Harbuji (pepeni verzi) murati, cu friptura de cocos de tara

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
abetina
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 17/10/2015 08:04

Harbuji (pepeni verzi) murati, cu friptura de cocos de tara

Mesajde abetina » 09/10/2017 08:31

Ingrediente pentru muraturi :
- harbuji (pepeni verzi)-denumire zona Moldovei
- castraveti
- gogonele
- radacini de hrean
- radacini de telina
- tufe de marar
- morcovi
- frunze de telina
- mere
- sare-1 lg sare/1 l apa
- zahar-2 lg zahar/1 l apa
- frunze de telina
- crengute de stejar
Ingrediente pentru friptura de cocos de tara:
-1 cocos de tara, mare si frumos
-300 ml must din struguri albi
-1 lingurita sare
-1 lingura condimente carne de pui
-2 linguri de bulion de gogosari
Ingrediente pentru mamaliguta:
-1 l apa
-1 lingurita sare
-200 gr malai

Se asaza la fundul butoiului un strat de radaini de hrean, tufe marar, crengute de stejar, radacini de telina, se adauga cate un strat de harbuji, unul de mere, unul de morcovi, unul de gogonele, unul de castraveti si iarasi hrean, telina, marar, stejar si cate un rand de legume mai sus mentionate, pana cand ajungem la marginea butoiului.

Peste legume se pune un strat de marar, unul de frunze de telina si restul de radacini de hrean si telina. Se pune in apa sare, zahar, se amesteca pana la topire si se adauga peste legume, se pune un capac si din cand in cand, se face pitrocirea. Cel mai usor se face punand un capat al unui furtun pe fundul butoiului si un capat sa fie afara si pe capatul lasat afara, se introduce aer prin suflare. Unii fac pitrocirea prin scoaterea completa a lichidului si introducerea lui in butoi. Mi se pare cam greoaie aceasta activitate, cea cu furtunul de cauciuc este mult mai simpla. Dupa cateva saptamani se pot consuma muraturile.


Mod de preparare pentru friptura de cocos:
Se pune cocosul bucati intr-un vas, se adauga bulionul de gogosari, sare, condimente, must si se lasa peste noapte, apoi se pune in tava si se da la cuptor pana cand se rumeneste frumos.


Mod de preparare pentru mamaliguta:
Se pune apa cu sare si putin malai la fiert si cand apa fierbe, se toarna malai in ploaie amestecand cu culisarul (facaletul) sau cu un tel pana cand se dezlipeste mamaliga de pe vas si se rastoarna pe un platou.
Sa aveti pofta, dragilor!

Explicatie:
-harbuji- pepeni verzi
-culisar- facalet, melesteu
-pitrocire- aerisirea lichidului din muraturi


Fişiere ataşate
dsc0012.jpg
dsc0012.jpg (1.44 MiB) Vizualizat de 121 ori
dsc0003.jpg
dsc0003.jpg (1.51 MiB) Vizualizat de 121 ori
fdb-1507527022-dsc0012.jpg
fdb-1507527022-dsc0012.jpg (1.59 MiB) Vizualizat de 121 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori