Mancare de piept de pui cu legume la wok

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Ema Hurdugaci
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 11/01/2017 01:23

Mancare de piept de pui cu legume la wok

Mesajde Ema Hurdugaci » 05/09/2017 01:46

500 de grame piept de pui
1 dovlecel
1/2 vanata
1 ceapă roșie
7 căței de usturoi
4 ciuperci mari champignon
o rădăcină mică de ghimbir
un pliculet de pasta de lemongrass
dulceață de ardei iute
Sare, piper
Sos de soia
Sos de pește
Ulei de susan
Ulei neutru
Apă
2 lingurițe de amidon
1 ardei capia verde
1 gogosar
1 cartof dulce
Semințe de susan alb și negru
Îmi plac preparatele la wok pentru că se fac rapid, iar legumele își păstrează vitaminele esentiale, rămânând puțin " al dente".
E o rețetă improvizație proprie, așa că sper să nu fiu " criticată " de experții în astfel de preparate. Eu una nu respect tehnici în bucătărie, mă ghidez după propriile instincte, plus că, de obicei, o mâncare prea tehnică, nu are gust!
Am început prin a felia pieptul de pui julien, la fel ardeiul , gogosarul , ciupercile și ceapa.
Am ras ghimbirul și am feliat usturoiul.
Dovlecelul l-am " spiralat" cu un aparat special, se poate tăia și bastonase subțiri, cum am procedat cu vanata.
Cartoful l-am transformat în chips-uri subțiri.
Am încins bine wok-ul la foc iute, am pus puțin ulei neutru, apoi am prajit rapid ceapa, usturoiul și ghimbirul cam 4 minute, am adăugat puiul, l-am prăjit și pe el, adăugând puțină apă, sos de soia, sos de pește, pastă de lemongrass, cca. 10 minute. L-am luat apoi deoparte , în alt recipient.
Se încinge din nou puțin ulei în wok, completand dacă e cazul, calim ardeii și ciupercile vreo 5 minute, repetăm operatiunea cu dovleceii, până se înmoaie și rămân puțin" al dente", stropindu-i cu puțin sos de soia . Punem legumele separat în recipiente. Continuăm cu vanata, la fel , 5 minute, apoi cu cartoful dulce, idem.
Toate legumele deja calite, le amestecăm cu puiul, asezonam, adăugăm după gust sos de pește, sos de soia, puțin ulei de susan, dulceață de ardei iute.
Le punem din nou în wok, la foc iute, le dăm două-trei clocote, adăugăm amidonul diluat în puțină apă, mai fierbem puțin compoziția și apoi o presaram cu puțin susan alb și negru.
Timpii de preparare diferă în funcție de intensitatea focului și de wok-ul folosit, așa că pot varia!
Poftă bună!


Fişiere ataşate
img-20170905-131249.jpg
img-20170905-131249.jpg (3.62 MiB) Vizualizat de 28 ori
img-20170905-131154.jpg
img-20170905-131154.jpg (3.64 MiB) Vizualizat de 28 ori
2017-09-05-13-13-57.jpg
2017-09-05-13-13-57.jpg (804.67 KiB) Vizualizat de 28 ori
img-20170905-131127.jpg
img-20170905-131127.jpg (2.34 MiB) Vizualizat de 28 ori
img-20170905-131112.jpg
img-20170905-131112.jpg (2.49 MiB) Vizualizat de 28 ori
img-20170905-131049.jpg
img-20170905-131049.jpg (2.79 MiB) Vizualizat de 28 ori
img-20170905-131038.jpg
img-20170905-131038.jpg (2.6 MiB) Vizualizat de 28 ori
img-20170905-131027.jpg
img-20170905-131027.jpg (2.45 MiB) Vizualizat de 28 ori
img-20170905-131017.jpg
img-20170905-131017.jpg (2.24 MiB) Vizualizat de 28 ori
1504606518987.jpg
1504606518987.jpg (403.66 KiB) Vizualizat de 28 ori
1504606497740.jpg
1504606497740.jpg (413.33 KiB) Vizualizat de 28 ori
1504606476598.jpg
1504606476598.jpg (422.97 KiB) Vizualizat de 28 ori
img-20170905-131141.jpg
img-20170905-131141.jpg (3.3 MiB) Vizualizat de 28 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori