Paine alba, cu dospire de doar jumatate de ora

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/03/2014 07:05

Cla, painica ta arata tare bine, ma bucur ca ai sa pastrezi reteta si ca ti-a placut gustul.
Eu am copt painea exact in tava pe acre am pus-o de la inceput si care e in poza. A crescut pe inaltime , nu s-a latit decat foarte putin, nu am folosit tava speciala de franzela.
Probabil s-a latit din cauza ca a fost putin mai umeda....se pare ca ai o faina care are procentul de umiditate mai mare decat cea pe care o am eu. Daca vrei sa nu te joci cu cantitatile de apa te sfatuiesc sa verifici faina inainte de a face ceva cu ea....iei intre doua sautrei degete putina faina si apoi , pe o hartie curata, o presari ca si sarea pe paine...daca faina se aduna si nu ramane pulbere atunci inseamna ca e umeda si trebuie intinsa intr-o tyava si uscata in cuptorul cald pentru cateva minute ( iei proba la fel ca mai sus) .... temperatura cuptorului nu trebuie sa fie mare ca sa nu arda faina ci doar sa o usuce.
Cand ai faina uscata( cade dintre degete in praf fin/pulbere) atunci o poti folosi cu succes, ai scos din ea umezeala care iti da nereusita totala a produsului .
Oricum, a iesit o paine tare frumoasa si dupa cum este miezul pot spune ca e reusita si a fost buna la gust( imi place si coaja cum ti-a iesit)...multumesc pentru incredere :hug: :hug: :pup:

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 24/03/2014 10:38

Pupi, merci mult pt ideea cu uscatul fainii. Chiar nu stiam ca exista o metoda de testare, cu atat mai putin, o solutie. :)

Chiar o sa o aplic.

:hug:
Imagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 28/04/2014 01:44

Cu multa placere Cla...oricand pot si cunosc , sant aici :hug: :pup:


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori