Paine pentru seara de Craciun

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 12/12/2012 02:26

Iti multumesc Diana. Crista si Pupi au variante mai interesante (linkurile le-am postat mai sus pentru Alejoe). Ma gandesc si eu sa pregatesc retetele lor.

:hug: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 12/12/2012 08:27

Nu mai aveau rosii din alea mici de tot la magazinul meu satesc.. sa vezi ca astia taman acum nu mai aduc :oops: Mi-am luat insa masline verzi umplute cu ardei /gogosar .-ca alea de pe vremuri - si rosii uscate .

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 12/12/2012 05:37

crista scrie:Nu mai aveau rosii din alea mici de tot la magazinul meu satesc.. sa vezi ca astia taman acum nu mai aduc :oops: Mi-am luat insa masline verzi umplute cu ardei /gogosar .-ca alea de pe vremuri - si rosii uscate .


Crista si eu m-am gandit la masline verzi (sa le asez cu umplutura rosie spre exterior) dar apoi mi s-a parut mai bine sa fie ceva rosu. Sper sa gasesti rosioarele acelea mici (m-am uitat si eu in magazine insa nu am gasit decat rosioare de dimensiunea obisnuita care sunt putin cam maricele). Sper din suflet sa gasesti la vreme rosioare mici (mai sunt doua saptamani pana la Craciun). :rugaciune:

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 12/12/2012 07:57

mai e timp :-) sper sa le mai gasesc pe alea micite daca nu ori cu malina cu partea rosie in sus ori chiar cu rosii uscate care sunt parca si mai potrivite , plus ca-s bune la gust :buuun:

Mersi Antonia :hug:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 13/12/2012 06:39

crista scrie:mai e timp :-) sper sa le mai gasesc pe alea micite daca nu ori cu malina cu partea rosie in sus ori chiar cu rosii uscate care sunt parca si mai potrivite , plus ca-s bune la gust :buuun:

Mersi Antonia :hug:


:hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 13/12/2012 08:04

Antonia am mai gasit o idee : kumquat , eventual zaharisit/siropat ca nu-i greu de facut .Desi sunt cam marisoare dar aproape de gust cu piinea de portocale.

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 13/12/2012 10:44

crista scrie:Antonia am mai gasit o idee : kumquat , eventual zaharisit/siropat ca nu-i greu de facut .Desi sunt cam marisoare dar aproape de gust cu piinea de portocale.


Crista... =D> =D> =D> :master: :master: :master: Eu nu m-am gandit la varianta aceasta. Ai gasit fructe alungite, ovale sau rotunde?

Ideea ta mi se pare excelenta (bradutul tau va fi foarte frumos). Ma bucur si iti multumesc pentru ca ai scris ideea ta aici, astfel incat cei care vor incerca reteta sa poata vedea aceasta alegere care mie mi se pare din toate punctele de vedere deosebita. =D>

:hug: :pup: :flower:

P.S. Mama a facut painica aceasta astazi (a pus cu 10 g mai putin zahar decat mine) si a fost incantata.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 14/12/2012 08:09

Nu le-am gasit inca, doar mi-am adus aminte de ele in timp ce mincam o mandarina normala =)) nu imi aminteam cum se numesc ( decit in italiana : mandrini cinesi :oops: ) asa ca m-am dat mai intii cu netul dupa nume si m-am impiedicat acolo de reteta lor insiropate.

E simplu, le spalam si le intepam putin cu o scobitoare in coaja , apoi se dau in 3 clocote schimbind apa de fiecare data, deci apa rece, kumquat, dat in clocot citeva minute ( 2-3 ) apoi aruncata apa si pusa alta .. de trei ori ca in orice poveste care se respecta :-))( opareala asta scoate amareala din ei), In timpul asta separat se face un sirop din apa cu zahar si putina lamiie adaugata la final cind se leaga siropul . Varsate fructele oparite in acest sirop cite 5-10 minute . Si aici sunt mai multe retete unele care ii fierb putin cca 5 min si apoi lasa la racit 12-24 ore si iar ii mai fierb in siropul asta in care zac .. si tot asa vreo 3-5 zile la rind .. si altii care ii fierb mai mult din prima zi si gata . Eu as opta pentru varianta in mai multe zile, asta este dupa mine reteta cea mai corecta.

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 16/12/2012 10:06

crista scrie:Nu le-am gasit inca, doar mi-am adus aminte de ele in timp ce mincam o mandarina normala =)) nu imi aminteam cum se numesc ( decit in italiana : mandrini cinesi :oops: ) asa ca m-am dat mai intii cu netul dupa nume si m-am impiedicat acolo de reteta lor insiropate.

E simplu, le spalam si le intepam putin cu o scobitoare in coaja , apoi se dau in 3 clocote schimbind apa de fiecare data, deci apa rece, kumquat, dat in clocot citeva minute ( 2-3 ) apoi aruncata apa si pusa alta .. de trei ori ca in orice poveste care se respecta :-))( opareala asta scoate amareala din ei), In timpul asta separat se face un sirop din apa cu zahar si putina lamiie adaugata la final cind se leaga siropul . Varsate fructele oparite in acest sirop cite 5-10 minute . Si aici sunt mai multe retete unele care ii fierb putin cca 5 min si apoi lasa la racit 12-24 ore si iar ii mai fierb in siropul asta in care zac .. si tot asa vreo 3-5 zile la rind .. si altii care ii fierb mai mult din prima zi si gata . Eu as opta pentru varianta in mai multe zile, asta este dupa mine reteta cea mai corecta.


Ma bucur ca ai scris Crista... :hug: In felul acesta ai adus inca o ideea pentru cei care vor incerca painica aceasta. Te pup si iti multumesc! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 12/12/2014 10:29

am ridicat la fileu reteta asta caci vreau musai sa o fac de sarbatori !


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori