Melci si palmieri cu spanac

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Melci si palmieri cu spanac

Mesajde xanora » 01/04/2014 12:25

Hey, hey, hey! :D

Nu stiu daca o sa imi fie aprobata reteta pt concurs, la mine e ora 23 :P
Imi asum deceptia :P



500-700 gr de foetaj
150 gr urda de capra
1 fir de ceapa verde
1 ou si un albus
2 linguri de smantana grasa, groasa
50-100 gr cascaval ras
o mana zdravana de spanac
sare,piper dupa gust

Pt uns: un galbenus si 2-3 linguri de lapte.


Nuimi cer scuze si nici n vreau sa creez polemici, dar cu bebe nu am mai avut timp sa fac eu foetajul. Asa ca am achizitionat foetaj gata facut, cel pe care l-am cumparat eu e la fel de bun ca si cel de casa.
Spanacul se spala bine si se lasa la scurs. Se toaca apoi fideluta si se amesteca cu urda de capra , un ou intreg si un albus, cele doua linguri de smantana, cascavalul ras, un praf de sare si unul de piper, si ceapa verde tocata marunt.

Se intinde foaia de foetaj pe bancul de lucru si se aranjeaza in felul urmator.

1. Pt a-i da forma finala de palmier se traseaza o linie imaginara pe mijlocul aluatului. Umplutura se pune pe aproximativ pe toata suprafata aluatului, lasand un gol cam de un cm exact in mijloc pt a se putea uni. Se ruleaza pe rand de la margine spre centru, iar in locul uniunii aluatului se pensuleaza cu galbenus de ou cu lapte - vezi foto. Se taie rondele de aprox 1,5-2 cm latime, dupa care se pun in tava orizontal.

2. Pt a-i da forma de melc se intinde compozitia pe toata suprafata aluatului, mai putin cca 1 cm pe una din laturi, unde se va inchide. Se pensuleaza cu galbenus cu ou si se preseaza un pic pt a se lipi aluatul si pt a nu se desface la copt. Se taie rondele de cca 1,5-2 cm care se pun in tava in pozitie orizontala.

Se pensuleaza bine pe lateral si pe deschidere cu galbenus cu lapte si se dau la copt pt aprox 25-30 minute la 180Âş , doar cu focul de jos iar in ultimele 5 minute si cel superior.

Pentru cei ce doresc se poate adauga marar proaspat in compozitie sau se poate pune un pic de cascaval extra deasupra in ultimele 5 minute de copt.

Sunt foarte bune caldute dar si reci, ca aperitiv sau snack.

Pofta buna!
Fişiere ataşate
cimg5036.jpg
cimg5036.jpg (64.08 KiB) Vizualizat de 3276 ori
cimg5037.jpg
cimg5037.jpg (78.35 KiB) Vizualizat de 3276 ori
cimg5039.jpg
cimg5039.jpg (84.46 KiB) Vizualizat de 3276 ori
cimg5040.jpg
cimg5040.jpg (62.55 KiB) Vizualizat de 3276 ori
cimg5041.jpg
cimg5041.jpg (49.01 KiB) Vizualizat de 3276 ori
cimg5042.jpg
cimg5042.jpg (49.99 KiB) Vizualizat de 3276 ori
cimg5043.jpg
cimg5043.jpg (71.14 KiB) Vizualizat de 3276 ori
cimg5044.jpg
cimg5044.jpg (93.4 KiB) Vizualizat de 3276 ori
cimg5048.jpg
cimg5048.jpg (89.78 KiB) Vizualizat de 3276 ori
cimg5049.jpg
cimg5049.jpg (88.58 KiB) Vizualizat de 3276 ori
cimg5050.jpg
cimg5050.jpg (79.41 KiB) Vizualizat de 3276 ori
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/04/2014 07:30

Roxi nici cele care nu au bebe nu fac aluatul in casa ( vorbesc despre mine , evident :lol: )...


foarte bune rulourile astea, umplutura imi place la nebunie :buuun:

bafta !

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Melci si palmieri cu spanac

Mesajde biaskitchen » 01/04/2014 07:58

Minunata reteta! Felicitari Roxana!
Bafta la concurs si Bine te-ai intors pe RC cu postarile, mi-a fost dor de tine!




:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 01/04/2014 10:37

Crista :P :P Adevarul e ca am incercat de mai multe ori pana am reusit sa fac un aluat foetat ca la carte. Ultima data am facut din 3 kg de faina si am avut din el cam 2 luni la congelator. Imi place ca e foarte versatil iar umplutura poate fi atat dulce cat si sarata, de ex mi-a ramas ceva aluat si l-am umplut ce 3 ciuperci ratacite prin frigi , calite cu o legatura de usturoi verde. Ieri S si-a luat la pachet :D astea ce spanac au fost refacute la cererea lui. Multumesc ! :blushing: :flower:

Bia, sper sa reusesc sa pun din urma niste retete si niste poze la ce am gatit azi. CA sunt ceva retete :P
Multumesc frumos :blushing: :love: :pup: :flower:
xanora

"Eu sunt o-mperechere de straniu

Şi comun,

De aiurări de clopot

Şi frământări de clape -

În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,

Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/04/2014 10:42

Wauuu :!: Cat de bine pot sa arate =D> :master: :flower: Imi place mult umplutura :buuun: Iar melcii si palmierii sunt minunati :peace:

Si mie mi-a fost tare dor de tine si de postarile tale :pup:

Succes la concurs :!:

:love: :love: :love:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 01/04/2014 02:59

Roxana bine ai revenit , imi place retata :)
Succes in concurs =D> =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 01/04/2014 04:13

alejoe scrie:Roxana bine ai revenit , imi place retata :)
Succes in concurs =D> =D> =D>


Subscriu! :hug:

Reteta este delicioasa... :roll:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 01/04/2014 07:10

Buneeee! :buuun: :roll:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 02/04/2014 08:00

Bine ai revenit :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:
Imi plac melcisorii si palmieri :buuun: :buuun: :buuun: ...simpli si gustosi :peace:
Succes in concurs :party: :party: :party:
Imi place sa gatesc...
Imagine

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 04/04/2014 10:15

Roxana, arata super.
Dintre retetele inscrise in concurs, a ta e favorita mea. :) Succes!

:flower: :flower: :flower:
Imagine


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori