Macarons cu lamaie

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 12/09/2010 01:13

d_dana_a scrie:Imi place foarte mult cum ti-au iesit :master: :master: :master: , tot timpul ne surprinzi cu retete numai una si una, din partea mea ai 10 cu felicitari =D> =D> =D>
:hug: :pup: :flower:


Danuta, multumesc mult, :hug: :pup: :pup:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 12/09/2010 01:19

nicopopa scrie:Mi-ai facut tare pofta cu macaronii tai. Si pe blog, si pe aici, numai rezist. :buuun: :buuun:
Am studiat putin pe net, mi-am comandat culori alimentare (luni iau coletul de la posta) sa aiba fata comerciala :P , imi este cam frica ca nu imi vor iesi, dar incerc. Aici se fac niste piscoturi pariziene (iti atasez o fotografie), de fapt baza este pe baza de bezea cu nuca, crema cu ciocolata si unt si apoi trase prin ciocolata. Am facut o data, bezelele au fost ok, crema cam moale dupa mine, iar cind sa le trag prin ciocolata :P :P a inceput sa mi se topeasca crema :P si aratau jalnice. De atunci mi-a fost frica sa mai incerc, dar sper sa reusesc cu macaronii astia. Daca imi ies si comestibili... :party: :party: . Revin cu impresii.
Duminica placuta. Nico


Multumesc Nico, daca ai nevoie de ceva ajutor spune-mi, te ajut aici sau chiar pe mess. Dupa cum ai vazut pe blogulet mai exista o reteta, cea cu bezeaua italiana, zaharul fiert. Eu o prefer. Sigura pb e ca trebuie sa ai grija la sirop sa fie la temperatura indicata. Am sa caut si eu reteta de la ce ai pus tu aici, sau daca o ai, te rog poate o scrii, vreau sa o incerc. :rugaciune: :rugaciune:

:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
nicopopa
Incepator
Mesaje: 86
Membru din: 03/01/2009 09:05
Localitate: Bratislava, Slovacia
Contact:

Mesajde nicopopa » 12/09/2010 07:23

yafa scrie:
nicopopa scrie:Mi-ai facut tare pofta cu macaronii tai. Si pe blog, si pe aici, numai rezist. :buuun: :buuun:
Am studiat putin pe net, mi-am comandat culori alimentare (luni iau coletul de la posta) sa aiba fata comerciala :P , imi este cam frica ca nu imi vor iesi, dar incerc. Aici se fac niste piscoturi pariziene (iti atasez o fotografie), de fapt baza este pe baza de bezea cu nuca, crema cu ciocolata si unt si apoi trase prin ciocolata. Am facut o data, bezelele au fost ok, crema cam moale dupa mine, iar cind sa le trag prin ciocolata :P :P a inceput sa mi se topeasca crema :P si aratau jalnice. De atunci mi-a fost frica sa mai incerc, dar sper sa reusesc cu macaronii astia. Daca imi ies si comestibili... :party: :party: . Revin cu impresii.
Duminica placuta. Nico


Multumesc Nico, daca ai nevoie de ceva ajutor spune-mi, te ajut aici sau chiar pe mess. Dupa cum ai vazut pe blogulet mai exista o reteta, cea cu bezeaua italiana, zaharul fiert. Eu o prefer. Sigura pb e ca trebuie sa ai grija la sirop sa fie la temperatura indicata. Am sa caut si eu reteta de la ce ai pus tu aici, sau daca o ai, te rog poate o scrii, vreau sa o incerc. :rugaciune: :rugaciune:

:hug: :pup: :flower:


Buna Yafa! Imi cer scuze pentru raspunsul cam tirziu, dar pentru mine duminica este zi obositoare. Nu am avut timp sa intru pina acum. Sa revin la oile noastre. Reteta asta de fursecuri pariziene este foarte buna, cea pe care o am. Am si mincat facute dupa reteta asta, dar mie mi-au creat probleme. Cred ca mai mult din cauza oboselii. Am obiceul sa gatesc, prajituri mai mult, noaptea tirziu cind doarme LukĂĄĹĄ. Iata reteta:

FURSECURI PARIZIENE

150 g nuci macinate
250 g zahar pudra
4 albusuri
1 lingurita de faina

Albusurile le batem tare si treptat adaugam zaharul. Incet adaugam apoi nucile macinate si faina. In tava punem hartie de copt pe care formam bastonase (ca la eclere) din compozitia de albusuri. Le coacem 2 ore la 100 °C. Le lasam sa se raceasca.

Crema: 170 ml smantina dulce
170 g ciocolata de menaj
200 g unt
1 lingura zahar tos

Intr-o oala pe foc turnam smantina, rupem bucatele ciocolata si amestecam pina se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca in frigiser. Mixam untul cu zaharul si apoi turnam amestecul de smantina racit. Mixam pina vom avea o crema groasa. Aceasta crema o spritam pe bastonasele din bezea. Dam la frigider sa se intareasca bine crema.
Cind s-a intarit le imbracam in ciocolata.

Sper sa intelegi reteta. Cind traduc o reteta mi se intimpla ca nu imi vin in minte corespondentele din romana. Stiu ce vreau, dar nu pot sa ii zic pe romaneste. Daca ai intrebari cu mare placere.
O sa iti pun un link, unde o tipa face reteta si arata poze pas cu pas. Asta daca nu am explicat bine.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1246

Cat despre macaronii mei, o sa incerc o data dupa indicatiile date de tine in reteta si daca nu imi ies apoi vedem unde si ce am gresit.
Te sarut! Nico

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 13/09/2010 01:17

nicopopa scrie:
yafa scrie:
nicopopa scrie:Mi-ai facut tare pofta cu macaronii tai. Si pe blog, si pe aici, numai rezist. :buuun: :buuun:
Am studiat putin pe net, mi-am comandat culori alimentare (luni iau coletul de la posta) sa aiba fata comerciala :P , imi este cam frica ca nu imi vor iesi, dar incerc. Aici se fac niste piscoturi pariziene (iti atasez o fotografie), de fapt baza este pe baza de bezea cu nuca, crema cu ciocolata si unt si apoi trase prin ciocolata. Am facut o data, bezelele au fost ok, crema cam moale dupa mine, iar cind sa le trag prin ciocolata :P :P a inceput sa mi se topeasca crema :P si aratau jalnice. De atunci mi-a fost frica sa mai incerc, dar sper sa reusesc cu macaronii astia. Daca imi ies si comestibili... :party: :party: . Revin cu impresii.
Duminica placuta. Nico


Multumesc Nico, daca ai nevoie de ceva ajutor spune-mi, te ajut aici sau chiar pe mess. Dupa cum ai vazut pe blogulet mai exista o reteta, cea cu bezeaua italiana, zaharul fiert. Eu o prefer. Sigura pb e ca trebuie sa ai grija la sirop sa fie la temperatura indicata. Am sa caut si eu reteta de la ce ai pus tu aici, sau daca o ai, te rog poate o scrii, vreau sa o incerc. :rugaciune: :rugaciune:

:hug: :pup: :flower:


Buna Yafa! Imi cer scuze pentru raspunsul cam tirziu, dar pentru mine duminica este zi obositoare. Nu am avut timp sa intru pina acum. Sa revin la oile noastre. Reteta asta de fursecuri pariziene este foarte buna, cea pe care o am. Am si mincat facute dupa reteta asta, dar mie mi-au creat probleme. Cred ca mai mult din cauza oboselii. Am obiceul sa gatesc, prajituri mai mult, noaptea tirziu cind doarme LukĂĄĹĄ. Iata reteta:

FURSECURI PARIZIENE

150 g nuci macinate
250 g zahar pudra
4 albusuri
1 lingurita de faina

Albusurile le batem tare si treptat adaugam zaharul. Incet adaugam apoi nucile macinate si faina. In tava punem hartie de copt pe care formam bastonase (ca la eclere) din compozitia de albusuri. Le coacem 2 ore la 100 °C. Le lasam sa se raceasca.

Crema: 170 ml smantina dulce
170 g ciocolata de menaj
200 g unt
1 lingura zahar tos

Intr-o oala pe foc turnam smantina, rupem bucatele ciocolata si amestecam pina se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca in frigiser. Mixam untul cu zaharul si apoi turnam amestecul de smantina racit. Mixam pina vom avea o crema groasa. Aceasta crema o spritam pe bastonasele din bezea. Dam la frigider sa se intareasca bine crema.
Cind s-a intarit le imbracam in ciocolata.

Sper sa intelegi reteta. Cind traduc o reteta mi se intimpla ca nu imi vin in minte corespondentele din romana. Stiu ce vreau, dar nu pot sa ii zic pe romaneste. Daca ai intrebari cu mare placere.
O sa iti pun un link, unde o tipa face reteta si arata poze pas cu pas. Asta daca nu am explicat bine.
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1246

Cat despre macaronii mei, o sa incerc o data dupa indicatiile date de tine in reteta si daca nu imi ies apoi vedem unde si ce am gresit.
Te sarut! Nico


Nico sarut-mana de reteta, ma apuc de ei cat de curand si iti spun ce a iesit. Te astept cu macaronii, sunt convinsa ca o sa-ti iasa super!Pupicei
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 13/09/2010 08:50

Ioi ce-am vazut aici :roll:
eu sunt inebunita dupa macaroons, am incercat de cel putin trei ori sa le fac..hai sa zic ca a treia oara mi-au iesit ceva mai frumosi :P si gustosi dar tot nu au iesit cum ar fi trebuit
dar nu ma lasa eu ii mai incerc, cand am chef bineinteles :wink:
arata fenomenal :buuun:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 14/09/2010 08:51

Doamna mea , daca la cuptorul cu ventilatie ai pus la 150 C , la cel fara ventilatie cat trebuie sa fie temperatura?????....ma cam mananca palmile sa ma apuc de o tura :P

Avatar utilizator
mimmi
Incepator
Mesaje: 108
Membru din: 31/03/2010 12:44
Localitate: Cluj
Contact:

Mesajde mimmi » 14/09/2010 06:14

Arata foarte bine :lol:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 14/09/2010 10:24

melianda scrie:Ioi ce-am vazut aici :roll:
eu sunt inebunita dupa macaroons, am incercat de cel putin trei ori sa le fac..hai sa zic ca a treia oara mi-au iesit ceva mai frumosi :P si gustosi dar tot nu au iesit cum ar fi trebuit
dar nu ma lasa eu ii mai incerc, cand am chef bineinteles :wink:
arata fenomenal :buuun:


Trebuie sa-ti iasa, nu stiu unde gresesti, dar sunt sigura ca cu perseverenta... :wink:
:hug: :pup: :flower:
Multumesc mult!
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 14/09/2010 10:26

pupi scrie:Doamna mea , daca la cuptorul cu ventilatie ai pus la 150 C , la cel fara ventilatie cat trebuie sa fie temperatura?????....ma cam mananca palmile sa ma apuc de o tura :P


Draga mea, la cuptorul normal nu i-am facut niciodata, nu vreau sa gresesc, sa-ti spun ceva si sa nu fie asa, ma mai interesez si vin cu un raspuns. :hug: :pup:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 14/09/2010 10:26

mimmi scrie:Arata foarte bine :lol:


Multumesc Mimmi :hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori