Negrese fine

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Negrese fine

Mesajde Onna » 11/04/2008 08:04

Probabil ca aveti fiecare deja o reteta pentru negresa. Eu va impartasesc si reteta pe care o folosesc cel mai des pentru ca rezultatul este intr-adevar foarte placut : finute, moi si cu gust placut de nuca si rom.

Negrese fine (simplu si rapid) – de post

INGREDIENTE:
1 cana zahar tos, 1 cana ulei, 1 cana apa minerala, 1 cana nuca macinata fin, 2 cani faina, 1 praf de copt, 1 praf de sare, 1-2 linguri cacao, 1 esenta rom.

PREPARARE:
1. Se amesteca uleiul, zaharul si apa cu un tel. Se adauga nuca si faina cernuta si amestecata cu praf de copt, amestecand permanent.
2. Apoi cacaua, sarea romul. Aluatul trebuie sa curga.
3. In forme mici de tarta puneti hartie speciala pentru muffins si umpleti 2/3 (cam 3 linguri compozitie).
4. Lasati la cuptor (aproximativ 20 minute), incercati din cand in cand cu o scobitoare.

Pofta buna!

Adaugati eventual gem sau dulceata de visine, cirese in compozitie (in cazul acesta este nevoie de mai multa faina si mai putin zahar). Le puteti orna cu ciocolata de post topita sau puteti sa le folositi ca baza pentru cupcakes. Sau pur si simplu pudrate cu zahar. In fotografie nu apar 'coafate' pentru ca s-au grabit la masa si nu a mai fost timp de moda. :P
Puteti la fel sa turnati compozitia in tava si sa coaceti blat pentru tort de post. Iese pufos. Nu va mai fi necesar sa il insiropati.
:hug:
Fişiere ataşate
06.JPG
06.JPG (27.49 KiB) Vizualizat de 9222 ori
05.JPG
05.JPG (33.17 KiB) Vizualizat de 9222 ori
04.JPG
04.JPG (31.81 KiB) Vizualizat de 9222 ori
03.JPG
03.JPG (24.88 KiB) Vizualizat de 9222 ori
02.JPG
02.JPG (25.56 KiB) Vizualizat de 9222 ori

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 11/04/2008 08:21


Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 11/04/2008 02:16

Mona


Avatar utilizator
stefy
Bucatar
Mesaje: 1179
Membru din: 12/08/2007 05:23
Localitate: genova

Mesajde stefy » 11/04/2008 02:46

[img]http://
"Nu merita sa plangi pentru nimeni,iar cei care merita nu te vor face sa plangi"

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 11/04/2008 03:01


Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 11/04/2008 05:32

Foarte bune =D> =D> imi plac mult asa micute sunt mai de efect :flower: :flower:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."



Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 11/04/2008 11:51



Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 12/04/2008 03:27

Sunteti toate niste scumpe :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

Sunt foarte bune cu visine, le mai "ia" din dulceata. Iar cu cele din "damigeana" tare trebuie sa fie bune. Este un aluat intr-adevar usor de facut si de tinut minte...Cat despre forma eu le-am facut in ideea sa fie servite in afara casei, dar nu au mai trecut pragul :D :P Numai sa nu renuntati la nuca, au alta aroma. Abia astept sa-mi spuneti daca v-au placut. :pup: :pup: :pup:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 13/04/2008 10:07

Negrese muffins ... excelente ! asa de bine arata =D> =D> =D> cu visine :roll:

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 13/04/2008 09:02



Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 22 vizitatori