Penne cu pui si smantana, la cuptor

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crisa_yza
Incepator
Mesaje: 60
Membru din: 08/08/2007 04:28
Localitate: Slatina

Penne cu pui si smantana, la cuptor

Mesajde crisa_yza » 07/05/2015 01:17

O reteta din categoria hocus pocus preparatus! :D
Si mai mult decat atat, nu este o reteta batuta-n cuie, ci foarte versatila! :wink: Imaginatie sa fie!

Am deschis lada frigorifica, am ochit o juma de piept de pui, pac cu el afara, la defrost.
Am deschis camara, si cu un zambet pana la urechi, am scos:
- 1 cepsoara (deci nici prea mica, nici prea mare)
- 2 catelusi de usturoi
- 1 cutie mica (200ml) de smantana de gatit
- 2 maini de penne. Nu ma intrebati gramajul ca nu le-am cantarit. Dar cat apucati in 2 maini, atat am folosit. :lol:

Pe masa am mai avut sarea si piperul, o cescuta (100ml) lapte, o feliuta cascaval.

Si acum, in ordinea miscarilor:
Am pus apa la fiert, cu sare. Am pornit cuptorul. Am taiat ceapa marunt, am presat usturoiul, am tocat cubulete pieptul de pui.
Cand apa fierbea, am pus pennele si am dat focul mai mic.
Am luat o tigaie, am pus o lingura de ulei si am calit ceapa, apoi am pus puiul, l-am pudrat cu sare si piper, si dupa ce s-a albit am pus si usturoiul. Hai cu smantana! Agitata inainte, ca asa scrie la instructiuni, si laptele. Amestecam frumos, deja miroase bineeee!!! Lasam pe foc pana se ingroasa putin.
Potrivim de sare si piper, dupa gust.
Oprim focurile de la aragaz. Pastele fierte se pun in tigaia cu sos, se amesteca usor.
Un vas de yena se unge cu unt, se rastoarna pastele albite, se niveleaza si deasupra radem cascavalul.
Bagam la cuptor si scoatem cand "acoperisul" este aurit.

GATA!!!!


:party: :peace:
Fişiere ataşate
picture_127.jpg
picture_127.jpg (50.05 KiB) Vizualizat de 2274 ori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 07/05/2015 06:22

Delicioase...super! =D> :roll: :buuun: :flower:

Avatar utilizator
crisa_yza
Incepator
Mesaje: 60
Membru din: 08/08/2007 04:28
Localitate: Slatina

Mesajde crisa_yza » 07/05/2015 09:58

nicoleta64 scrie:Delicioase...super! =D> :roll: :buuun: :flower:


Daaa!!! :peace: :peace: :flower: :pup: :pup: :pup:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 08/05/2015 09:20

Delicios :roll: :roll: :roll:
=D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 10/05/2015 07:05

Delicios ? DA :!: :!: :!:
Ador astfel de preparare :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori