Muschiulet de porc umplut cu mix de fasole, afumatura si galbiori in mantie de prapur de miel

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Muschiulet de porc umplut cu mix de fasole, afumatura si galbiori in mantie de prapur de miel

Mesajde anisoara67 » 14/03/2019 05:30

un muschiulet mic de porc(iepuras)
300 g mix de fasole
1 ceapa rosie
1 lingurita de amestec de condimente uscate(cimbrisor,piper,dafin,oregano,busuioc,maghiran),o lingurita de legume deshidratate fara sare
1/2 lingurita de sare
2-3 catei de usturoi
ulei de masline
un borcanel mic de galbiori in saramura
marar verde
1 galbenus
2 scobitori de bambus
folie de aluminiu
1 bucata de prapur de miel
100 g afumatura
1 lingurita de boia dulce
cateva boabe de piper colorat
Muschiuletul se spala si se zvanta, apoi se face cu un cutit ascutit, in partea superioara, o taietura pe mijlocul laturii lungi a carnii, fara a taia capetele, si usor cu un ciocan de snitele il batem cu grija, pentru fragezire, apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.
Se da in cateva clocote mixul de fasole, se trece sub jet de apa rece,se scurge bine. Ceapa se taie marunt, galbiorii se preseaza usor in mana pentru a elimina cat mai multa saramura din ei.
Se incinge un strop de ulei de masline si se caleste un pic afumatura taiata cubulete, fasolea, ceapa si galbiorii, se sareaza si condimenteaza apoi se acopera cu un capac sa le inabusim pana scade tot lichidul lasat de legume. Se da tigaia la o parte, se lasa sa se raceasca si se adauga mararul taiat fin si galbenusul de ou.
Cu aceasta umplutura se umple muschiuletul, se prinde partea taiata cu cate 2 scobitori, se infasoara in prapur si se pune in tava mai inalta(forma de chec). Deasupra se stropeste cu un pic de ulei de masline, condimente, cateii de usturoi feliati, amestecul de legume deshidratate si se presara si un pic de boia dulce (sau picanta, dupa gust), piperul boabe. Se toarna un pahar de apa (sau vin, dupa preferinta) si se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor cca 25 minute, apoi se ia folia si se mai lasa cca 15 minute, sa faca o crusta frumoasa deasupra. Cat este preparatul cald, se indeparteaza scobitorile de bambus. Se feliaza dupa ce s-a racit un pic. Este un aperitiv cald delicios pentru o masa festiva.

sfat; pentru a nu sta muschiuletul umplut prea mult in lichid(pana incepe sa colocoteasca), adaugam apa peste el fierbinte si scurtam durata de a sta acoperit in cuptor.
Pofta buna!
Fişiere ataşate
dsc02506.jpg
dsc02506.jpg (819.64 KiB) Vizualizat de 138 ori
dsc02543.jpg
dsc02543.jpg (858.24 KiB) Vizualizat de 138 ori
dsc02486.jpg
dsc02486.jpg (721.17 KiB) Vizualizat de 138 ori
dsc02482.jpg
dsc02482.jpg (693.65 KiB) Vizualizat de 138 ori
dsc02481.jpg
dsc02481.jpg (778.84 KiB) Vizualizat de 138 ori
dsc02476.jpg
dsc02476.jpg (632.21 KiB) Vizualizat de 138 ori
dsc02475.jpg
dsc02475.jpg (721.21 KiB) Vizualizat de 138 ori
dsc02474.jpg
dsc02474.jpg (614.36 KiB) Vizualizat de 138 ori
dsc02472.jpg
dsc02472.jpg (804.24 KiB) Vizualizat de 138 ori
dsc02469.jpg
dsc02469.jpg (741.22 KiB) Vizualizat de 138 ori
dsc02467.jpg
dsc02467.jpg (752.55 KiB) Vizualizat de 138 ori
dsc02459.jpg
dsc02459.jpg (778.73 KiB) Vizualizat de 138 ori
dsc02456.jpg
dsc02456.jpg (916.03 KiB) Vizualizat de 138 ori
dsc02529.jpg
dsc02529.jpg (888.1 KiB) Vizualizat de 138 ori
dsc02588.jpg
dsc02588.jpg (781.88 KiB) Vizualizat de 138 ori
dsc02567.jpg
dsc02567.jpg (1013.16 KiB) Vizualizat de 138 ori
anisoara

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori