Muschiulet de porc cu miez de unt aromat

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
voica
Incepator
Mesaje: 115
Membru din: 31/01/2013 06:25

Muschiulet de porc cu miez de unt aromat

Mesajde voica » 19/02/2013 08:20

INGREDIENTE

muschiulet de porc 1 buc

unt 100 gr

cas 100 gr

tarhon

patrunjel

ardei rosu uscat, aschii

sare

condimente (piper, nuscoara etc)

bacon 100 gr

ulei 1 lingura

GARNITURA

varza dulce 1/2 buc

ceapa alba1 buc

ulei 4 linguri

seminte de chimen

seminte de fenicul

seminte de corianru

seminte de mustar

sare

piper

orez 4 linguri

vin alb un pahar

supa de carne 500-600 ml

unt 1 lingura

- se prepara un fel de maitre d'hotel: se freaca untul cu sare, piper, tarhon, patrunjel si ardei uscat fasioare. Se ruleaza in folie si se pune peste noapte le refrigerator;

- se spala si usuca muschiuletul de porc si cu ajutorul unui masat ori alt instrument cum ar fi coada unei linguri de lemn se practica o gaura in lungul fibrei;

- se introduce ruloul de unt congelat in mijlocul muschiuletului si se imbraca totul in fasii subtiri de bacon afumat;

- se infierbanta o tigaie, se adauga ulei si se prajeste ruloul pe toate partile. Se prajesc si semintele de chimen, fincen, coriandru si mustar dupa care se adauga varza taiata fasioare foarte subturi si ceapa; se sareaza si pipereaza;

- se calesc intai pe plita apoi se introduc la cuptor si se coc 20 minute cu capac si alte 15 minute fara capac;

- facem in acest timp orezul: se caleste orezul (cu bob rotund cu mult amidon) in ulei, se stinge cu vin si se adauga pe rand polonice de supa fierbinte de carne sau legume; se fierbe si amesteca 20 minute dupa care se acopera cu un servet umed si capac pana orezul absoarbe toata supa. Se adauga untul si se afaneaza cu furculita.

Se scoate de la cuptor ruloul si varza, se feliaza carnea dupa 7-10 minute si se serveste cu garnitura de orez, varza si cateva cepsoare marinate.
Fişiere ataşate
amauschiulet de porc cu miez de unt 041.jpg
amauschiulet de porc cu miez de unt 041.jpg (101.42 KiB) Vizualizat de 4111 ori
amauschiulet de porc cu miez de unt 026.jpg
amauschiulet de porc cu miez de unt 026.jpg (92.85 KiB) Vizualizat de 4111 ori
amauschiulet de porc cu miez de unt 024.jpg
amauschiulet de porc cu miez de unt 024.jpg (101.77 KiB) Vizualizat de 4111 ori
amauschiulet de porc cu miez de unt 022.jpg
amauschiulet de porc cu miez de unt 022.jpg (85.56 KiB) Vizualizat de 4111 ori
amauschiulet de porc cu miez de unt 018.jpg
amauschiulet de porc cu miez de unt 018.jpg (81.9 KiB) Vizualizat de 4111 ori
amauschiulet de porc cu miez de unt 014.jpg
amauschiulet de porc cu miez de unt 014.jpg (80.01 KiB) Vizualizat de 4111 ori
amauschiulet de porc cu miez de unt 011.jpg
amauschiulet de porc cu miez de unt 011.jpg (64.75 KiB) Vizualizat de 4111 ori
amauschiulet de porc cu miez de unt 007.jpg
amauschiulet de porc cu miez de unt 007.jpg (100.19 KiB) Vizualizat de 4111 ori
amauschiulet de porc cu miez de unt 028.jpg
amauschiulet de porc cu miez de unt 028.jpg (108.71 KiB) Vizualizat de 4111 ori
Ultima oară modificat 19/02/2013 10:01 de către voica, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 19/02/2013 08:45

Imi place acest muschiulet umplut. In acelasi fel prepar si eu o astfel de umplutura doar ca folosesc mascarpone la piept de pui. O intrebare am..ai folosit orez arborio? Sincera daca e orez normal (acel care de exemplu il folosim la pilaf) nu l-am gatit niciodata astfel. Stiu ca timpul de fierbere pentru bobul rotund este de obicei aproximativ 20 de minute maxim (depinde de companie) si la arborio chiar pana la 30 de minute (pentru unele) trebuind sa aiba la sfarsit o textura cremoasa. Felicitari pentru reteta. =D>
Ultima oară modificat 19/02/2013 09:23 de către beccas, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 19/02/2013 09:04

=D> =D> =D> Arata foarte bine :buuun: :buuun: :buuun: :flower:
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
voica
Incepator
Mesaje: 115
Membru din: 31/01/2013 06:25

Mesajde voica » 19/02/2013 09:28

beccas scrie:Imi place acest muschiulet umplut. In acelasi fel prepar si eu o astfel de umplutura doar ca folosesc mascarpone la piept de pui. O intrebare am..ai folosit orez arborio? Sincera daca e orez normal (acel care de exemplu il folosim la pilaf) nu l-am gatit niciodata astfel. Stiu ca timpul de fierbere pentru bobul rotund este de obicei aproximativ 20 de minute maxim (depinde de companie) si la arborio chiar pana la 35-40 de minute acesta fiind amestecat continuu pana cand este fiert avand in acelasi timp o textura cremoasa. Felicitari pentru reteta. =D>


Multumesc pentru felicitari :master: In ceea ce priveste raspunsurile/comentariile ma voi limita la strictul (se pare) necesar. Am fost sfatuita sa nu-mi mai dezvalui viata privata, ce si cum anume fac, fiindca se isca tot felul de discutii. De altfel cred ca nu mi se potriveste site-ul - nu vreau sa mi se faca zile grele doar pentru ca sunt tanara si ca urmare...nu ma pricep - adica vezi Doamne, daca sunt tanara nu am vocabularul la indemana, lingura si tigaile. Asta m-a intristat foarte tare si probabil ca voi cauta un site mai tineresc. Am invatat de la mama si bunica, a venit vremea sa le duc mai departe invatamintele si sa le fac mandre! Cand colo, ce sa vad? Mi se pune la indoiala nu doar incercarea de-a fi indrazneata (am avut mari dubii ca voi putea face ceva la nivelul doamnelor de aici, mari indoieli...) dar mi se pune sub semnul incertitudinii pana si faptul ca ma pricep oarecum, doar din cele vazute, citite, fara sa fi facut pana acum bucatarie propriuzisa (departe de specialitatea in care-mi dau masteratul)

Deci, deocamdata, pana-mi gasesc un site potrivit, o sa mai scriu retete dar nu mai intru in amanunte. Ce ar fi sa-ti scriu ca din cele 4 vase ceramice cu orez am luat pe cel unde mama scrie 'orez pentru risotto'....EA stie ce fel de orez cumpara si pune acolo. Eu urmeaza s-o intreb si sa invat. Voi sunteti mult mai sus decat mine si eu abia incerc sa va ajung din urma, fara sa cer ajutorul expres al mamei. Mai degraba fur decat sa intreb - o prind eu odata la cumpoaraturi si o intreb fara sa creada ca eu nu stiu - care-i cel de sarmale, care-i cel de pilaf, care-i cel de paella si ....si....etc.

Mersi Rebeca :master:

Avatar utilizator
voica
Incepator
Mesaje: 115
Membru din: 31/01/2013 06:25

Mesajde voica » 19/02/2013 09:45

Nu am uitat dar am scris prea mult mai sus: rebecca, constat ca esti o persoana care nu tine ranchiuna :!: E foarte important in viata sa nu fii ranchiunos, sa tii manie ori resentimente - puteai foarte bine sa ma dusmanesti pentru remarca la pizza prea groasa si nu ai facut-o! Onoare tie :!:

Avatar utilizator
voica
Incepator
Mesaje: 115
Membru din: 31/01/2013 06:25

Mesajde voica » 19/02/2013 09:50

xanora scrie:=D> =D> =D> Arata foarte bine :buuun: :buuun: :buuun: :flower:


Multumesc Roxana[b] :master:

Nu esti straina de adausul de tarhon in maitre d'hotel (unde de obicei nu se pune....depinde de hotel :wink: ) Eu am pus vazandu-ti cotletul execelent de ieri :hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 19/02/2013 10:10

arata delicios :roll: :roll: felicitari pt retete si prezentare =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 19/02/2013 10:16

voica scrie:
beccas scrie:Imi place acest muschiulet umplut. In acelasi fel prepar si eu o astfel de umplutura doar ca folosesc mascarpone la piept de pui. O intrebare am..ai folosit orez arborio? Sincera daca e orez normal (acel care de exemplu il folosim la pilaf) nu l-am gatit niciodata astfel. Stiu ca timpul de fierbere pentru bobul rotund este de obicei aproximativ 20 de minute maxim (depinde de companie) si la arborio chiar pana la 35-40 de minute acesta fiind amestecat continuu pana cand este fiert avand in acelasi timp o textura cremoasa. Felicitari pentru reteta. =D>


Multumesc pentru felicitari :master: In ceea ce priveste raspunsurile/comentariile ma voi limita la strictul (se pare) necesar. Am fost sfatuita sa nu-mi mai dezvalui viata privata, ce si cum anume fac, fiindca se isca tot felul de discutii. De altfel cred ca nu mi se potriveste site-ul - nu vreau sa mi se faca zile grele doar pentru ca sunt tanara si ca urmare...nu ma pricep - adica vezi Doamne, daca sunt tanara nu am vocabularul la indemana, lingura si tigaile. Asta m-a intristat foarte tare si probabil ca voi cauta un site mai tineresc. Am invatat de la mama si bunica, a venit vremea sa le duc mai departe invatamintele si sa le fac mandre! Cand colo, ce sa vad? Mi se pune la indoiala nu doar incercarea de-a fi indrazneata (am avut mari dubii ca voi putea face ceva la nivelul doamnelor de aici, mari indoieli...) dar mi se pune sub semnul incertitudinii pana si faptul ca ma pricep oarecum, doar din cele vazute, citite, fara sa fi facut pana acum bucatarie propriuzisa (departe de specialitatea in care-mi dau masteratul)

Deci, deocamdata, pana-mi gasesc un site potrivit, o sa mai scriu retete dar nu mai intru in amanunte. Ce ar fi sa-ti scriu ca din cele 4 vase ceramice cu orez am luat pe cel unde mama scrie 'orez pentru risotto'....EA stie ce fel de orez cumpara si pune acolo. Eu urmeaza s-o intreb si sa invat. Voi sunteti mult mai sus decat mine si eu abia incerc sa va ajung din urma, fara sa cer ajutorul expres al mamei. Mai degraba fur decat sa intreb - o prind eu odata la cumpoaraturi si o intreb fara sa creada ca eu nu stiu - care-i cel de sarmale, care-i cel de pilaf, care-i cel de paella si ....si....etc.

Mersi Rebeca :master:


Rebeca bine ca ai corectat mesajul , arborio nu se fierbe 35-40 minute cum ai scris initial.
Si daca-l folosesti la risotto cum a facut Voica (dupa descrierea modului de preparare) chiar nu se fierbe mai mult de 20 deminute.
Felicitari Voica !!!
:master: :master: :master:

Avatar utilizator
voica
Incepator
Mesaje: 115
Membru din: 31/01/2013 06:25

Mesajde voica » 19/02/2013 10:23

alejoe scrie:arata delicios :roll: :roll: felicitari pt retete si prezentare =D> =D>


Multumesc frumos Claudia :hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
voica
Incepator
Mesaje: 115
Membru din: 31/01/2013 06:25

Mesajde voica » 19/02/2013 10:45

Asa este Bia, orezul se fierbe cat vrea omu' dar pentru un preparat cu orez al dente, cu pretentii, se fierbe conform unor timpi bine stabiliti de multi ani de experienta. Nu ma mandresc cu experienta asta dar am exemplu in casa. Totusi, apreciez in mod deosebit orezul facut praf in ghiveciul romanesc, plin de legumarie si arome varatice.

Multumesc draga mea :master:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 18 vizitatori