Melcisori cu nuci, alune de padure si fructe

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
pampkin
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 09/11/2015 10:12
Localitate: Hunedoara
Contact:

Melcisori cu nuci, alune de padure si fructe

Mesajde pampkin » 05/11/2018 06:07

Pentru aluat:
250 ml lapte caldut
1 plic drojdie uscata
3 linguri zahar brut
2 galbenusuri
1 praf de sare
2 linguri smantana grasa
1 plic aroma de portocale Finesse Dr. Oetker
50 gr unt topit
2 linguri ulei
Pemtru umplutura:
150 gr alune de padure
150 gr nuca
1 lingura scortisoara macinata
3 linguri zahar brut
Pentru caramel:
3 linguri zahar brut
3 linguri apa
50 gr unt
In plus:
4-5 fructe(mere si pere)
2 albusuri
Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am procedat in felul urmator. Laptele caldut impreuna cu drojdia, 1 lingura zahar, 1 lingura faina se pun intr-un bol. Se amesteca si se lasa 10 minute, pana drojdia incepe sa faca basici. In cuva masinii de paine se pune faina impreuna cu restul ingredientelor. Dupa ce drojdia a inceput sa creasca se adauga si ea peste celelalte ingrediente. Se seteaza masina pentru framantat pentru 15 minute sau cat timp are programul respectiv. Dupa ce aluatul este framantat se pune intr-un castron, se acopera cu prosop de bucatarie si se pune la loc caldut pentru 30-40 minute.
Pentru umplutura: se pun nucile si alunele in tava aragazului pe o foaie de copt. Se dau la cuptorul incins la 150 grade pentru 10 minute. Se pun intr-un rposop asa fierbinti si se freaca. In felul acesta se inlatura cojile. Se maruntesc nucile si alunele la un robot. Se amesteca cu zaharul si scortisoara.
Intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul si apa ce urmeaza a fi caramelizate. Se lasa pe foc pana incepe sa-si schimbe culoarea si zaharul sa se caramelizeze. Se adauga untul si se amesteca. Se unge un vas termorezistent cu putin unt. Se pune caramelul in vas si se tapeteaza vasul. Merele si perele se curata de coaja, se scot semintele si se taie in cuburi sau felii. Se adauga fructele peste caramel.
Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe masa de lucru. Deasupra se preasara amestecul de nuci si alune de padure. Se strange aluatul intr-un sul, exact ca la cozonac. Se taie felii groase de 2-3 degete. Se pun feliile de aluat peste fructe cu partea taiata in sus. Albusurile ramase de la aluatul pentru cozonac se bat cu un praf de sare si zahar. Se stropesc feliile de aluat cu albusul batut. Se da tava la cuptorul incins la 170-175 grade pentru 40-45 minute. Dupa ce aluatul s-a copt si s-a rumenit frumos se scoate si se lasa 5-10 minute sa se raceasca, dar nu de tot. Se pune un platou peste tava si cu o miscare ferma se rastoarna. Caramelul fiind cald melcisorii cu fructe vor iesii cu usurinta din tava. Se lasa sa se raceasca si se serveste. Sa va fie de folos!!!

Fişiere ataşate
dsc-9140.jpg
dsc-9140.jpg (688.82 KiB) Vizualizat de 45 ori
dsc-9129.jpg
dsc-9129.jpg (820.3 KiB) Vizualizat de 45 ori
dsc-9127.jpg
dsc-9127.jpg (833.69 KiB) Vizualizat de 45 ori
dsc-9123.jpg
dsc-9123.jpg (885.26 KiB) Vizualizat de 45 ori
dsc-9120.jpg
dsc-9120.jpg (522.43 KiB) Vizualizat de 45 ori
dsc-9118.jpg
dsc-9118.jpg (735.64 KiB) Vizualizat de 45 ori
dsc-9117.jpg
dsc-9117.jpg (819.77 KiB) Vizualizat de 45 ori
dsc-9116.jpg
dsc-9116.jpg (874.01 KiB) Vizualizat de 45 ori
dsc-9142.jpg
dsc-9142.jpg (621.47 KiB) Vizualizat de 45 ori
pumpkinmona

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori