Ibricul bunicii

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Ibricul bunicii

Mesajde alina_i » 23/01/2012 11:45

M-ati omorat cu tema de la concursul de luna asta :bum:
Nu sunt o mare bautoare de cafea dar aroma ei imi place tare mult.
Si ce merge mai bine alaturi de o ceasca cu cafea aburinda?
Un strop de coniac 8)

Ehhh! Eu vi le servesc impreuna direct din ibric :wink:

Ingrediente pentru blatul cu cafea:
5 oua,
5 linguri zahar tos,
2 linguri cafea solubila,
3 linguri cu varf faina,
2 linguri cu varf amidon alimentar,
1 plic praf de copt,
1 plic zahar vanilinat,
1 varf de cutit de sare.

Ingrediente pentru crema de coniac:
4 albusuri,
5 linguri zahar tos,
2 linguri suc de lamaie,
100 ml coniac,
1 plic gelatina (10 grame),
5 linguri apa rece,
200 ml frisca.
Zmeura congelata.

Pentru sirop:
100 ml apa,
5 linguri zahar tos,
4 linguri cafea solubila.

Pregatim blatul astfel:
* batem albusurile cu sarea apoi adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea.
* amestecam galbenusurile cu cafeaua solubila apoi le adaugam treptat in bezea.
* amestecam faina cu amidonul si cu praful de copt.
Cernem in aluatul cu oua si amestecam usor pana se incorporeaza.
Coacem in tava imbracata cu hartie de copt aprox 40 de minute la foc mic.
Scoatem blatul din tava in care l-am copt, indepartam hartia si il lasam sa se raceasca pe un gratar, cateva ore - mai bine pana a 2- zi.

Pregatim crema astfel:
* intr-o ceasca punem gelatina impreuna cu apa.
Cat timp se hidrateaza, pregatim crema astfel:
* amestecam albusurile cu zaharul, sucul de lamaie si coniacul.
Punem amestecul pe baie de aburi.
Amestecam cu telul cateva minute ca sa se gateasca albusurile si sa nu se faca cocoloase.
Luam vasul cu crema de pe aburi si adaugam gelatina hidratata.
Amestecam tot cu telul pana se incorporeaza bine gelatina.
Punem la frigider 2-3 ore sa se raceasca si sa devina solida.

Batem frisca cu mixerul.
Tot cu mixerul amestecam crema de coniac cu frisca batuta.

Amestecam ingredientele pentru sirop si le amestecam pe foc pana se dizolva zaharul. Lasam sa se raceasca.

Asamblam tortul:
Taiem blatul in 3-4 felii pe orizontala si le insiropam...
Punem o parte din crema apoi zmeura si tot asa pana terminam foile de blat
Punem constructia obtinuta la frigider peste noapte, ca sa se raceasca bine.
Il putem imbraca tot cu aceiasi crema (in cazul acesta facem mai multa crema) ...

... eu l-am decorat asa:
L-am modelat apoi l-am imbracat si decorat cu pasta de zahar.

Serviti-va cu incredere! Pofta buna!
Fişiere ataşate
17.jpg
17.jpg (53.17 KiB) Vizualizat de 4648 ori
16.jpg
16.jpg (71.99 KiB) Vizualizat de 4648 ori
13.jpg
13.jpg (67.11 KiB) Vizualizat de 4648 ori
7.jpg
7.jpg (80.27 KiB) Vizualizat de 4648 ori
4.jpg
4.jpg (58.88 KiB) Vizualizat de 4648 ori
2.jpg
2.jpg (87.95 KiB) Vizualizat de 4648 ori
1.jpg
1.jpg (73.58 KiB) Vizualizat de 4648 ori
Ultima oară modificat 25/01/2012 08:19 de către alina_i, modificat 1 dată în total.
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 23/01/2012 11:58

Breeeeeeeeeeeeeee, ca sa zic asa :o :o :o :o :o :o :o :o

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 24/01/2012 12:08

N-am eu timp acum de de-alde astea dar m-ai scos din papuci :!: Abosolut de absolut =D> =D> =D> =D> =D>

Am intrat doar sa citesc si sa ma culc - dar n-am putut trece pe langa ibricul bunicii - are o mana pusa-n sold, asa, vindicativ si provocator - maneru'cela zice ca-ti pui tu mainile in sold si ne tragi tu un sut unde ne trebuie, incat a trebuit sa si postez inainte de-a ma culca. Minunat ibric !!!

Noapte buna, tie si tututror care vor mai avea curajul sa se inscrie in concurs dupa tine.... :peace: :peace: :peace: :flower: :flower: :flower:

Succes tie si curaj fetelor care vin tare din urma =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower: :paguba: :paguba: :paguba:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 24/01/2012 12:37

Alina,... :shock: :shock: :shock:
Absolut superb ce ai pregatit... :master: :master: :master: =D> =D> =D>

Ma bucur sa te revad pe RC... :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 24/01/2012 01:19

Foarte frumos serviciul tau de cafea! Minunat! =D> =D> =D> Felicitari! :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 24/01/2012 06:34

Alina, absolut superb, :master: :master: :master: :master: , am studiat bine de tot si m-am tot mirat de rabdarea de care dai dovada....cata migala la florile alea....e greu sa lucrezi in fondant si sa modelezi asa ceva din mana.....iti trebuie ochi buni, rabdare .....mana si ochiul de artist stiu ca le ai din plin...mereu iti admir retetele/operele pe care le postezi....frumos.....stunning..... :master: :master: :master: :master: inca odata ma plec in fata ta :hug:


Alina, te rog sa te uiti pe plicul cu gelatina si sa imi spui ce gramaj are....al meu e 7 gr dar nu stiu cat are in R.....mersi...mersi :hug:
Ultima oară modificat 24/01/2012 07:21 de către pupi, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/01/2012 09:09

Alina felicitari !!! =D> =D> =D>


eieri cind am dat un ochi pe forum am vazut din mers si credeam ca e un servici adevarat de portelan =))
absolut minunat :flower:

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 24/01/2012 01:49

Oau Alina! Bine ai revenit! :hug: :hug: :hug: :flower:
Am ramas masca cand au inceput sa apara sectiuni in ceasca de cafea si in ceainic :shock: :bum: Am crezut ca avem o cafelutza cu o prajitura langa ea (cautam de altfel pe unde o fi prajiturica) si cand colo ... :master: :master: :master: =D> :flower:

Avatar utilizator
naskwik
Incepator
Mesaje: 122
Membru din: 23/02/2010 04:50
Localitate: Chisinau, Moldova
Contact:

Mesajde naskwik » 24/01/2012 02:19

Nemaipomenit, inca nu mi-am revenit din :shock: , am crezut ca-i o cana cu cafea pe bune =)) sincere felicitari pentru realizare =D> :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 24/01/2012 03:04

Ce asi mai putea spune :?:

Superb :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

:master: :master: :master:
:flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori