Imagini torturi

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

ramada
Incepator
Mesaje: 21
Membru din: 14/04/2006 12:27
Localitate: Gorj

Imagini torturi

Mesajde ramada » 10/03/2009 05:08

incerc sa descarc pozele din telefon pana nu le pierd, iar data viitoare pun retata. De fapt este tort diplomat dar imbracamintea si forma este alta. :flower:
Fişiere ataşate
Imag030.jpg
asta am facut-o pentru o finuta de 1martie. A venit pe la mine cu martisor iar eu i-am dat papusa ,...dupa cum vedeti i-am pus si martisor.
Imag030.jpg (61.6 KiB) Vizualizat de 8879 ori
Imag053.jpg
asta l-am facut acum trei zile de ziua unei colege a ficei mele...asa a fost comanda
Imag053.jpg (43.37 KiB) Vizualizat de 8879 ori
Amintirea este parfumul sufletului.

iulianav7
Incepator
Mesaje: 84
Membru din: 28/01/2009 11:38

Mesajde iulianav7 » 10/03/2009 11:23

Dumezeule!

Avatar utilizator
pussycat
Bucatar in devenire
Mesaje: 306
Membru din: 12/01/2009 06:27
Localitate: Bucuresti, Romania

Mesajde pussycat » 10/03/2009 12:00

felicitari, arata f bine torturile tale ramada. =D> =D> Sper sa pui si retetele. :hug: As vrea sa ii fac si eu fetitei mele un tort cu papusica si vreau sa aflu ce ai pus in el , ma refer la blat, crema. inca o data bravo :flower:

deeaandreeadeea
Incepator
Mesaje: 77
Membru din: 14/01/2009 05:32
Localitate: Suceava

Mesajde deeaandreeadeea » 10/03/2009 12:12

=D> spune-mi, nu iti trebuie multa rabdare pentru asa ceva! Arata chiar minunat...cu siguranta esti o gospodina desavarsita. Cum ii dai tortului forma de papusa?(poate e prosteasca intrebarea, dar sincer, chiar nu stiu). inca o data..bravo =D>

ramada
Incepator
Mesaje: 21
Membru din: 14/04/2006 12:27
Localitate: Gorj

Mesajde ramada » 10/03/2009 12:41

ambele torturi le-am facut diplomat. aleg o forma: in cazul papusii este un castronel ca cel ptr supa doar ca este putin mai ingust. ma hotarasc ce blat pu sau din ce compozitie il fac si apoi trec la treaba. La papusa am folosit castronelul , am facut o foaie de rulada in care am pus si o ligura de ulei sa ramana mai moale(blatul) am folosit siropul si restul de bucati de ananas ce imi ramasese de la o alta prajitura .
Am pus siropul de la ananas la foc cu 3 linguri frisca lichida,3linguri zahar si cu 2 folii de gelatina(foliile de gelatina le-am pus cand am dat crema jos) nu se fierb. Prin fierbere gelatina se distruge.am lasat putin sa se raceasca , atat cat sa pot pune 100gr frisca batuta in compozitia fiarta. am impreunat cu fructele , am umplut castronul si l-am dat la rece vreo 2 ore. Timp in care am facut pasta de lapte praf ptr flori si rochie. Apoi.... totul sta in imaginatie.
Amintirea este parfumul sufletului.

ramada
Incepator
Mesaje: 21
Membru din: 14/04/2006 12:27
Localitate: Gorj

Mesajde ramada » 10/03/2009 12:45

tortul -papusĂŁ este imbracat in pasta de lapte praf iar tortul -Craniu este imbracat in pasta de zahar.
recunosc ca este prima data cand lucrez cu pasta de zahar si se lucreaza mult mai frumos si mai usor fata de pasta de lapte praf.
Tortul Craniu este facut la fel doar ca este cu piscoturi pe margine iar in interior are cirese confiate si un "sant" cu gelatina mai moale ca atunci cand il taie sa curga putin.
Oricum toata lumea a fost fericita si multumita.
Amintirea este parfumul sufletului.

iulianav7
Incepator
Mesaje: 84
Membru din: 28/01/2009 11:38

Mesajde iulianav7 » 10/03/2009 01:04

Sunt convinsa :-) :master: :master: :master:

Avatar utilizator
pussycat
Bucatar in devenire
Mesaje: 306
Membru din: 12/01/2009 06:27
Localitate: Bucuresti, Romania

Mesajde pussycat » 10/03/2009 01:24

cred si eu ca au fost multumiti... ca aveau de ce. cum prepari pasta de zahar? am folosit pana acum doar pasta de lapte praf si tre sa spun ca nu intotdeauna imi iese consistenta dorita. :(

ramada
Incepator
Mesaje: 21
Membru din: 14/04/2006 12:27
Localitate: Gorj

Mesajde ramada » 10/03/2009 02:24

50gr miere sau energizant, 10gr gelatina (folii) 500gr zahar pudra. si ceva amidon alimentar.
se incalzeste mierea sau energizantul, se pune gelatina,apoi se aduna cu zaharul pudra. Eu l-am rasturnat din castron pe masa si l-am ajutat si cu putin amidon. il lasi putin mai moale pana te hotarasti ce culori folosesti. Dupa ce ai pus culoarea ii mai dai putin zahar pudra sau amidon , dupa caz. Se intinde si se lucreaza foarte usor cu putin ulei.
Chiar daca da impresia ca s-a intarit il ungi putin cu ulei si-l incalzesti intre palme.
Amintirea este parfumul sufletului.

Avatar utilizator
gabrielamaria
Incepator
Mesaje: 29
Membru din: 04/05/2008 11:54
Localitate: treviso italia

Mesajde gabrielamaria » 10/03/2009 04:39

SUPER!!!!!!! =D> =D> =D> Tortul papusa imi place in mod deosebit!!


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori