Galuste cu pesmet caramelizat

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Galuste cu pesmet caramelizat

Mesajde lucia_bp » 11/12/2014 08:41

De cand nu ati mancat galuste :?: :!: :?:

Ce ziceti de o portie :hug: :hug: :hug:


Ingrediente

Pentru galuste
-12 prune uscate
-50 ml rom
-200 ml apa, fierbinte
-1 baton de scortisoara

-50 g unt
-1 lingura zahar
-50 g gris
-250 g branza de vaci
-1 galbenus
-1 lingurita esenta vanilie
-60 g faina, cernuta

Pentru pesmet
-200 g pesmet
-100 g zahar
-2 lingurite scortisoara

Preparare

Puneti prunele uscate intr-un castron impreuna cu romul, apa si batonul de scortisoara. Acoperiti si lasati 1 ora in asteptare. Scurgeti si pastrati lichidul.

Pentru pesmet
Caramelizati zaharul la foc mic pana devine auriu si lichid.
Adaugati pesmetul si prajiti 2- 3 min, amestecand continuu.
Puneti scortisoara, omogenizati, dati deoparte si lasati in asteptare.

Pentru galuste
Puneti la fiert intr-un vas, apa si lichidul pastrat de la prune.
Intre timp, bateti untul cu zaharul pana se spumeaza si zaharul este dizolvat.
Adaugati grisul, branza de vaci si amestecati sa se omogenizeze.
Inglobati intai galbenusul, esenta, apoi faina.
Impartiti aluatul in 12 bucati egale.
Aplatizati usor fiecare bucata, asezati in centru cate 1 pruna hidratata, ridicati marginile si inchideti aluatul in jurul prunei, apoi dati-i forma de bila.
Transeferati galustele in vasul cu apa clocotita si lasati sa fiarba, la foc potrivit spre mic, pana se ridica la suprafata.
Scoateti galustele cu o spumiera, apoi dati-i prin pesmet in asa fel incat sa fie cuprinsi de acesta de jur imprejur.

Serviti cat sunt calde.
Fişiere ataşate
cimg3649.jpg
cimg3649.jpg (71.96 KiB) Vizualizat de 5050 ori
cimg3650.jpg
cimg3650.jpg (58.66 KiB) Vizualizat de 5050 ori
cimg3651.jpg
cimg3651.jpg (63.77 KiB) Vizualizat de 5050 ori
cimg3652.jpg
cimg3652.jpg (50.54 KiB) Vizualizat de 5050 ori
cimg3653.jpg
cimg3653.jpg (117.95 KiB) Vizualizat de 5050 ori
cimg3654.jpg
cimg3654.jpg (78.91 KiB) Vizualizat de 5050 ori
cimg3655.jpg
cimg3655.jpg (78.73 KiB) Vizualizat de 5050 ori
cimg3656.jpg
cimg3656.jpg (69.92 KiB) Vizualizat de 5050 ori
cimg3657.jpg
cimg3657.jpg (46.73 KiB) Vizualizat de 5050 ori
cimg3658.jpg
cimg3658.jpg (111.75 KiB) Vizualizat de 5050 ori
cimg3659.jpg
cimg3659.jpg (86.6 KiB) Vizualizat de 5050 ori
cimg3660.jpg
cimg3660.jpg (92.72 KiB) Vizualizat de 5050 ori
cimg3661.jpg
cimg3661.jpg (100.62 KiB) Vizualizat de 5050 ori
cimg3662.jpg
cimg3662.jpg (113.03 KiB) Vizualizat de 5050 ori
Ultima oară modificat 11/12/2014 06:39 de către lucia_bp, modificat de 2 ori în total.
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 11/12/2014 08:53

Pe astea trebuie sa le fac si eu dar nu umplute, in mintea mea le visez acum stil putisoare tavalite prin pesmetul asta auriu din poza ta cu niste nuca prin el :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:

pun pe lista brinza :party: :party:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 11/12/2014 06:05

Buneee!!! :buuun:

Lucia... :master: =D> :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 11/12/2014 06:41

Vai Lucia ce pofta de galusti... :buuun: :buuun: :buuun: Super reteta...trebuiesc facute! =D> :hug:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 12/12/2014 08:02

Super delicioase :buuun: :buuun: :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 13/12/2014 07:11

crista scrie:Pe astea trebuie sa le fac si eu dar nu umplute, in mintea mea le visez acum stil putisoare tavalite prin pesmetul asta auriu din poza ta cu niste nuca prin el :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:

pun pe lista brinza :party: :party:


Ma bucur ca am fost o sursa de inspiratie pentru tine :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 15/12/2014 08:09

Danieluta scrie:Buneee!!! :buuun:

Lucia... :master: =D> :hug: :pup: :flower:


Danieluta, :pup: :pup: :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 27/12/2014 06:28

:buuun: Cred ca au fost delicioase! :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 30/12/2014 08:43

nicoleta64 scrie:Vai Lucia ce pofta de galusti... :buuun: :buuun: :buuun: Super reteta...trebuiesc facute! =D> :hug:


:pup: :pup: :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 31/12/2014 09:35

alejoe scrie:Super delicioase :buuun: :buuun: :master: :master:


...da, sunt tare bune :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori