Ochiuri la cuptor in sos de frisca

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Ochiuri la cuptor in sos de frisca

Mesajde lucia_bp » 02/11/2009 03:52

Oul-ochi, facut in tigaie, este bun.
Incercati si aceasta varianta, eleganta si cu un gust complex- oua fierte in sos de frisca,
servite neaparat cu grisine !



Ingrediente pentru 1 portie :

-2 oua
-1/2 lingurita unt
-2 linguri smantana nefermentata (frisca lichida)
-2 linguri cu varf, branza de capra tare, rasa (sau alt tip de branza, dar grasa)
-1 lingurita patrunjel verde, tocat fin
-sare
-piper, proaspat rasnit
-grisine, pentru servit

Preparare :

Incingeti cuptorul la 200 grade.
Puneti intr-o forma mica, termorezistenta (ramekins), untul si frisca.
Dati-o la cuptor, cateva minute, pana ce untul s-a topit si incepe sa fiarba frisca.
Scoateti forma din cuptor.
Spargeti cu grija ouale, pentru ca frisca fierbinte se va umfla si va stropi si galbenusul trebuie sa ramana intreg.
Asezonati cu sare si piper.
Separat, amestecati branza cu patrunjelul tocat si puneti-o in vas, in jurul galbenusurilor.
Dati din nou la cuptor, pentru 3-5 min, pana ce branza se va topi, iar galbenusurile vor ramane moi.
Serviti cat sunt calde, cu grisine.
Fişiere ataşate
CIMG5073.JPG
CIMG5073.JPG (50.68 KiB) Vizualizat de 3538 ori
CIMG5072.JPG
CIMG5072.JPG (51.79 KiB) Vizualizat de 3538 ori
CIMG5076.JPG
CIMG5076.JPG (56.78 KiB) Vizualizat de 3538 ori
CIMG5075.JPG
CIMG5075.JPG (49.96 KiB) Vizualizat de 3538 ori
CIMG5071.JPG
CIMG5071.JPG (54.32 KiB) Vizualizat de 3538 ori
CIMG5069.JPG
CIMG5069.JPG (58.91 KiB) Vizualizat de 3538 ori
CIMG5067.JPG
CIMG5067.JPG (44.8 KiB) Vizualizat de 3538 ori
CIMG5065.JPG
CIMG5065.JPG (26.37 KiB) Vizualizat de 3538 ori
CIMG5057.JPG
CIMG5057.JPG (37.19 KiB) Vizualizat de 3538 ori
CIMG5061.JPG
CIMG5061.JPG (25.81 KiB) Vizualizat de 3538 ori
CIMG5056.JPG
CIMG5056.JPG (44.12 KiB) Vizualizat de 3538 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 02/11/2009 06:33

ce nebunie!!!!!!!!!!!
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
kalogitonas
Incepator
Mesaje: 78
Membru din: 10/12/2008 03:39
Localitate: grecia-atena

Mesajde kalogitonas » 02/11/2009 07:10

uite cum imi dai tu mie de lucru...chiar acum plec la bucatarie
kalogitonas mixaela

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 02/11/2009 09:35

Vai Lucia , nu mi-am inchipuit ca se pot pregati ouale si in felul acesta :) arata super bine.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 02/11/2009 09:58

Lucia tu nu te odihnesti niciodata?
Mereu vii cu cate o farfurie plina cu bunatati si ne-o plimbi pe sub nas :P ....numai pofte ne faci ......e un deliciu nu alta =D> =D> :hug: :hug:

Avatar utilizator
mery
Bucatar in devenire
Mesaje: 374
Membru din: 20/02/2007 12:23
Localitate: madrid ( brasov )

Mesajde mery » 03/11/2009 12:20

Esti o harnicuta! =D> =D>
Toata ziua ne delectezi ochiul cu ceva nou...:hug:
si mai ales ne pui la treaba...
mariana

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 04/11/2009 07:05

Alinaraluca, chiar este o nebunie !

Kalogitonas,
Daca ai pregatit cumva aceste ochiuri in sos de frisca, sper ca ti-au placut.
:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 04/11/2009 11:19

Tare mult imi face cu ochiul reteta ta !!! :roll: :buuun:
Trebuie sa fie tare gustos ..o idee super! :master: :flower:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 04/11/2009 11:29

Arata nemaipomenit de bine... =D> :hug: :flower:

ratatouille
Bucatar in devenire
Mesaje: 589
Membru din: 01/11/2009 07:46

Mesajde ratatouille » 05/11/2009 08:17

Mi s-a facut foame.........si e asa de devreme, arata super, de unde iau brinza de capra tare, ca eu nu stiu decit aia moale la cutiuta,de intins pe piine


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 28 vizitatori