Negresa foarte usoara

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

Negresa foarte usoara

Mesajde albinuzza » 26/11/2007 12:45

Am gasit intr-o carticica mai veche de bucate o reteta de negresa usoara si pufoasa:

- masura:un pahar de 250 ml
- 1 ou
- un pahar zahar
- jumatate de pahar de ulei
- un pahar lapte(sa nu fie foarte rece)
- 3 linguri de dulceata(eu am folosit de visine)
- 2 linguri pline de cacao
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu cateva picaturi dezeama de lamaie sau otet
- 2 pahare de faina
- nuci taiate

Se freaca oul cu zaharul si cacao,se adauga uleiul.Se adauga laptele cate putin,dulceata,faina si bicarbonatul.
Eu am mai adaugat si cateva nuci taiate.
Se da la cuptor la 180 grade pentru 30-35 de minute!

Deasupra am pregatit o glazura mai moale care sa patrunda un pic si in prajitura:

- 1 cana zahar brun
- 125 g unt
- 30 ml lapte
- esenta de rom

Se pune zaharul cu untul pe foc pana se topesc apoi se adauga laptele si se lasa un pic la fiert pana se topeste de tot zaharul.Cand se ia de pe foc se adauga romul.

Se toarna pe blatul racit apoi se presara nuca de cocos.Eu am mai avut si nuci caramelizate de la Krantz si a fost excelent.

S-a inclus in meniul de Craciun negresa asta ca este tare buna!
Fişiere ataşate
Negresa1.jpg
Negresa1.jpg (44.71 KiB) Vizualizat de 112201 ori
Negresa.jpg
Negresa.jpg (46.26 KiB) Vizualizat de 112201 ori

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 26/11/2007 01:26

=D> Mada :hug: , dar ce negresa pufoasa si buna :buuun: :buuun: ai facut !!
simpla si usoara cu un aspect care te face sa :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

:)

Mesajde albinuzza » 26/11/2007 01:46

Multumesc,Mona!
Ne-a placut tare mult!

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 27/11/2007 12:53

Si noua ne-a placut tare mult :wink: , am furat ultima farfurie :hug: asa de bine arata , bravo Mada :flower:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 27/11/2007 04:33

Arata asa bine... :buuun: ...tocmai buna o bucatica, acum la cafeaua de dupa-amiaza. :roll:
De o gramada de timp nu am facut negresa,am si eu o reteta care are crema in mijloc. Mi-ai facut pofta si apoi le place alor mei...cred ca saptamana asta o fac si eu. :roll:
:hug: :flower:

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

:0

Mesajde albinuzza » 27/11/2007 05:10

Mmmmm!
Cand ai timp sa scrii reteta cu crema ca m-ai facut curioasa.Si sunt o pofticioasa! :buuun:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Re: :0

Mesajde nicoleta64 » 27/11/2007 10:53

albinuzza scrie:Mmmmm!
Cand ai timp sa scrii reteta cu crema ca m-ai facut curioasa.Si sunt o pofticioasa! :buuun:

Sa nu-mi vina sa cred,ma uitai si vazui doua retete in caietul meu. Am si reteta simpla,cu glazura deasupra si cealalta cu crema in mijloc , dar nu este chiar o negresa...neagra :)... crema care se pune in mijloc ,este alba cu esenta de rom. Trebuie sa fie buna,eu pe asta, nu am facut-o niciodata.
Oricum, voi pune reteta maine.

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 28/11/2007 09:25

Felicitari :flower: . Arata foarte bine :flower: . Si eu am ceva negrese pe aici,n-am facut de multa vreme.

Avatar utilizator
albinuzza
Bucatar
Mesaje: 780
Membru din: 13/02/2007 09:04
Localitate: ZĂźrich , ElveĹŁia
Contact:

:)

Mesajde albinuzza » 28/11/2007 09:45

Nico si Veronica,orice reteta de negresa e binevenita ca tot ce am testat in materie,au fost savurate cu mare placere!Ma laud si eu!

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Reteta "Negresa cu crema"

Mesajde nicoleta64 » 28/11/2007 10:31

Albinuzza,uite reteta mea de negresa cu crema
Blatul:
6 oua
1 cana zahar
1 cana faina
1 praf de copt
6 linguri apa
4 linguri cacao
Crema:
1 ½ pachet de unt
1 cana zahar
3-4 linguri faina
1 pahar lapte
esenta rom sau vanilie.

Praful de copt se dizolva in cele 6 linguri de apa..Frecam galbenusurile cu zaharul,adaugandu-se trepatat cate o lingura din apa in care am dizolvat praful de copt. Separat se bat albusurile spuma si se incorporeaza trepatat peste galbenusuri, adaugam faina si cacao, putin cate putin ,amestecand usor,de jos in sus. Punem compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata de faina,se coace la foc potrivit.
Preparam crema in felul urmator: untul se freaca cu zaharul bine. Separat intr-o craticioara preparam din 3-4 linguri faina si 1 pahar lapte o crema mai groasa,o tinem pe foc mai micut ,pana se ingroasa bine., apoi lasam sa se raceasca bine. Cand s-a racit adaugam, putin cate putin din aceasta compozitie ,peste unt ,amestecand bine iar apoi punem si esenta de rom sau vanilie.
Taiem blatul ,cand este rece si punem crema in mijloc. :flower: :flower:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori