Perisoare cu sos

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Perisoare cu sos

Mesajde alina_i » 21/10/2009 11:17

Ingrediente:

1kg carne tocata (amestec vita+porc),
100 gr orez,
1+1 ceapa,
2 oua,
sare si piper macinat- dupa gust,
2 linguri pasta de rosii,
2 linguri pasta de ardei,
3 legaturi de marar,
2 linguri ulei,
300ml supa de carne.
5-6 boabe de piper,
o foaie de dafin.

Orezul se alege si se spala in cateva ape.

O ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.

O legatura de marar se alege, se spala si se toaca marunt.

Carnea se amesteca cu ceapa tocata, ouale, orezul, sare si piper macinat - dupa gust- si cu mararul tocat.
Cu palmele umezite, se modeleaza perisoare si se aseaza pe o farfurie umezita.

Punem perisoarele intr-o oala cu apa care clocoteste si le lasam pana se ridica la suprafata (3-4 minute).
Scoatem perisoarele pe o farfurie curata cu ajutorul unei linguri de spuma.

Separat, punem cealalta ceapa tocata marunt sa se inabuse cu uleiul si o cescuta cu supa de carne.
Cand a devenit sticloasa, adaugam pasta de ardei si pe cea de rosii - desfacuta in supa, cateva boabe de piper si o foaie de dafin.

Fierbem amestecul 5 minute apoi adaugam perisoarele fierte si restul de marar tocat marunt.
Potrivim de sare si mai dam cateva clocote impreuna.

Spor la lucru si pofta buna!
Fişiere ataşate
P6.JPG
P6.JPG (60.99 KiB) Vizualizat de 11746 ori
P5.JPG
P5.JPG (63.61 KiB) Vizualizat de 11746 ori
P4.JPG
P4.JPG (60.52 KiB) Vizualizat de 11746 ori
P3.JPG
P3.JPG (74.39 KiB) Vizualizat de 11746 ori
P2.JPG
P2.JPG (52.44 KiB) Vizualizat de 11746 ori
P1.JPG
P1.JPG (68.01 KiB) Vizualizat de 11746 ori
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 21/10/2009 11:33

ce bunatate,nu am facut niciodata,am sa incerc,felicitari :hug: :flower:

gaia
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 20/10/2009 11:47

Mesajde gaia » 21/10/2009 11:57

e super am pregatito si eu familiei ia placut foarte mult . multumesc :party: :flower: :clipocit: :hug:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 21/10/2009 12:36

nici eu nu am facut niciodata, dar ce bine ar merge cu piure de cartofi
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 21/10/2009 02:26

:roll: :roll: :roll:
Minunat !!!
N-am cuvinte !
=D> =D> =D>
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 21/10/2009 04:48

Sigur mult mai putin calorice decat chiftelele cu sos (mai ales ca sunt fara prajeala) iar prezentarea e de nota 10!!!
Alina :master: :master: :master: :master: :master:

Avatar utilizator
pmk
Incepator
Mesaje: 197
Membru din: 19/08/2009 08:27
Localitate: Deva

Mesajde pmk » 21/10/2009 05:28

:buuun: Mmmmm,arata nemaipomenit,trebuie sa le incerc

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 21/10/2009 08:22

Azi am facut si eu niste chiftelute.
De cand cu imbolnavirea sotului chiftelel le fac doar din pui sau curcan si neaparat la cuptor apoi le bag in sos.
Sau le fierb direct in sos.
Acum am sa incerc si perisoare in sos pentru ca le-am mancat doar in ciorba :lol:

Avatar utilizator
alexia291101
Bucatar in devenire
Mesaje: 330
Membru din: 21/02/2006 01:34
Localitate: Spania

sarmale dezbracate

Mesajde alexia291101 » 22/10/2009 12:16

Eu fac demult reteta asta, cred ca am postat-o si aici acum vreun an. Numai ca eu am numit-o sarmale dezbracate dar oricum reteta e foarte buna
Iulia Cristina

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Re: sarmale dezbracate

Mesajde cara » 22/10/2009 06:55

alexia291101 scrie:Eu fac demult reteta asta, cred ca am postat-o si aici acum vreun an. Numai ca eu am numit-o sarmale dezbracate dar oricum reteta e foarte buna


asa este, alexia, doar ca am impresia ca era implicat si cuptorul in preparare. nu m-ar mira sa-mi amintesc gresit :?


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori