Mancare de peste, la cuptor

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mancare de peste, la cuptor

Mesajde lucia_bp » 27/01/2015 12:26

Daca va place pestele, atunci trebuie sa pregatiti macar o data acesta mancare. Se poate servii calda sau rece, dupa preferinta. Are un gust foarte bun, cu mult mai bun decat orice conserva cumparata.


Ingrediente

-1 kg baby hering, congelat ( sau scrumbie ori macrou)
-ceapa, taiata pestisori ( 6- 7 cepe mari sau dupa preferinta)
-sare
-otet de 9 grade, dupa gust ( cca 50- 75 ml)
-piper, proaspat macinat, dupa gust
-1-2 frunze de dafin, rupte
-6- 8 catei de usturoi, taiati in lung
-2 morcovi, taiati rondele subtiri
-1 radacina de patrunjel / pastarnac, taiata rondele
-½ lingura boabe de piper negru
-5- 6 boabe de ienibahar
-bulion de rosii / suc de rosii, mai gros
-ulei

Preparare

Decongelati pestele in frigider sau la temperatura camerei.
Curatati-l de solzi, taiati aripioarele si capul, despicati pe burta si indepartati intestinele.
Spalati bine in apa rece si lasati la scurs.
Intre timp, frecati ceapa cu sare, otet si piper macinat, apoi adaugati foile de dafin.
Puneti intr-un vas ce merge la cuptor un strat de ceapa, adaugati putin usturoi, urmat apoi de un strat de peste, unul de legume si din nou de ceapa.
Presarati printre randuri boabe de piper si ienibahar.
Continuati pana terminati ingredientele, avand grija ca ultimul rand sa fie de ceapa.
Turnati atata bulionul de rosii cat sa acopere ultimul rand de ceapa, scuturand de cateva ori vasul pentru ca bulionul sa ajunga pana in partea de jos.
Adaugati putin ulei, doar cat sa acopere totul cu o pelicula fina.
Dati la cuptorul incins, fara sa amestecati deloc in vas, pentru cca 2- 2 ½ ore, la 150- 160 grade sau pana ce pestele si legumele sunt facute si sosul scazut.

Serviti mancarea calda sau rece ( fara grija ! pentru ca in timpul prepararii, oasele se “ topesc “ datorita otetului si a timpului lung de gatire. Tot datorita otetul pestii vor ramane intregi, fara sa se face terci).

Puteti pastra in frigider, pana la 4 saptamani, in borcan bine sigilat.
Fişiere ataşate
cimg4001.jpg
cimg4001.jpg (84.11 KiB) Vizualizat de 8837 ori
cimg4002.jpg
cimg4002.jpg (73.68 KiB) Vizualizat de 8837 ori
cimg4003.jpg
cimg4003.jpg (55.89 KiB) Vizualizat de 8837 ori
cimg4004.jpg
cimg4004.jpg (86.63 KiB) Vizualizat de 8837 ori
cimg4005.jpg
cimg4005.jpg (99.46 KiB) Vizualizat de 8837 ori
cimg4006.jpg
cimg4006.jpg (65.47 KiB) Vizualizat de 8837 ori
cimg4007.jpg
cimg4007.jpg (107.92 KiB) Vizualizat de 8837 ori
cimg4008.jpg
cimg4008.jpg (72.59 KiB) Vizualizat de 8837 ori
cimg4009.jpg
cimg4009.jpg (90.27 KiB) Vizualizat de 8837 ori
cimg4010.jpg
cimg4010.jpg (79.05 KiB) Vizualizat de 8837 ori
cimg4011.jpg
cimg4011.jpg (74.56 KiB) Vizualizat de 8837 ori
cimg4012.jpg
cimg4012.jpg (75.48 KiB) Vizualizat de 8837 ori
cimg4013.jpg
cimg4013.jpg (79.08 KiB) Vizualizat de 8837 ori
cimg4014.jpg
cimg4014.jpg (81.32 KiB) Vizualizat de 8837 ori
cimg4015.jpg
cimg4015.jpg (82.97 KiB) Vizualizat de 8837 ori
cimg4016.jpg
cimg4016.jpg (87.49 KiB) Vizualizat de 8837 ori
cimg4017.jpg
cimg4017.jpg (94.57 KiB) Vizualizat de 8837 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/01/2015 12:49

Bun de tot !!


La noi in sudul tarii se numeste plachie tipul asta de mincare. Nu era o critica, stiu ca nu esti din sud :flower:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 27/01/2015 01:40

Cu adevarat apetisant!
:flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 27/01/2015 06:02

mikirafaela scrie:Cu adevarat apetisant!
:flower: :flower: :flower:


Subscriu! :buuun:

:hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 27/01/2015 07:51

O reteta bine venita :wink: ...am mult peste in congelator ,sotul meu este pescar ;)
....cu siguranta am sa incerc aceasta reteta :peace:
Mersi de reteta :hug: :love: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 28/01/2015 10:45

Bun am sa o incerc cum cumpar peste :wink: =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 28/01/2015 04:59

crista scrie:Bun de tot !!


La noi in sudul tarii se numeste plachie tipul asta de mincare. Nu era o critica, stiu ca nu esti din sud :flower:


Plachie...mancare...ce conteaza daca este buna :peace: Multumesc pentru precizare :pup: :pup: :pup: uite asa mai invatam cate ceva si eu chiar ma bucur :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/01/2015 07:24

mikirafaela scrie:Cu adevarat apetisant!
:flower: :flower: :flower:


Este asa de bunaaaa :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 30/01/2015 02:44

Danieluta scrie:
mikirafaela scrie:Cu adevarat apetisant!
:flower: :flower: :flower:


Subscriu! :buuun:

:hug: :hug: :hug:


:pup: :pup: :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 30/01/2015 03:59

Danieluta scrie:
mikirafaela scrie:Cu adevarat apetisant!
:flower: :flower: :flower:


Subscriu! :buuun:

:hug: :hug: :hug:


:pup: :pup: :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori