Melci cu nuca si zahar caramelizat

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Melci cu nuca si zahar caramelizat

Mesajde lucia_bp » 07/02/2010 12:58

Un desert de clasa, pufos, crocant, rafinat !

Retete este preluata de la Cristina careia ii multumesc.

Ingrediente :

-400 g faina
-25 g drojdie proaspata
-110 ml lapte
-3 linguri zahar pentru lapte
-2 oua intregi
-arome ( zahar vanilat, coaja de lamaie, portocala, esenta de rom)
-un praf de sare
-130 g unt moale la temperatura camerei
-6 linguri zahar pentru unt
-10-12 linguri zahar pentru caramel
-nuca macinata, cantitate dupa dorinta

Preparare :

Caramelizati zaharul intr-o cratita sau tava rotunda cu diametrul de 26-28 cm si aveti grija sa tapetati peste tot, atat fundul cat si peretii ei, apoi lasati la racit.
Separat, intr-un castron, puneti peste faina cernuta ouale, sarea si aromele.
Dizolvati drojdia in laptele caldut indulcit si fara sa o lasati sa dospeasca, turnati-o cate putin in castronul cu faina si omogenizati.
Framantati circa 10-15 min pe masa de lucru usor infainata pana obtineti un aluat elastic si neted.
Intindeti o foaie dreptunghiulara de circa 1 cm grosime pe care o ungeti cu untul frecat spuma cu zahar.
Presarati nuca din belsug si presati-o usor cu palma pentru o buna aderenta la stratul de unt.
Rulati sub forma de sul si taiati in 6-7 bucati egale ca lungime.
Puneti-le in picioare, distantate uniform, in tava tapetata cu zaharul caramel racit.
Lasati la crescut, in loc cald, fara curenti de aer, timp de 1 ora sau pana ce aluatul a ocupat intreg spatiul tavii.
Dati la cuptorul incins pentru circa 35-40 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt si frumos rumenit.
Scoateti din cuptor si rasturnati imediat pe un platou,asa fierbinte, altfel riscati sa se intareasca caramelul si sa va fie imposibila scoaterea melcilor din vas.
Lasati la racit.
Fişiere ataşate
CIMG6687.JPG
CIMG6687.JPG (48.01 KiB) Vizualizat de 17465 ori
CIMG6686.JPG
CIMG6686.JPG (51.66 KiB) Vizualizat de 17465 ori
CIMG6685.JPG
CIMG6685.JPG (49.45 KiB) Vizualizat de 17465 ori
CIMG6688.JPG
CIMG6688.JPG (43.53 KiB) Vizualizat de 17465 ori
CIMG6645.JPG
CIMG6645.JPG (52.02 KiB) Vizualizat de 17465 ori
CIMG6639.JPG
CIMG6639.JPG (58.13 KiB) Vizualizat de 17465 ori
CIMG6646.JPG
CIMG6646.JPG (50.71 KiB) Vizualizat de 17465 ori
CIMG6636.JPG
CIMG6636.JPG (37.22 KiB) Vizualizat de 17465 ori
CIMG6619.JPG
CIMG6619.JPG (37.5 KiB) Vizualizat de 17465 ori
CIMG6615.JPG
CIMG6615.JPG (33.56 KiB) Vizualizat de 17465 ori
CIMG6611.JPG
CIMG6611.JPG (45 KiB) Vizualizat de 17465 ori
CIMG6607.JPG
CIMG6607.JPG (40.3 KiB) Vizualizat de 17465 ori
CIMG6606.JPG
CIMG6606.JPG (32.55 KiB) Vizualizat de 17465 ori
CIMG6591.JPG
CIMG6591.JPG (29.89 KiB) Vizualizat de 17465 ori
CIMG6602.JPG
CIMG6602.JPG (24.38 KiB) Vizualizat de 17465 ori
CIMG6595.JPG
CIMG6595.JPG (21.21 KiB) Vizualizat de 17465 ori
CIMG6594.JPG
CIMG6594.JPG (46.41 KiB) Vizualizat de 17465 ori
CIMG6599.JPG
CIMG6599.JPG (35.44 KiB) Vizualizat de 17465 ori
CIMG6613.JPG
CIMG6613.JPG (25.04 KiB) Vizualizat de 17465 ori
CIMG6589.JPG
CIMG6589.JPG (41.85 KiB) Vizualizat de 17465 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 07/02/2010 01:23

Arata foarte bine :peace: ,tot timpul postati niste prajituri atat de :buuun: :buuun: :buuun:, de mi se face o pofta :vis: :flower:
Ultima oară modificat 07/02/2010 08:19 de către d_dana_a, modificat 1 dată în total.
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 07/02/2010 01:51

Lasa ca nici cu ale tale nu mi-e rusine !

:master: :master: :master:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 07/02/2010 03:57

astia arata bestial :buuun: :buuun: :buuun:
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 07/02/2010 06:04

alinaraluca2000 scrie:astia arata bestial :buuun: :buuun: :buuun:


Multumesc, Alinaraluca2000 !

:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pmk
Incepator
Mesaje: 197
Membru din: 19/08/2009 08:27
Localitate: Deva

Mesajde pmk » 07/02/2010 07:58

Ma uitam asa in fuga sa vad ce ati mai gatit,dar nu puteam sa nu intru sa imi exprim admiratia pt aceasta super reteta.Felicitari,orice gatiti dumnevoastra arata foarte bine si sunt sigura ca sunt si foarte bune. =D> =D> :master: :master: :flower: :flower:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 08/02/2010 01:50

Ti-au iesit foarte fain, eu stiu ca se cheama rosenkrantz :hug: =D> =D> =D>
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 08/02/2010 11:25

Trebuie sa fie tare bune :buuun: :buuun: :buuun: =D>
Imagine

adriana_daniela
Incepator
Mesaje: 52
Membru din: 12/11/2009 01:28
Localitate: Simeria,Hunedoara

melci cu nuca si caramel

Mesajde adriana_daniela » 08/02/2010 11:41

nu degeaba esti campion la gatit =D> :flower: deosebiti melcii astia si aratosi nu mai zic,apai de buni..... :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 08/02/2010 06:44

alinaraluca2000 scrie:astia arata bestial :buuun: :buuun: :buuun:


Si buni, nevoie mare !
Alinaraluca2000, tu sigur intelegi expresia !
:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] și 6 vizitatori