Paine pentru seara de Craciun

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 02/12/2012 04:46

Asa fac si eu... :) Am si eu o lista cu ceea ce urmeaza sa pregatesc (a mea nu este insa niciodata ”la zi”, mereu sunt in intarziere cu toate) :blushing: si o lista pentru cumparaturi...

Ma gandeam cum sa improvizezi tava?! :?: Ma gandeam la niste separatoare metalice (acelea ajustabile, detasabile) dar o singura piesa pentru o latura a bradutului nu are lungimea potrivita... In final, o forma triunghiulara de aceeasi dimensiune cred ca este ok (sferele mici de aluat se vor diferentia oricum unele de altele). Poate ne mai dau fetele idei in privinta tavii...

Mmmm... rosiile mici pe care le-ai gasit cred ca sunt minunate... :vis: Aici gasesc doar rosii cherry (la caserole din acelea) insa nu sunt atat de mici cum sunt rosiile de care mi-ai scris. Ce frumoase vor fi rosiile acelea in bradutul tau... =D>

Reteta originala folosea in locul laptelul suc de portocale, lapte praf, etc. Eu am modificat ingredientele (dupa cum m-a dus capul). Am inlocuit sucul de portocale cu lapte (din doua considerente: nu eram sigura de reusita unui aluat framantat cu suc de portocale - nu am incercat niciodata si in plus mi s-a parut ca rezulta un aluat prea dulce, datorita combinatiei cu zaharul). Asadar, am redus cantitatea de zahar, am crescut putin cantitatea de sare, am inlocuit sucul de portocale cu laptele si coaja de portocala cu coaja de lamaie, am eliminat laptele praf...

Am avut unele diferente fata de reteta originala... Nu a fost necesar sa framant cu mana mai mult de 7 minute (pe suprafata de lucru). La acest timp se adauga timpul in care am format aluatul prin amestecul ingredientelor in bol. Aluatul a crescut mult (in tava unde era acoperit de folia alimentara) si nu am putut sa il las mai mult de 30 de minute pentru ca se lipea de folie... Ma temeam ca aluatul se va deforma cand voi indeparta folia... insa reteta originala precizeaza ca poate fi lasat o ora sa dospeasca in tava.

Te rog scrie-mi daca am omis ceva sau daca pot sa fiu de folos.

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 02/12/2012 06:25

Antonia sa vad ca poate iau o forma d'asta ca e frumoasa dar daca nu atunci cred ca fac cum zici si tu cu separatoare pe care sa le scot din tavi de aluminiu de unica folosinta pe care le tai , dau forma, prind cu capsatorul .. am mai facut asa piinea cu sfecla rosie in forma de inima . :love:

Piine cu portocala e foarte buna , reteta nu e la fel ca a mea nu era cu lapte praf ci lapte normal dar nu cred ca sunt mari diferente tot piine e ( la gust ) :lol: eu am facut chifle cu portocale in 2008 ( ar trebui sa fie reteta si pe rc ) . Cred ca aia au fost anii mei de virf in ale panificatiei , participam si la world bread day pe blog si la bread baking day care era lunar ( daca cumva nu le-ai vazut pe net merita sa intri sa citesti caci sunt foarte multe retete din toata lumea .. unul dintre cele mai frumoase evenimente blogheristice ). I


Mersi mult :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 02/12/2012 08:31

Antonia, nu stiu exact cum a fost reteta ta de paine, dar daca era cu portocale si unt, trebuia sa incerci. Am si eu pe undeva niste chifle micute cu portocale.....sant dementiale...poate incerci pna la Craciun si alta varianta a braduletului( adica alt gust) daca gasesc postarea am sa iti pun link-ul sa iti amintesti....portocale ( trebuie neaparat sa fie aromata bine) ii da un gust super bun.....uite aici link-ul, daca ai ocazia , nu pregeta sa o faci, tot in forma in care ai postat dar cu reteta cu portocale. Eu pregatesc painicile astea si le mancam la unele mese festive.....samt super bune....plus ca, daca le faci in forma in care le fac eu si apoi le pui in tava de bradut ele vor creste asa la in tava de muffins si va da un aspect mai deosebit bradutului tau. Nu te supara ca ma bag, dar m-am gandit ca alta idee si un alt gust al painicii nu ar strica :wink: :hug: :hug: :pup: :pup:

http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... cale-6646/

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 02/12/2012 11:22

crista scrie:Antonia sa vad ca poate iau o forma d'asta ca e frumoasa dar daca nu atunci cred ca fac cum zici si tu cu separatoare pe care sa le scot din tavi de aluminiu de unica folosinta pe care le tai , dau forma, prind cu capsatorul .. am mai facut asa piinea cu sfecla rosie in forma de inima . :love:

Piine cu portocala e foarte buna , reteta nu e la fel ca a mea nu era cu lapte praf ci lapte normal dar nu cred ca sunt mari diferente tot piine e ( la gust ) :lol: eu am facut chifle cu portocale in 2008 ( ar trebui sa fie reteta si pe rc ) . Cred ca aia au fost anii mei de virf in ale panificatiei , participam si la world bread day pe blog si la bread baking day care era lunar ( daca cumva nu le-ai vazut pe net merita sa intri sa citesti caci sunt foarte multe retete din toata lumea .. unul dintre cele mai frumoase evenimente blogheristice ). I


Mersi mult :hug:


Este o idee buna sa realizezi tu tava dupa cum doresti (nu m-am gandita la asta) dar am sa tin minte pentru urmatoarele incercari (imi place ideea si se poate preta aproape oricarei forme). =D> =D> =D>

Cu mult drag. :hug:

P.S. Imi place si mie BBD & WBD (retete foarte frumoase) - asa cum spui un eveniment deosebit.
Ultima oară modificat 02/12/2012 11:36 de către antoniah, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 02/12/2012 11:32

pupi scrie:Antonia, nu stiu exact cum a fost reteta ta de paine, dar daca era cu portocale si unt, trebuia sa incerci. Am si eu pe undeva niste chifle micute cu portocale.....sant dementiale...poate incerci pna la Craciun si alta varianta a braduletului( adica alt gust) daca gasesc postarea am sa iti pun link-ul sa iti amintesti....portocale ( trebuie neaparat sa fie aromata bine) ii da un gust super bun.....uite aici link-ul, daca ai ocazia , nu pregeta sa o faci, tot in forma in care ai postat dar cu reteta cu portocale. Eu pregatesc painicile astea si le mancam la unele mese festive.....samt super bune....plus ca, daca le faci in forma in care le fac eu si apoi le pui in tava de bradut ele vor creste asa la in tava de muffins si va da un aspect mai deosebit bradutului tau. Nu te supara ca ma bag, dar m-am gandit ca alta idee si un alt gust al painicii nu ar strica :wink: :hug: :hug: :pup: :pup:

http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... cale-6646/


Reteta originala folosea pentru framantarea aluatului doar suc de portocale FARA lapte sau apa (am vazut ca tu ai folosit o combinatie intre lapte si apa pentru framantat). In reteta de la care am pornit, portocala nu era adaugata umpluturii ci sucul ei era parte a aluatului propriu-zis (adica in loc de lapte / apa, se adauga pe parcursul framantarii suc de portocale si astfel se forma aluatul). Poate, ca o compensare, printre ingrediente era si lapte praf.

Reteta de la care am plecat nu avea umplutura dar ideea mi se pare foarte buna (fiecare sfera de aluat sa fie umpluta). =D>

Te pup si iti multumesc. :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 03/12/2012 06:20

Mi-am luat forma de brad :party: :party: era pacat sa ma chinuiesc cind asta a fost pomana curata (avea 30% reducere ) :lol: si plingea pe raft ca nu o cumpara nimeni =))

Deci piine de craciun scrie pe mine .. sau de revelion ... sau si si ... :roll:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 03/12/2012 06:27

crista scrie:Mi-am luat forma de brad :party: :party: era pacat sa ma chinuiesc cind asta a fost pomana curata (avea 30% reducere ) :lol: si plingea pe raft ca nu o cumpara nimeni =))

Deci piine de craciun scrie pe mine .. sau de revelion ... sau si si ... :roll:


Ce mult ma bucur ca ai gasit tava! =D> :hug: Sa o stapanesti sanatoasa! Sa va aduca multe bunatati si bucurii! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 03/12/2012 08:00

mersi Antonia :hug:
Cred ca e ca a ta , oricum vazuta de sus are aceeasi forma , cind o intorci are niste modele deci daca as face o prajitura gen pandispan ar iesi cu modele pe ea ca niste stelute, cerculete . Poate cine stie scapa si un tort daca tot am tava =))

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 05/12/2012 03:14

crista scrie:mersi Antonia :hug:
Cred ca e ca a ta , oricum vazuta de sus are aceeasi forma , cind o intorci are niste modele deci daca as face o prajitura gen pandispan ar iesi cu modele pe ea ca niste stelute, cerculete . Poate cine stie scapa si un tort daca tot am tava =))


Crista, ma gandesc si eu la un tort (in forma bradutului). Oricum... folosim tava o data pe an... macar sa ne bucuram de ea. :) Cred ca ai aceeasi tava (si cea pe care o am eu are cerculete si stelute). :)

Iti doresc o seara frumoasa! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 05/12/2012 09:05

Sincer nu am cuvinte :master: :master: :master: :master: :master: ...o prezentare ca de obicei impecabila :peace:
Sunt sigura ca mosul va aduce multe cadouri ...cand va vedea aceasta capodopera :wink:
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori