Gem fin cu vanilie din corcoduse rosii

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Gem fin cu vanilie din corcoduse rosii

Mesajde lucia_bp » 30/08/2014 08:18

Ingrediente pentru 1 portie

-2,5 kg corcoduse rosii
-2 kg zahar
-2 pliculete zahar vanilat
-zeama de la 1 lamaie

Preparare

Curatati corcodusele de codite, spalati si strecurati.
Puneti-le la fiert cu apa cat sa le acopere bine, la foc mic, pana ce coaja se crapa si pulpa incepe sa se desprinda de sambure ( aprox 10- 15 min).
Luati de pe foc si scurgeti apa.
Treceti fructele printr-o sita pentru a separa pulpa de samburi si pielita.
Puneti la fiert pasta obtinuta pana ce incepe sa se ingroase, amestecand mereu (circa 20- 25 min).
Adaugati zaharul, zaharul vanilat, zeama de lamaie si fierbeti in continuare inca 20 min sau pana ce gemul este bine ingrosat.
Indepartati vasul de pe foc si faceti proba cu picatura ca la dulceata; daca nu este bine legat repuneti vasul pe foc inca 5 min, apoi repetati operatiunea.

* Luati intotdeauna vasul de pe foc inainte de a verifica cat este de legat gemul pentru ca acesta sa nu continue fierberea.

Turnati gemul fierbinte in borcane sterilizate.
Infiletati capacul si dati la dunst uscat ( intre paturi), pana se racesc complet, cu borcanele rasturnate pe capac.

Etichetati si dati la camara.
Fişiere ataşate
cimg4128.jpg
cimg4128.jpg (108.13 KiB) Vizualizat de 1802 ori
cimg4131.jpg
cimg4131.jpg (63.18 KiB) Vizualizat de 1802 ori
cimg4135.jpg
cimg4135.jpg (92.18 KiB) Vizualizat de 1802 ori
cimg4139.jpg
cimg4139.jpg (71.1 KiB) Vizualizat de 1802 ori
cimg4142.jpg
cimg4142.jpg (94.14 KiB) Vizualizat de 1802 ori
cimg4145.jpg
cimg4145.jpg (88.63 KiB) Vizualizat de 1802 ori
cimg4148.jpg
cimg4148.jpg (100.36 KiB) Vizualizat de 1802 ori
cimg4151.jpg
cimg4151.jpg (115.47 KiB) Vizualizat de 1802 ori
cim4152.jpg
cim4152.jpg (63.72 KiB) Vizualizat de 1802 ori
cimg4158.jpg
cimg4158.jpg (77.24 KiB) Vizualizat de 1802 ori
cimg4164.jpg
cimg4164.jpg (92.41 KiB) Vizualizat de 1802 ori
cimg4166.jpg
cimg4166.jpg (117.42 KiB) Vizualizat de 1802 ori
cimg4167.jpg
cimg4167.jpg (91.83 KiB) Vizualizat de 1802 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/08/2014 11:00

Vad ca si tu te pregatesti intens de iarna....de corcoduse nu cred ca am sa pot face rost prin locurile astea( am eu un corcodus in curte dar niciodata nu apuc sa culeg nimic...stau pasarile la panda si sant mai rapide decat noi) dar am pus si eu de piersici( cu vanilie, cuisoare si scortisoara) si de mure de padure nu de ferma.... Te invidiez pentru corcoduse....bunica facea asa ceva :hug: :hug: :pup: :pup:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 31/08/2014 02:27

Vai Lucia ce bunatate trebuie sa fie, te invidiez :wink: . Aici nu am vazut pe nicaieri corcoduse rosii, am facut intr'un an dulceata de galbene, de atunci n'am mai gasit.

Asa un gem fin trecute fructele prin sita am facut anul acesta cu zmeura, mango si vanilie, ador textura aceasta aproape de coulis, este grozav mai ales ca poate fi folosit si la alte dulciuri alaturi in prezentare sau la prepararea lor.



:hug: :flower: :flower: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 31/08/2014 08:31

pupi scrie:Vad ca si tu te pregatesti intens de iarna....de corcoduse nu cred ca am sa pot face rost prin locurile astea( am eu un corcodus in curte dar niciodata nu apuc sa culeg nimic...stau pasarile la panda si sant mai rapide decat noi) dar am pus si eu de piersici( cu vanilie, cuisoare si scortisoara) si de mure de padure nu de ferma.... Te invidiez pentru corcoduse....bunica facea asa ceva :hug: :hug: :pup: :pup:


Am avut chiar foarte multe corcoduse in acest an...ne-am saturat de mancat si chiar nu mai stiam ce sa fac cu ele...Am pus doar cateva borcane pentru ca mai am inca din anul trecut altele care nu s-au terminat si sunt mereu in cautare de retete in care sa folosesc dulceata sau gemul ramas...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 31/08/2014 11:00

Super reteta! Nici pe la noi nu sunt corcoduse rosii, numai galbene, este vreo diferenta de gust intre ele?
:hug: :love: :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/09/2014 07:48

yafa scrie:Vai Lucia ce bunatate trebuie sa fie, te invidiez :wink: . Aici nu am vazut pe nicaieri corcoduse rosii, am facut intr'un an dulceata de galbene, de atunci n'am mai gasit.

Asa un gem fin trecute fructele prin sita am facut anul acesta cu zmeura, mango si vanilie, ador textura aceasta aproape de coulis, este grozav mai ales ca poate fi folosit si la alte dulciuri alaturi in prezentare sau la prepararea lor.



:hug: :flower: :flower: :flower:


Ai dreptate. Atata de multe corcoduse rosii am avut ca nu mai stiam ce sa fac cu ele :cry:
Imi pare rau ca la voi nu se gasesc.

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 02/09/2014 07:27

biaskitchen scrie:Super reteta! Nici pe la noi nu sunt corcoduse rosii, numai galbene, este vreo diferenta de gust intre ele?
:hug: :love: :hug:


Da !Cele galbene, mie personal mi se par mai fade, pe cand cele rosii sunt mult mai aromate si chiar mai zemoase.

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 02/09/2014 07:31

lucia_bp scrie:
biaskitchen scrie:Super reteta! Nici pe la noi nu sunt corcoduse rosii, numai galbene, este vreo diferenta de gust intre ele?
:hug: :love: :hug:


Da !Cele galbene, mie personal mi se par mai fade, pe cand cele rosii sunt mult mai aromate si chiar mai zemoase.

:hug: :hug: :hug:


Multumesc !
Mai este sezonullor acum? As incepe cautarile, poate gasesc la vreun vecin sau la piata?
:hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 02/09/2014 08:01

biaskitchen scrie:
lucia_bp scrie:
biaskitchen scrie:Super reteta! Nici pe la noi nu sunt corcoduse rosii, numai galbene, este vreo diferenta de gust intre ele?
:hug: :love: :hug:


Da !Cele galbene, mie personal mi se par mai fade, pe cand cele rosii sunt mult mai aromate si chiar mai zemoase.

:hug: :hug: :hug:


Multumesc !
Mai este sezonullor acum? As incepe cautarile, poate gasesc la vreun vecin sau la piata?
:hug: :hug: :hug:


A cam trecut vremea lor. Pe la noi, corcodusele se coc in luna august, dar si acum se mai gasesc...eu mai am corcoduse rosii in pom...Nu multe, pentru ca au inceput sa fie prea coapte si atunci cad singure. Sunt prea moi ca sa mai fie folosite la gem.

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori