Paine de casa cu rosii uscate

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

ancarm
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 17/10/2015 02:26

Paine de casa cu rosii uscate

Mesajde ancarm » 18/05/2017 01:40

-0.5 kg faina
-250-300 ml apa
-30 gr drojdie
-sare
-50 gr rosii uscate la soare
-50 ml linguri ulei
-1 lingurita zahar
-2 linguri fruze de cimbru
-1 lingurita boia afumata
Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul. Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina.
Faina o cernem si o punem intr-un bol. In mijlocul fainii, adaugam sarea, rosiile uscate taiate marunt, frunzele de cimbru, boiaua afumata si sarea.
Amestecam ingredientele uscate si din nou facem o mica adancitura, unde turnam uleiul,apa cu drojdia si zaharul care a fermentat putin. Framantam bine, aproximativ 10 minute, pana cand avem un aluat omogen care se desprinde de maini.
In functie de tipul fainii, poate mai trebuie adaugata apa.
Aluatul astfel obtinut, il asezam intr-o forma de copt, eu am folosit o tarta de tort de 25 cm. Acoperim aluatul cu un prosop si lasam sa creasca frumos, la loc caldut, fara curenti de aer (cam 30 minute). Cand a crescut si a ajuns deasupra peretilor vasului, se poate unge cu putina apa si cresta putin cu un cutit ascutit.
Coacem painea in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30 minute.
Cand o scoatem din cuptor, trebuie sa o acoperim cu un prosop, iar deasupra prosopului sa punem o folie sau o punga de plastic ca sa nu se intareasca coaja.

Fişiere ataşate
dscn1747.jpg
dscn1747.jpg (34.88 KiB) Vizualizat de 103 ori
dscn1741.jpg
dscn1741.jpg (31.09 KiB) Vizualizat de 103 ori
dscn1740.jpg
dscn1740.jpg (35.61 KiB) Vizualizat de 103 ori
dscn1764cu-nume-2.jpg
dscn1764cu-nume-2.jpg (74.31 KiB) Vizualizat de 103 ori

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori