la prepararea mamaligutei

Cunoasteti mici trucuri usor de realizat, dar care fac diferenta dintre o mancare reusita si una esuata? Prezentati-le aici pentru cei care nu au reusit inca sa le descopere singuri. De asemenea daca aveti nelamuriri privind anumite retete veti primi ajutor din partea membrilor comunitatii.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

la prepararea mamaligutei

Mesajde adi » 28/06/2005 01:48

Cand pregatiti mamaliguta lasati sa fiarba apa in clocot, adaugati sare, apoi adaugati faina de porumb in ploaie putin cata putin, lasati focul foarte mic si amestecati energic cu ajutorul unui tel.

Adrian P.
Incepator
Mesaje: 91
Membru din: 01/07/2005 08:37

Mesajde Adrian P. » 01/07/2005 11:46

Eu stiu ca la mamaliguta se adauga sarea inainte de a incepe apa sa fiarba, nu?

Alina Ignat
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 11/09/2005 07:38

Mesajde Alina Ignat » 11/09/2005 11:47

incercati sa puneti putin ulei cind este aproape gata, devine super, cel putin asta e parerea mea :lol:
Alina

ioanabr
Incepator
Mesaje: 56
Membru din: 09/08/2005 03:58
Localitate: Braila

Mesajde ioanabr » 13/09/2005 12:26

La ce foloseste uleiul? sa nu se prinda de margini sau doar la gust?

Alina Ignat
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 11/09/2005 07:38

Mesajde Alina Ignat » 13/09/2005 01:41

o afineaza si ii da un gust deosebit, la munte , in calimani, mai puneau si brinza, si ulei incins de la prajirea cirnatilor
Alina

ioanabr
Incepator
Mesaje: 56
Membru din: 09/08/2005 03:58
Localitate: Braila

Mesajde ioanabr » 13/09/2005 06:39

Deja imi lasa gura apa numai cand citesc :) Oare cum o fi si cand mananci.
In zona Vrancei se pune si cate o felie de cascaval sub mamaliga si se topeste usor iar totul se mananca impreuna cu o friptura facuta pe jar.
O nebunie :)

Alexandra
Incepator
Mesaje: 64
Membru din: 23/08/2005 05:01
Localitate: bucuresti

Mesajde Alexandra » 20/09/2005 04:12

Eu pun sarea odata cu apa pe care o pun la fier si dupa ce adaug malaiul si amestec bine,pun putin unt sau margarina ,(e mai gustos decat uleiul) ca sa se faca mai pufoasa
ALEXANDRA

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 02/01/2006 02:29

iese super daca se foloseshte in loc de apa lapte shi spre sfishit se mai arunca shi un bot de unt. In Moldova mamaliguta se face foarte groasa...asha ca sa poata fi rupta sau taiata. Astfel copiilor le place ursuletul facut din mamaliga abunda shi brinza de oi ascunsa in interiorul "ursului". Ursul presupune o bucatica de mamaliga care se modeleaza luind forma unui urs in burtica caruia se ascunde brinza de oi. E partea creativa a mamaligutei..dar shi tare tare gustoasa...
liliana

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 02/01/2006 07:48

eu nu reusesc sa mestec mamaliga...ma oboseste asa ca bag in ea mixerul si iese ...o minunatie.... fac straturimamaliga,smantana,unt ,telemea si cas pe deasupra pun parmezan si la cuptor sa se faca croasta aurie pe deasupra
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 02/01/2006 09:40

Incearca s-o mesteci cu telul, pe masura ce pui faina.Dac-ai sti cata vreme am evitat sa fac mamaliga din cauza mestecatului, pana am prins smecheria asta!
Si daca intre paturile de mamaliga, peste branza(orice categorie:telemea, cas, burduf-cea Napolact este super) mai pui si niste cuburi de costita sau slaninuta sau de carnaciori (afumati) usor rumenite...atunci sigur dai fuga la rubrica Diete!
Asta-i mamaliga ardeleneasca "tocmita"


Înapoi la “Sfaturi utile in bucatarie”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori