Pasta e fagioli / Supa de fasole boabe cu paste

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 15/03/2008 03:14

Gabitz si eu am lasat-o de aproape a scazut apa mult ... la foc mic .. chiar dc fasolea era deja fiarta .. s-a mai fiert :lol: ... de data asta nici nu am mai bagat mixerul in ea ca s-a mai strivit de la fiert .. de faot se vede si in pozxa ca e destul de cremoasa ...
maiam juma0' de cutie o sa o fac cu dafin si cu niste sunculita sau speck pus mai la urma ... am pus si niste smintina la acrit ca pe mine ma bintuie dorinta de a minca cu smintina :D


Meli dc va place supa de fasole asta merita sa o incerci .

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 15/03/2008 04:21

Crista si eu folosesc aceleasi ingrediente ca tine (plus dafin) doar cu diferenta ca in zona asta nu se serveste asa lichida ci trebuie sa fie destul de scazuta! Dupa ce o termin de gatit G imi zice mereu sa-o las 10-15' sa se "odihneasca", asa se restrange si mai mult!

P.S eu jumatate din cantitatea de fasole o dau prin sita nu la mixer ca sa elimin si cojile!

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 15/03/2008 04:25

ia sa faci matale o poza cind o sa mai prepari ca eu nu ma prind cit de scazuta o faci .. ca o mincare adica ???????? ca asta nu e lichida ca o supa /ciorba romanesca ... am fiert-o mult pina a scazut destul , s-au mai strivit si boabe... plus ca atunci cind am pus pastele au mait tras si ele din zeama ... Tu o scazi ca sa zic asa pina la consistenta unui ragu'??

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 15/03/2008 04:38

crista scrie:ia sa faci matale o poza cind o sa mai prepari ca eu nu ma prind cit de scazuta o faci .. ca o mincare adica ???????? ca asta nu e lichida ca o supa /ciorba romanesca ... am fiert-o mult pina a scazut destul , s-au mai strivit si boabe... plus ca atunci cind am pus pastele au mait tras si ele din zeama ... Tu o scazi ca sa zic asa pina la consistenta unui ragu'??


Da ca o mancare! O sa fac o poza daca nu la fasole, ori la linte, la mazare sau la naut ca toate au aceeasi consistenta! Una din astea o fac sigur macar o data pe saptamana!

Deci fac asa: dupa ce fasolea e fiarta doar cu o foaie de dafin si la sfirsit sare (in caz exceptional de la cutie :( )jumatate o fac cu mulinexul ala sita (de passat rosii).
Intr-o cratita, tigaie pun putin ulei de masline (pancetta-optional) un catel de usturoi (pe care-l scoti repede :lol: ) fasolea boabe, o lingura de sos de rosii ( nu prea mult ca acopera gustul de fasole-dupa mine), fasolea crema daca vrei alte mirodenii (eu putin tarhon uscat-nu ala in otet :shock: si ceva picant), completez cu apa (daca ai de la fasole daca nu de la robinet) cam de patru degete! Cand fierbe pui tubetti sau ce paste
ai si stingi focul cam trei, patru minute inainte ca pasta sa fie fiarta amesteci si pui capacul! Dupa 15' e gata!

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 15/03/2008 04:46

am dat o cautare acum pe google si sunt si asa cum zici tu si asa ca a mea de se maninca cu lingura ... cred ca sunt diferite nu stiu dc e zona care le diferentiaza .. dar in forumul italian retetle astea sunt puse la minestre nu la pasta ...apoi eu la circiuma in Bo am mincat tot asa pusa cu polonicul in farfurie .. vroiau sa imi puna si parmezan peste :mrgreen: asta nu ... ca nu imi place ... se vede ca nu sunt de-a lor :lol:

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 15/03/2008 04:51

crista scrie:am dat o cautare acum pe google si sunt si asa cum zici tu si asa ca a mea de se maninca cu lingura ... cred ca sunt diferite nu stiu dc e zona care le diferentiaza .. dar in forumul italian retetle astea sunt puse la minestre nu la pasta ...apoi eu la circiuma in Bo am mincat tot asa pusa cu polonicul in farfurie .. vroiau sa imi puna si parmezan peste :mrgreen: asta nu ... ca nu imi place ... se vede ca nu sunt de-a lor :lol:


:P :P :P , da e chestie doar de zona! Eu ti-am spus cum se face pe aici nu pentru ca tu ai fi gresit! Mie imi place si in forma de mancare si ca supa, dar ma conformez dupa cerinte :wink: !

P.S parmezan la fasole :shock: :shock: :shock:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/09/2014 03:30

adry scrie:

Deci fac asa: dupa ce fasolea e fiarta doar cu o foaie de dafin si la sfirsit sare (in caz exceptional de la cutie :( )jumatate o fac cu mulinexul ala sita (de passat rosii).
Intr-o cratita, tigaie pun putin ulei de masline (pancetta-optional) un catel de usturoi (pe care-l scoti repede :lol: ) fasolea boabe, o lingura de sos de rosii ( nu prea mult ca acopera gustul de fasole-dupa mine), fasolea crema daca vrei alte mirodenii (eu putin tarhon uscat-nu ala in otet :shock: si ceva picant), completez cu apa (daca ai de la fasole daca nu de la robinet) cam de patru degete! Cand fierbe pui tubetti sau ce paste
ai si stingi focul cam trei, patru minute inainte ca pasta sa fie fiarta amesteci si pui capacul! Dupa 15' e gata!



facuta exact dupa sfaturile scrise de Adriana
ingrediente
100-130 gr paste mici
2 rosii din bulion pe care le-am strivit au iesit 2 linguri de pulpa de rosie
1 catel de usturoi
1 frunza de dafin
3 polonice mici de fasole boabe strivite pasta si 2 polonice de fasole boabe lasate asa intregi, toate gata fierte
4 degete de apa
sare , un praf cit un virf de lingurita de tarhon uscat

2 linguri de ulei de maslina ( 1 la inceput in cratita sa calòesc usturoiul si rosiile ) si una la sfirsit in farfurie asa crud deasupra


O BUNATATE

:buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:

Multumesc Adry! :hug: :hug: :pup: :pup: :pup:
Fişiere ataşate
immagine_416.jpg
immagine_416.jpg (68.94 KiB) Vizualizat de 2043 ori
immagine_417.jpg
immagine_417.jpg (66.28 KiB) Vizualizat de 2043 ori

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 05/09/2014 11:55

Cum iti spuneam, eu pun parmigiano deasupra iar C. pune ulei "iute" "a crudo" si e tare bun.
Eu in afara de foaie de dafin mai pun si ramurele de cimbru (timo) din gradina de pe balcon :wink:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 05/09/2014 12:22

exact Gabi si eu pun cimbru .. dar la varianta aia mai zemoasa si eventual cu ceva carnita .. vezi reteta de la pag 1 (anterioara) .
Sigur mergea si in asta dar cum am vrut sa o copiez pe Adry am pus tarhon cum a zis ea


Desi m-am strimbat mereu la varianta cu parmezan ras deasupra am facut o data pasta e fagioli si am pus coaja de parmezan la fiert dupa ce am schimbat apa , coaja aia lasa gust, grasime, sare si e si buna de mincat asa cind se inmoate dupa fiert . parca e un sorici :-) Mi-a placut!


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori