Paine neframantata-reteta rapida, rapida

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 05/03/2014 07:13

Lucia, scuze, am vazut intrebarea la postarea prima dar am uitat sa iti raspund despre dimensiuni si cantitate.
Da, iese o singura paine. Tava mea e lunguiata ce cea de chec si ceva mai ingusta ....ma duc sa o masor.
Pentru orice eventualitate iti spun ca am sa masor tava pe dinafara....cat are fundul ei, inaltimea si lungimea....revin indata....deci.... fundul tavii masurat pe dinafara are:
8 cm x 27 cm
inaltimea este de 8 cm.
Tava are o forma foarte usor trapezoidala si tava in partea de sus are deschiderea de 8 cm x 29 cm, deci intre baza si marginea superioara a tavii este o diferenta de 2 cm.....scuze pentru intarziere :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 07/03/2014 07:23

pupi scrie:Lucia, scuze, am vazut intrebarea la postarea prima dar am uitat sa iti raspund despre dimensiuni si cantitate.
Da, iese o singura paine. Tava mea e lunguiata ce cea de chec si ceva mai ingusta ....ma duc sa o masor.
Pentru orice eventualitate iti spun ca am sa masor tava pe dinafara....cat are fundul ei, inaltimea si lungimea....revin indata....deci.... fundul tavii masurat pe dinafara are:
8 cm x 27 cm
inaltimea este de 8 cm.
Tava are o forma foarte usor trapezoidala si tava in partea de sus are deschiderea de 8 cm x 29 cm, deci intre baza si marginea superioara a tavii este o diferenta de 2 cm.....scuze pentru intarziere :hug: :hug: :pup: :pup:


Multumesc frumos :pup: :pup: :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 09/03/2014 10:26

Ce pufoasa si frumoasa este painea pe care ai pregatit-o! =D> =D> =D> :master: :master: :master: Mie mi se intampla destul de des ca o reteta de paine rapida sa ma scoata din incurcatura...

Felicitari pentru painea frumoasa! Te pup. :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 10/03/2014 08:58

Antonia, multumesc.....imi plac painicile rapide, sant tare la indemana cand esti in criza de timp, lipsa de altceva mai bun sau pana de idei :wink: ( sant si versatile nu numai rapide si se pot folosi la aperitive cu mare succes) :hug: :hug: :pup: :pup: si atre ma bucur ca te-ai intors :hug:

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 22/03/2014 05:03

Am testat-o si pe asta, dar asta a intrat in categoria ratari. :(

Nu stiu daca a fost din cauza fainii sau din cauza modului in care am copt-o (timp, temperatura), dar a iesit cumva cauciucata, foarte elastica. Adica, daca trageam de o felie de paine, nu se rupea ci isi revenea instant la forma initiala in momentul in care-i dadeam drumul. :P Amuzant, intr-un fel. :P

O sa mai experimentez cu reteta asta, pentru ca mi se pare foarte interesanta. Poate reusesc sa-mi dau seama ce am facut gresit la prima incercare. :)

:hug: :flower: :flower: :flower:
Fişiere ataşate
dsc_0197.jpg
dsc_0197.jpg (56.11 KiB) Vizualizat de 1329 ori
dsc_0200.jpg
dsc_0200.jpg (84.46 KiB) Vizualizat de 1329 ori
Imagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/03/2014 06:57

Cla, draga mea, imi pare rau ca ai avut un esec cu painica asta rapida tare.
Am recitit reetta inainte de a-ti raspunde sa fiu sigura ca nu am omis nimic si nici nu am gresit nimic. Totul e in ordine, deci ma gandesc eu ca la tine a fost alta problema....se poate sa fie temperatura dar asta nu prea cred dupa cum sant pozele....ori ai tinut in cuptor prea putin ori ai pus prea mult lichid pentru faina pe care ai folosit-o si pentru umiditatea din casa/afara in perioada in care ai facut painea.
Am precizat la reteta sa nu se tina cont exact de cantitatea de lichid pe care am dat-o tocmai din cauza asta....faina este diferita ca si calitate, procesul de macinare, procentul de umezeala etc, etc....sant sigura ca aici a fost bubita.
Data viitoare sa te joci putin cu lichidul sa vezi care va fi diferenta( sa pui cu cateva linguri mai putin) ....tin pumnii sa fie bine data viitoare si sa fii multumita de rezultat....pentru prima incercare pot sa spun doar ca imi pare rau ca a iesit asa :( dar daca privesc partea cealalta e bine ca a fost o experienta si din astea in general se invata ceva( sper sa fie o reusita data viitoare) :hug: :hug: :pup:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori