Pastrav umplut cu capere la cuptor

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Pastrav umplut cu capere la cuptor

Mesajde mikirafaela » 24/05/2013 10:21

Bun gasit!
Astazi doresc sa va prezint o reteta simpla in care vedeta este pestele.
Pentru aceasta reteta am optat pentru pastrav deoarece are carnita gustoasa, este sarac in grasime si nu are nevoie de prea multe pentru a-si expune aromele.
Fiind un peste foarte sensibil, pastravul se tine tot timpul la gheata.



Ingrediente:
- 2 pastravi;
- 2-3 linguri cu capere in functie de marimea pestelui;
- rozmarin;
- ulei de masline;
- piper proaspat macinat.

Pentru sos:
- 2 catei de usturoi tocati marunt;
- 3 linguri cu ulei de masline;
- 2 lingurite suc de lamaie;
- sare;
- piper;
- patrunjel verde.

Se spala pestele, se curata si se lasa la scurs.
Dupa ce s-a zvantat se unge cu ulei, se sareaza si se pipereaza (exterior si interior).
Punem caperele (scurse bine de zeama), cateva fire de rozmarin si infasuram fiecare peste in hartie de copt. Ii asezam in tava si ii dam la cuptor, la foc potrivit, intorcandu-i pe ambele parti. Un pastrav de 300 de gr. se coace maxim 15 minute la 180 grade C.

Prepararea sosului: intr-un vas mic de portelan se amesteca uleiul cu sucul de lamaie pana se obtine o emulsie omogena; se adauga sare, piper, usturoiul tocat (sau zdrobit) si patrunjelul verde tocat.

Se garniseste cu diferite legume sotate.
Se poate servi si cu felii de lamaie.

Tot ce pot sa va spun despre aceasta reteta este ca, desi e simpla, este nutritiva atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ.
Fişiere ataşate
DSCF0147.JPG
DSCF0147.JPG (95.52 KiB) Vizualizat de 4439 ori
DSCF0146.JPG
DSCF0146.JPG (100.97 KiB) Vizualizat de 4439 ori
DSCF0139.JPG
DSCF0139.JPG (86.7 KiB) Vizualizat de 4439 ori
DSCF0135.JPG
DSCF0135.JPG (102.69 KiB) Vizualizat de 4439 ori
DSCF0134.JPG
DSCF0134.JPG (59.32 KiB) Vizualizat de 4439 ori
DSCF0133.JPG
DSCF0133.JPG (68.25 KiB) Vizualizat de 4439 ori
DSCF0132.JPG
DSCF0132.JPG (49.2 KiB) Vizualizat de 4439 ori
DSCF0131.JPG
DSCF0131.JPG (45.63 KiB) Vizualizat de 4439 ori
DSCF0129.JPG
DSCF0129.JPG (61.92 KiB) Vizualizat de 4439 ori
DSCF0127.JPG
DSCF0127.JPG (44.4 KiB) Vizualizat de 4439 ori
DSCF0125.JPG
DSCF0125.JPG (61.34 KiB) Vizualizat de 4439 ori
DSCF0123.JPG
DSCF0123.JPG (55.14 KiB) Vizualizat de 4439 ori
DSCF0121.JPG
DSCF0121.JPG (50.98 KiB) Vizualizat de 4439 ori
DSCF0118.JPG
DSCF0118.JPG (81.87 KiB) Vizualizat de 4439 ori
DSCF0117.JPG
DSCF0117.JPG (80.16 KiB) Vizualizat de 4439 ori
DSCF0115.JPG
DSCF0115.JPG (69.45 KiB) Vizualizat de 4439 ori
DSCF0114.JPG
DSCF0114.JPG (72.81 KiB) Vizualizat de 4439 ori
DSCF0113.JPG
DSCF0113.JPG (103.38 KiB) Vizualizat de 4439 ori
MIKI

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 24/05/2013 10:25

Mie imi plac mult caperele dar si pestele. :) Reteta ta este perfecta pentru mine! =D> =D> =D> Iti multumesc!

Felicitari pentru postare si pentru fotografii! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 24/05/2013 10:41

Subscriu la cele zice de Antonia!
:buuun: :buuun: :buuun: =D> =D> :flower:
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 24/05/2013 11:04

antoniah scrie:Mie imi plac mult caperele dar si pestele. :) Reteta ta este perfecta pentru mine! =D> =D> =D> Iti multumesc!

Felicitari pentru postare si pentru fotografii! :hug: :pup: :flower:




Buna Antonia! :hug:
Bine ai revenit! :)
Iti multumesc pentru sustinere! :flower:
:hug: :pup:
MIKI

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 24/05/2013 11:07

xanora scrie:Subscriu la cele zice de Antonia!
:buuun: :buuun: :buuun: =D> =D> :flower:




Bine ai revenit Roxana!
:hug: :pup:
MIKI

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 26/05/2013 11:48

Vai ce pofta mi-ai facut cu pastravii astia! Nu am cuvinte. Nu i-am pregatit niciodata asa, dar mie pastravii imi plac oricum, oricand, deci sunt convinsa ca si ai tai sunt f buni. :buuun: :buuun: :buuun:

:flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 26/05/2013 01:37

Inteligenta asociere a ingredientelor :master: :master: :master:

Si mie imi plac pestii, dar in special pastravul...imi plac caperele...De fapt reteta ta mi se potriveste de minune :master: :master: :master:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 26/05/2013 10:46

cla scrie:Vai ce pofta mi-ai facut cu pastravii astia! Nu am cuvinte. Nu i-am pregatit niciodata asa, dar mie pastravii imi plac oricum, oricand, deci sunt convinsa ca si ai tai sunt f buni. :buuun: :buuun: :buuun:

:flower: :flower: :flower:

:hug: :pup:
MIKI

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 26/05/2013 10:48

lucia_bp scrie:Inteligenta asociere a ingredientelor :master: :master: :master:

Si mie imi plac pestii, dar in special pastravul...imi plac caperele...De fapt reteta ta mi se potriveste de minune :master: :master: :master:

:hug: :hug: :hug:

:hug: :pup:
MIKI

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 26/05/2013 11:09

Cum de mi-a scapat reteta asta? :bum: O bunatate ai pregatit... :roll:

=D> :hug: :flower:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori