Intolerante alimentare - Pizza fara drojdie de bere

Suferiti de o boala care va determina sa tineti regim? Si totusi nu percepeti asta ca pe o corvoada deoarece cunoasteti nenumarate combinatii ale mancarurilor permise? Faceti si altora viata mai usoara prezentand aceste mancaruri dietetice si de regim.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Intolerante alimentare - Pizza fara drojdie de bere

Mesajde nicoleta64 » 15/01/2011 07:00

Pentru cine are probleme de intoleranta alimentara (cum am eu ) la drojdia de bere, poate face o buna pizza si fara aluatul clasic cu drojdie .

I varianta

Ingrediente:
pentru 2 pizze

- 200 g. faina alba *
- 50 g malai macinat fin *
- apa calduta
- sare
- un varf lingurita de bicarbonat de sodio
- 2 linguri ulei masline
* pentru prepararea aluatului este nevoie de 3 parti faina alba si 1 parte malai /proportia trebuie sa fie 3:1
.....................................................

Uniti faina ,sarea si bicarbonatul . Adaugati uleiul si apoi apa calduta ,amestecati pana cand devine un aluat compact , nici moale, nici tare . Se framanta putin si se imparte aluatul in doua ,intindeti cu facaletul in foaie rotunda alta circa 0,5 cm . Coaceti blaturile de pizza pe ambele parti cam 3-4 minute pe o tabla -tigaie din teflon incalzita bine., pe aragaz. Apoi le puneti intr-o tava de cuptor , puneti sos de rosii, mozzarella si alte ingrediente care doriti ( eu am pus ton si usturoi) , le coaceti in cuptorul deja incalzit (la foc mediu ) pana se topeste bine mozzarella.

II varianta

La 500 gr. faina alba se pune apa calduta ,cata trebuie sa iasa un aluat nici moale ..nici tare , 3-4 linguri ulei , sare , un plic de praf de copt pentru aluaturi sarate (15 gr.) .Se intinde aluatul in foaie rotunda (groasa de circa 0,5 -1 cm ..daca vreti o pizza cu blat mai subtire) ,se pune deasupra sos de rosii ,mozzarella si ce mai doriti ,apoi se coace in cuptor. In Romania nu stiu ce produse sunt dar praful de copt pentru aluaturi sarate folosit de mine ...se poate inlocui perfect cu praful de copt clasic , cel fara vanilie.
Fişiere ataşate
100_5791.jpg
100_5791.jpg (75.77 KiB) Vizualizat de 7173 ori
pizza fara drojdie.jpg
pizza fara drojdie.jpg (84.2 KiB) Vizualizat de 7173 ori
100_5785.jpg
100_5785.jpg (41.97 KiB) Vizualizat de 7173 ori
100_5784.jpg
100_5784.jpg (48.27 KiB) Vizualizat de 7174 ori
100_5783.jpg
100_5783.jpg (48.2 KiB) Vizualizat de 7174 ori
100_5780.jpg
100_5780.jpg (38.55 KiB) Vizualizat de 7174 ori
100_5777.jpg
100_5777.jpg (30.29 KiB) Vizualizat de 7174 ori
pizza fara drojdie.jpg
pizza fara drojdie.jpg (84.2 KiB) Vizualizat de 7174 ori
Ultima oară modificat 15/01/2011 09:28 de către nicoleta64, modificat de 2 ori în total.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/01/2011 08:31

Nico, spune-mi te rog aluatul asta de pizza este ( dupa coacere) ca si tortilla ( lipia ) sau este ceva in genul unui aluat normal de pizza dar nu asa crescut??/
Ma refer la tortilla aia mexicana facuta din masa ( faina in amestec cu malai) ???

Mersi :hug: :pup:...abia astept sa il fac

Avatar utilizator
5august
Bucatar
Mesaje: 861
Membru din: 13/11/2006 11:16
Localitate: Turda

Mesajde 5august » 15/01/2011 09:37

Nico,sunt mare amatoare de pizza si a ta arata :buuun: :buuun: :buuun:

Blaturile "precoapte" cred ca se pot pastra si la congelator ,cu hartie de copt intre ele,asta ca sa imi usurez munca :lol:

O sa incerc reteta cat de curand :hug: :hug:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 15/01/2011 11:07

pupi scrie:Nico, spune-mi te rog aluatul asta de pizza este ( dupa coacere) ca si tortilla ( lipia ) sau este ceva in genul unui aluat normal de pizza dar nu asa crescut??/
Ma refer la tortilla aia mexicana facuta din masa ( faina in amestec cu malai) ???

Mersi :hug: :pup:...abia astept sa il fac

Este ca un aluat normal de pizza dar nu asa crescut... se vede mai bine in ultima poza cu sectiunea. :) :pup:
Ultima oară modificat 15/01/2011 11:11 de către nicoleta64, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 15/01/2011 11:09

5august scrie:Nico,sunt mare amatoare de pizza si a ta arata :buuun: :buuun: :buuun:

Blaturile "precoapte" cred ca se pot pastra si la congelator ,cu hartie de copt intre ele,asta ca sa imi usurez munca :lol:

O sa incerc reteta cat de curand :hug: :hug:

Da ,exact poti sa le faci inainte si cand ai chef de o pizza le scoti din congelator. :wink: :pup:


Înapoi la “Sanatate - diete si regimuri alimentare”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator