Aici, la inceput , am sa copiez un link spre "metoda in care se aplica martipanul si fondantu; pe un tort....consider ca ace parte din acest subiect si ar trebui sa fie impreuna....pentru doritori , ca sa nu caute in toata cartea de bucate pana gaseste subiectul, poate accesa linkul si ajunge direct unde trebuie....
http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... ului-5767/
o sa le iau sistematic.
incep prin a spune cum realizez eu un tort.
ziua 1: fac blatul. il coc, il racesc si apoi il pun la frigider 24 ore
ziua 2: fac crema / cremele. scot blatul de la frigider si il tai in 2 / 3 parti. pun crema / cremele si il pun la frigider 24 ore
ziua 3 - ziua servirii: dimineata scot tortul de la frigider si il ornez:
a) il imbrac intr-un strat subtire de gem peste care pun pasta de zahar
b) il imbrac intr-un strat sunbtire de frisca, apoi il las la concelator sau frigider 1/2 ora dupa care il imbrac intr-un strat mai gros de frisca
c) il glazurez astfel: 300 g ciocolata amaruie + 450 - 500 ml frisca lichida = se topeste ciocolata, frisca lichida se adauga treptat in ciocolata topita si se amesteca energic pana se obtine o consistenta potrivita pentru glasare (trebuie sa aiba consintenta unei smantani subtiri, deci daca e nevoie se mai poate adauga frisca), glazura se toarna peste tort incepand din centru si directionand compozitia spre margini ajutandu-ne de o spatula . peste glazura se pot face diverse ornamente din royal icing (1 albus + zahar pudra + 2-3 lingurite suc de lamaie = se bate spuma tare un albus de ou, se pune zahar pudra pina se face ca smantana de gros, se adauga 2-3 lingurite suc de lamaie, se mai adauga zahar pina s-a facut ca o compozitie de bezea, deci nici subtire nici gros rau (cind dai cu lingura se vede fundul vasului si incet incet se acopera))
si acum, cum se imbraca un tort in frisca sau frosting:
Metode si Tehnici de Ornare a Torturilor
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Metode si Tehnici de Ornare a Torturilor
- Fişiere ataşate
-
- cakeprep_icing_4.jpg (3.61 KiB) Vizualizat de 139902 ori
-
- cakeprep_icing_3.jpg (3.61 KiB) Vizualizat de 139902 ori
-
- cu ajutorul spatulei
- cakeprep_icing_1.jpg (4.1 KiB) Vizualizat de 139903 ori
-
- cakeprep_icing_4.jpg (3.61 KiB) Vizualizat de 139903 ori
-
- cakeprep_icingtip_2.jpg (2.15 KiB) Vizualizat de 139903 ori
-
- cu tip nr. 789
- cakeprep_icingtip_1.jpg (2.47 KiB) Vizualizat de 139903 ori
Ultima oară modificat 13/01/2010 10:23 de către mika1802, modificat de 2 ori în total.

model lateral C-MOTION
- Fişiere ataşate
-
- image.cfm1.jpg (10.34 KiB) Vizualizat de 139895 ori
-
- cmotion-technique-step4&view=thumb.jpg (2.23 KiB) Vizualizat de 139895 ori
-
- cmotion-technique-step3&view=thumb.jpg (2.23 KiB) Vizualizat de 139895 ori
-
- tip nr. 16
- cmotion-technique-step2&view=thumb.jpg (2.29 KiB) Vizualizat de 139895 ori

COARDA
- Fişiere ataşate
-
- image.cfm6.jpg (11.79 KiB) Vizualizat de 139893 ori
-
- rope-technique-step3&view=thumb.jpg (1.93 KiB) Vizualizat de 139893 ori
-
- rope-technique-step2&view=thumb.jpg (1.76 KiB) Vizualizat de 139893 ori
-
- tip nr. 21
- rope-technique-step1&view=thumb.jpg (1.98 KiB) Vizualizat de 139893 ori

IMPLETITURA DE COS
- Fişiere ataşate
-
- image.cfm.jpg (11.84 KiB) Vizualizat de 139890 ori
-
- basketweave-technique-step3&view=thumb.jpg (2.62 KiB) Vizualizat de 139890 ori
-
- basketweave-technique-step2&view=thumb.jpg (2.56 KiB) Vizualizat de 139890 ori
-
- tip nr. 47
- basketweave-technique-step1&view=thumb.jpg (2.29 KiB) Vizualizat de 139890 ori

ZIG ZAG
- Fişiere ataşate
-
- image.cfm10.jpg (10.88 KiB) Vizualizat de 139882 ori
-
- zigzag-technique-step3&view=thumb.jpg (2.26 KiB) Vizualizat de 139882 ori
-
- zigzag-technique-step2&view=thumb.jpg (2.16 KiB) Vizualizat de 139882 ori
-
- tip nr. 16
- zigzag-technique-step1&view=thumb.jpg (2.36 KiB) Vizualizat de 139882 ori

salut
degeaba ai instrumente si nu ai imaginatie si indemanare,iar aici ma refer strict la mine.
pentru toti cei care pot face asemenea minunatii,din partea mea,numai cuvinte de lauda.
promit ca voi incerca si eu ,apoi vom vedea rezultatele.
pentru toti cei care pot face asemenea minunatii,din partea mea,numai cuvinte de lauda.
promit ca voi incerca si eu ,apoi vom vedea rezultatele.
Re: salut
elenaddd scrie:degeaba ai instrumente si nu ai imaginatie si indemanare,iar aici ma refer strict la mine.
pentru toti cei care pot face asemenea minunatii,din partea mea,numai cuvinte de lauda.
promit ca voi incerca si eu ,apoi vom vedea rezultatele.
ce am postat poti face si tu... nu ai nevoie de imaginatie prea multa. sunt usor de realizat, de aceea le-am si ales. plus ca nu-ti ia mult timp sa le faci

hai... incearca, "si ai sa vezi ca nu e greu" - ca sa-l citez pe bosquito

Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori