1 kg de cartofi albi
1kg de prune bistrite
3 oua
faina cat cuprinde
500 gr zahar praf
600 gr pesmet
<br/><br/> sefierb cartofi cu coaja in apa apoi se curata se piseaza cu o o furculita si se lasa sa se racesaca.Separat se prajeste pesmetul pina devine maro roscat si se lasa si el la rece.Dupa ce sa racit cartofi se piseaza din nou bine cartofi apoi se pun ouale si faina cit cuprinde si se amsteca bine bine ca si aluatul de cozonac.Prunele se se taie in doua si se scot simburi si se pune in ele scortisoara cu azhar.Din aluat se modeleaza bilute apoi se pune in palme bila si se se umple cu 1 pruna apoi se inchide si tot asa pina la final
separat se pune intr-o oala 5 l de apa la fiert ,cind apa a inceput sa fiarba se pun gomboturile in apa sa fiarba cca 20 min duppa care se scot si se dau prin pesmet calde
Se pot servi deasupra cu zahar sau dulceata sau smantina
POFTA BUNA DE DRAGOBETE <br/><br/>
gomboturi cu prune
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
gomboturi cu prune
- Fişiere ataşate
-
- 20150901_133835.jpg (81.14 KiB) Vizualizat de 999 ori
Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 28 vizitatori