Piscoturi de sampanie

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Piscoturi de sampanie

Mesajde LORY » 26/10/2009 07:12

ingrediente
oua 6 buc
zahar 60 gr
faina 120gr
zahar pudra

1. se bat albusurile spuma;
2. se adauga zaharul treptat
3. se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate
4. se adauga faina cernuta omogenizand cu o lopatica
5.se toarna cu duiul bastonase de 7-8 cm pe hartie de copt
6. se cerne deasupra zahar pudra....dupa care se inlatura surplusul luand foaie de doua colturi si scuturand-o.
7. se coace la foc potrivit
Se prezinta unite doua cate doua.

Zaharul se pudreaza inainte de a le baga in cuptor
Sunt pufoase ,usoare si putin crocante deasupra.

Iese cam 40 de buc.

eu am facut reteta la jumatate si mi-au iesit 20 buc
Fişiere ataşate
i.JPG
i.JPG (34.19 KiB) Vizualizat de 9129 ori
h.JPG
h.JPG (37.13 KiB) Vizualizat de 9129 ori
g.JPG
g.JPG (34.48 KiB) Vizualizat de 9129 ori
f.JPG
f.JPG (38.67 KiB) Vizualizat de 9129 ori
e.JPG
e.JPG (57.65 KiB) Vizualizat de 9129 ori
d.JPG
d.JPG (62.68 KiB) Vizualizat de 9129 ori
c.JPG
c.JPG (59.38 KiB) Vizualizat de 9129 ori
b.JPG
b.JPG (55.4 KiB) Vizualizat de 9129 ori
a.JPG
a.JPG (42.45 KiB) Vizualizat de 9129 ori
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 26/10/2009 07:32

reteta o am din cartea mea Tehnologia produselor culinare si de cofetarie editia 1961
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 26/10/2009 07:43

Lory, sa-ti dea Dumnezeu sanatate pentru aceasta reteta si nu numai :lol:
Am cautat atat de mult o reteta pentru aceste piscoturi si ce am incercat nu a iesit deloc.
Am sa incerc si reteta ta , cu siguranta este ceea ce cautam, multumesc mult :flower: :flower: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 26/10/2009 07:43

Uite acuma ca am vazut piscoturile mi s-a facut pofta, sigur am sa fac si eu maine, sa vad ce o sa iasa. Am sa incerc ambele reteta ( a ta si a mea :P ) si am sa revin cu poze si impresiiFinalul trebuie sa fie la fel, sant aproape identice retetele. :wink: :hug: :pup:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 26/10/2009 09:32

ce simplu se fac, mi-ai dat o idee grozava pentru sfarsitul asta de saptamana pentru luminatii, sti la bunica la tara de luminatii se aduc la cimitir pancove adica gogosi, ciocolatele si bomboane care se impart la copii, iar eu as putea duce piscoturi, asta am sa si fac, revin cu poze.

o intrebare - cum adica - "se toarna cu duiul bastonase de 7-8 cm pe hartie de copt ", intreb asta pentru ca habar nu am cum sa le dau forma, duiul asta e un aparat pentru piscoturi sau este o expresie?
Ultima oară modificat 26/10/2009 09:49 de către alinaraluca2000, modificat de 2 ori în total.
ImagineImagineImagine

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 26/10/2009 09:42

:love: :pup: :pup: :pup: :pup: :pup: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: Lory, astea sunt!!!!! Multumesc foarte mult pentru reteta!!!!!!!!!!!!!!! :hug: :love: Nu-mi vine sa cred ca pot sa fac si eu! Am sa le incerc maine :party:

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 26/10/2009 10:50

melianda scrie:Lory, sa-ti dea Dumnezeu sanatate pentru aceasta reteta si nu numai :lol:
Am cautat atat de mult o reteta pentru aceste piscoturi si ce am incercat nu a iesit deloc.
Am sa incerc si reteta ta , cu siguranta este ceea ce cautam, multumesc mult :flower: :flower: :hug:


Meli daca le faci sa ai grija atunci cand inlaturi surplusul de zahar...ridici foaia repede ca sa nu se deformeze piscoturile
Restul e foarte usor...si trebuie respectate intocmai cantitatile
Spor la treaba :hug:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 26/10/2009 10:51

pupi scrie:Uite acuma ca am vazut piscoturile mi s-a facut pofta, sigur am sa fac si eu maine, sa vad ce o sa iasa. Am sa incerc ambele reteta ( a ta si a mea :P ) si am sa revin cu poze si impresiiFinalul trebuie sa fie la fel, sant aproape identice retetele. :wink: :hug: :pup:


Pupi astept pozele...imposibil sa nu-ti iasa :peace:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 26/10/2009 10:55

alinaraluca2000 scrie:ce simplu se fac, mi-ai dat o idee grozava pentru sfarsitul asta de saptamana pentru luminatii, sti la bunica la tara de luminatii se aduc la cimitir pancove adica gogosi, ciocolatele si bomboane care se impart la copii, iar eu as putea duce piscoturi, asta am sa si fac, revin cu poze.

o intrebare - cum adica - "se toarna cu duiul bastonase de 7-8 cm pe hartie de copt ", intreb asta pentru ca habar nu am cum sa le dau forma, duiul asta e un aparat pentru piscoturi sau este o expresie?


Alina duiul e unul din varfurile cu ,care se toarna cremele....numai ca nu e cu zimti e simplu fara model
http://www.candol-romania.com/catalog17 ... 226081.jpg
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 26/10/2009 10:58

cara scrie::love: :pup: :pup: :pup: :pup: :pup: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: Lory, astea sunt!!!!! Multumesc foarte mult pentru reteta!!!!!!!!!!!!!!! :hug: :love: Nu-mi vine sa cred ca pot sa fac si eu! Am sa le incerc maine :party:


Cara ma bucur ca te-am putut ajuta :hug: ...trebuie sa ai grija la metoda de inlaturare a zaharului pudra
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."





Bucataresele Vesele


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 27 vizitatori