Pasta e fagioli / Supa de fasole boabe cu paste

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Pasta e fagioli / Supa de fasole boabe cu paste

Mesajde crista » 14/03/2008 07:02

ingrediente x2 :

100 gr paste mici
1/2 cutie de fasole boabe rosie deja fiarta
1 catel de usturoi
1 morcov mediu
1 tulpina de telina
1 pahar cu suc de rosii ( pulpa )
50 gr de piept ardelenesc sau bacom
2 linguri de ulei
sare, piper
cimbru am pus eu dar se poate rozmarin si salvie sau timo (thyme)


Calim in ulei catelul de usturoi, morcovele si telina cubulete si baconul. Aruncam usturoiul si adaugam fasolea, sucul de rosii si supa sau apa si lasati sa fiarba la foc mic.
Dupa 30-40 minute adaugati pastele si le fierbeti al dente .
Adaugam cimbrul.
Fişiere ataşate
Immagine 086.jpg
Immagine 086.jpg (39.72 KiB) Vizualizat de 4507 ori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 14/03/2008 07:41

Mi-ai dat idei si mie :pup: , numai ca sar fasolea ca inca mai am din cea frecata, dar fac de legume cu paste. de fapt daca ma gandesc bine or sa fie cred or taitei or fundite, or penne, ca numai din astea am.

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 14/03/2008 07:57

delicioasa :buuun: :buuun: pe gustul meu :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 14/03/2008 08:20

Roxi poti face cu :
- cartofi
- naut
in loc de fasole
asta dc vrei sa o faci ca pe o supa ....

dc vrei sa faci fara zeama ... ai mina libera chiar orice combinatie e buna...

Tina seamana mult cu ce facea mama mea... iar dc nu tii post sa trintesti si o lingura de smintina in farfurie :buuun:

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 14/03/2008 10:17

C. pune doar foaie de dafin si e foooooooooooooooaaaarteeeee buuuuuuuuuuuuuunnnnaaaaaaaaaaaaaaaaa :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 14/03/2008 10:49

Cristina.... :buuun: :buuun:
Gabriela, soacra mea pune foaie de dafin, adevarat ii da un gust tare bun. :roll: Eu cand am facut ...de putine ori...nu am pus. :(

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 15/03/2008 07:29

Super supa ! de 2 zile am scos de la shpaitz 1 conserva de fasole rosie cu care nu ma decideam cum sa o prepar, initial am vrut sa o fac pasta dar o sa fac asa o supa ca a ta si o sa o servesc cu salata de ceapa rosie cu sare si otzet :wink:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 15/03/2008 08:57

Gabitz :pup: la tine ma gindeam ca mi-ai spus ( in fata garii :D ) ce pune C si eu am uitat offffffffff ... deci dafin doar ... asa .. si alta intrebare : el pune rosii ( passata sau proaspete?)

eu in loc de catelul de usturoi am pus niste praf de usturoi mai la final ... nu se suimte puternic dar e mai bun catelul intreg si apoi aruncat ...


Nico :hug:

Thea :hug: treci la treba .. dupa mine e cea mai buna supa italiana ... cind am ocazia sa o gasesc pe unde mincam eu o aleg mereu .. cum spune si soacra-mea pe asta o fac bine toti de la nord la sud ... nu dai gres cind o alegi pe lista de meniu :lol:
cu ceapa nu stiu cum e ar tb sa fie bua pt ca fasolea cu ceapa e :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 15/03/2008 02:37

fasole cu ciolan si ceapa :buuun: :buuun: :buuun: dar fata paste

C. pune "passata", dar cum iti spuneam, mesteca aproape mereu in ea si o lasa sa fiaaaaaarrrbaaaaaa muuuuuult si la foc mic.

acum am pus ochii pe o oala de lut, speciala pentru ciorba de fasole :wink: . astept sa fac punctele, la magazinul care nu iti place tie, si sa imi iau cadoul :lol: (oala de lut)

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 15/03/2008 03:04

Eu mai am fasole dar am sa tin cont pe viitor aceasta supa :wink:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori