Lichior de oua

Cunoasteti retete de bauturi, de cocktail-uri sau alte amestecuri care garanteaza succesul unei petreceri? Postati-le aici pentru cei mai putin cunoscatori, dar la fel de petrecareti.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Lichior de oua

Mesajde andrei » 29/06/2005 08:25

Zilele trecue discutam despre aceasta bautura care am inteles ca ar fi chiar foarte buna si se serveste de Craciun.
Stie cineva ceva despre ea?

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 29/06/2005 12:30


Adrian P.
Incepator
Mesaje: 91
Membru din: 01/07/2005 08:37

Mesajde Adrian P. » 01/07/2005 11:27


andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 12/07/2005 08:52


Avatar utilizator
MIHHA
Incepator
Mesaje: 112
Membru din: 14/12/2005 01:14

Mesajde MIHHA » 14/12/2005 01:58


andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 14/12/2005 04:09


MucCelMic
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 18/12/2005 12:53

Mesajde MucCelMic » 18/12/2005 01:24


Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1846
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 19/12/2005 08:06


Avatar utilizator
MIHHA
Incepator
Mesaje: 112
Membru din: 14/12/2005 01:14

Mesajde MIHHA » 14/04/2006 09:41

poate va mai intereseaza, am gasit reteta intr-o revista:

Durata:o ora Ingrediente: 10 oua, 100 g zahar, 1 pachetel de zahar vanilat, 250 ml rom alb, 2 linguri de lapte condensat
Mod de preparare: Se separa galbenusurile de albusuri si se pun toate galbenusurile intr-un castron mare. Doua dintre albusuri se amesteca apoi cu zahar si cu zahar vanilat, folosind mixerul, timp de 12-15 minute (celelalte albusuri se pot folosi la altceva). Se adauga putin cate putin romul si laptele condensat, amestecand mereu. Se adauga compozitia la galbenusuri si se amesteca pana devine o crema. Dupa ce se racesc, putem pune cateva cubulete de gheata.
Lichiorul tine astfel circa 8 saptamani.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 14/04/2006 05:45

mihha,e identica reteta ta cu cea postata de adi ,al 2-lea post!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede


Înapoi la “Bauturi”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori