Idei pentru masa de Paste

Discutii libere pe orice tema

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 31/03/2010 06:33

Tina spune-mi te rog, sunt numai cojile uscate ,de la suprafata cepei? Cam cate cepe trebuie decojite pt sa zicem 6 oua? Si cam cat se lasa la fiert?
vreau neaparat sa-mi spui daca ai reteta postata la prajitura aceea cu ceva rosu deasupra, din discutie :D :?

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 31/03/2010 08:20

elena.elena scrie:Tina spune-mi te rog, sunt numai cojile uscate ,de la suprafata cepei? Cam cate cepe trebuie decojite pt sa zicem 6 oua? Si cam cat se lasa la fiert?
vreau neaparat sa-mi spui daca ai reteta postata la prajitura aceea cu ceva rosu deasupra, din discutie :D :?


da elena, sunt numai cojile uscate de la 10-15 cepe (e relativ nr. de cepe ), poti vopsi mai multe oua, le pui pe rand la fiert , depinde cat de mare e cratita pe care o folosesti :hug: aceasta apa cu coji de ceapa se poate folosi si la o saptamana dupa Paste ( de pastele mortilor) daca o pui la rece
in ceea ce priveste prajitura , .....am folosit crema de mai jos(in loc de zeama de lamaie am pus suc de visine), iar *ceva rosu* este gelatina (praf)la pliculet din comert pe care o prepari dupa instructiunile de pe plic(dar intai pui crema la rece si apoi torni gelatina)
nu pot sa-ti dau cantitati pentru ca a fost ceva improvizat
iar dedesupt este un blat cu cacao
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... ahar-1621/

Avatar utilizator
achiteo
Incepator
Mesaje: 23
Membru din: 26/01/2009 12:21
Localitate: Baia Mare

buna !

Mesajde achiteo » 31/03/2010 09:01

Eu am sa fac miel umplut...in primul rand

Avatar utilizator
DanuKa
Bucatar in devenire
Mesaje: 489
Membru din: 28/12/2007 10:16
Localitate: France,Yvelines

Mesajde DanuKa » 31/03/2010 10:04

Exact asa fac si eu ouale , aceeasi metoda folosesc ,am incercat anul trecut si cu hartie creponata insa nu am fost la fel de satisfacuta ca de cojile de oua , incercati cu cojile de la ceapa rosie , ies super faine .

monica_stefanescu
Incepator
Mesaje: 4
Membru din: 10/01/2010 08:38
Localitate: Chicago

Re: Idei pentru masa de Paste

Mesajde monica_stefanescu » 31/03/2010 11:37

sabina1609 scrie:Dragii mei, v-ati facut listele ??? Ce bunatati pregatiti pentru masa de Paste?


aseara am terminat de facut lista cu meniul si azi am facut cumparaturile caci de maine incep pregatirile. deci meniul meu de Paste o sa arate asa (suntem la masa un mix de vegetarieni si carnivori, asa ca meniul trebuie sa acopere toate gusturile):

- oua rosii (vopsite cu coji de ceapa)
- drob de vegetale
- chec aperitiv cu ciuperci si branza telemea
- chec aperitiv cu sunca si cascaval afumat
- platou cu rosii micutze, ridichi, ceapa verde si cascaval
- supa-crema de praz cu crutoane
- ciorba de miel
- friptura de miel la cuptor servita cu o salata verde
- file de peste la cuptor cu lamaie si portocala
- sufleu de conopida - garnitura la peste caci asa a fost comanda :)
- cozonac si pasca (facute in casa)
- inghetata de vanile si cacao (astea cumparate din comert caci nu am sa mai am energie sa le fac si pe astea in casa)

De maine incep pregatirile (vopsitul de oua, cozonacul si pasca), iar dorinta mea este ca pana sambata seara sa termin totul de facut, urmand ca in ziua de Paste sa pun la cuptor doar pestele, sufleul de conopida si friptura de miel (dar toate vreau sa fie deja in tavi, puse de sambata seara, si asteptand doar sa fie bagate la cuptor duminica, inainte de servire).

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Idei pentru masa de Paste

Mesajde sabina1609 » 01/04/2010 12:18

monica_stefanescu scrie:
sabina1609 scrie:Dragii mei, v-ati facut listele ??? Ce bunatati pregatiti pentru masa de Paste?


aseara am terminat de facut lista cu meniul si azi am facut cumparaturile caci de maine incep pregatirile. deci meniul meu de Paste o sa arate asa (suntem la masa un mix de vegetarieni si carnivori, asa ca meniul trebuie sa acopere toate gusturile):

- oua rosii (vopsite cu coji de ceapa)
- drob de vegetale
- chec aperitiv cu ciuperci si branza telemea
- chec aperitiv cu sunca si cascaval afumat
- platou cu rosii micutze, ridichi, ceapa verde si cascaval
- supa-crema de praz cu crutoane
- ciorba de miel
- friptura de miel la cuptor servita cu o salata verde
- file de peste la cuptor cu lamaie si portocala
- sufleu de conopida - garnitura la peste caci asa a fost comanda :)
- cozonac si pasca (facute in casa)
- inghetata de vanile si cacao (astea cumparate din comert caci nu am sa mai am energie sa le fac si pe astea in casa)

De maine incep pregatirile (vopsitul de oua, cozonacul si pasca), iar dorinta mea este ca pana sambata seara sa termin totul de facut, urmand ca in ziua de Paste sa pun la cuptor doar pestele, sufleul de conopida si friptura de miel (dar toate vreau sa fie deja in tavi, puse de sambata seara, si asteptand doar sa fie bagate la cuptor duminica, inainte de servire).


Monica, ai ceva de lucru nu gluma! Suna tare bine meniul tau, mai ales varianta pentru vegetarieni :)
Incet, incet si cu rabdare le dai gata pe toate :) Spor la treaba iti doresc!

monica_stefanescu
Incepator
Mesaje: 4
Membru din: 10/01/2010 08:38
Localitate: Chicago

Mesajde monica_stefanescu » 01/04/2010 04:32

Da, e de lucru, dar se fac toate incet-incet. Si trebuie si rabdare si energie!

Oricum eu doresc tuturor gospodinelor pregatiri placute si sa le iasa o masa de Paste pe cat de gustoasa, pe atat de bogata si frumoasa!

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 01/04/2010 05:06

Monica- stefanescu... :hug: putem avea si noi reteta de la drob de legume si chek cu ciuperci si telemea?....suna asa de bine si tare mi-ai facut pofta....mersi mult :pup: :hug:

dolcina
Incepator
Mesaje: 24
Membru din: 13/02/2010 07:23

Mesajde dolcina » 02/04/2010 12:40

Va doresc un Paste fericit, tuturor,spor la treaba si sa aveti bafta de timp ca sa le faceti pe toate ,ca eu nu am,lucrez vineri noapte :D asa ca sambata va foarte greu pt.mine :badday: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 02/04/2010 01:32

M-am hotarat si eu in cele din urma ce am sa fac...
...noi nu mancam miel deci ne limitam la sunca :wink:

sunca la cuptor( coapta)
oua rosii si desigur hrean langa ele
platou cu salamuri, branzeturi carnati si legume proaspete
rosii umplute cu salata de vinete
cosulete "Janet" cu pasta de somon
ciorba de perisoare
friptura de pui
somon la cuptor
cartofi natur( cu usturoi so marar deasupra)
placinta cu branza
islere
cozonac
saratele de la bunica( o reteta tare veche si super buna)
cremesh

si la urma

lichior de ciocolata ( productie proprie :wink: )
si coctail de oua( la fel productie proprie)
vin( de cumparat :wink: )
cafea capuccino...

si cam atat
Am facut si niste decoratiuni pentru masa de Paste, am sa revin cu poze....decoratile le-am luat dintr-o carte a lui Paul Hollywood, un renumit brutar...sper sa iasa fain.....si am mai luat si o idee postata de Laura( piatra lunii) :wink:


Înapoi la “Zona libera”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori