(pentru 8 portii)
Naut fiert (fierbinte) â 1 kg
Curry verde â 1/2 lingurita
Usturoi copt â 1 capatana
Zeama de lamaie â 80 ml
Pasta de susan (tahini) â 150 ml
Piper alb â 1/4 lingurita
Chimion â 1 varf de cutit
Ardei gras rosu â 2 buc
Ardei gras portocaliu â 2 buc
Ardei gras galben â 1 buc
Gheata â 10 cuburi mari
Ulei de masline extravirgin â 80 ml
Sare â dupa gust<br/><br/> Fierbeti nautul cu 1 lingurita de sare si 1 lingurita de bicarbonat de sodiu;âŹ
Strecurati-l si puneti-l asa cum este, fierbinte, intr-un blender performant;
Coaceti usturoiul in cuptor sau pe o plita;
Coaceti ardeii grasi in cuptor;
Scoateti-i si puneti deasupra cateva straturi de folie de plastic, pentru a putea crea un condens si pentru a putea curata ardeii cu mai mare usurinta, fara a pierde aroma acestora;
Odata curatati taiati-i in bucati mai mici;
Adaugati gheata, curry verde, chimionul, ardeii copti, piperul alb, sarea, usturoiul copt, zeama de lamaie, pasta de susan si uleiul de masline extravirgin si blendati;
Odata facuta pasta compozitia, adaugati gheata si blendati pana aceasta s-a incorporat definitiv in preparat â gheata va face humusul sa fie mai pufos;
Serviti cu lipie de casa.
Pofta buna ! <br/><br/>
Humus cu ardei copt
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Humus cu ardei copt
- Fişiere ataşate
-
- Humus cu ardei copt (3).jpg (953.62 KiB) Vizualizat de 2861 ori
-
- Humus cu ardei copt (2).jpg (890.02 KiB) Vizualizat de 2861 ori
Arata f tentant!
Eu fac un fel de "fasole batuta" (noua nu ne prea place nautul si nici pasta de susan) cu ardei copti blenduiti (pe care citeodata nici nu-i coc eu, ci cumpar din aceia la borcan, copti si decojiti, in marinata de otet), usturoi copt (sau afumat) si kimion (=Kumin = cuminum cyminum) macinat.
Oare daca sta de pe o zi pe alta nu lasa prea multa apa de la gheata?
Eu fac un fel de "fasole batuta" (noua nu ne prea place nautul si nici pasta de susan) cu ardei copti blenduiti (pe care citeodata nici nu-i coc eu, ci cumpar din aceia la borcan, copti si decojiti, in marinata de otet), usturoi copt (sau afumat) si kimion (=Kumin = cuminum cyminum) macinat.
Oare daca sta de pe o zi pe alta nu lasa prea multa apa de la gheata?
Înapoi la “Bucatarie vegetariana”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori