Fursecuri turcesti ( 2)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Fursecuri turcesti ( 2)

Mesajde lucia_bp » 02/04/2014 07:32

Ingrediente

Aluat
-1 cana faina, cernuta
-1 plic praf de copt
-½ cana zahar
-1 ou
-1 galbenus
-3 linguri untura, la temperatura camerei

-1-2 linguri * cacao, cernuta ( optional)
-** colorant alimentar ( optional)

*** Umplutura
-gem / marmelada sau amestec de albusuri batute spuma cu zahar si nuca macinata, rahat, gem amestecat cu nuci ori doar nuci, dupa preferinta ( optional)

Decor
-zahar tos / zahar vanilat si / sau scortisoara pudra, optional

Preparare
Amestecati faina cernuta impreuna cu praful de copt cu restul ingredientelor pana obtineti un aluat omogen.

* Daca doriti fursecuri bicolore, impartiti aluatul in doua si framantati o parte cu cacao cernuta.
* Daca doriti fursecuri de ciocolata, adaugati cacao in tot aluatul.
** Daca ii doriti colorati, inglobati cateva picaturi de colorant in aluat alb.

Inveliti in folie alimentara si dati la congelator pentru 20 min sau la frigider pentru 1 ora.
Scoateti pe planul de lucru si intindeti intr-o foaie cu o grosime de cca 1 cm.
Decupati discuri cu un diametru de 4- 5 cm cu o forma circulara sau un pahar.
Asezati 4- 8 discuri in sir indian, usor suprapuse unele peste altele.

* Pentru fursecuri bicolore, alternati discurile ( unul alb, unul de cacao si tot asa).

Rulati incapand de la discul neacoperit, avand grija ca acestea sa ramana usor suprapuse si sa nu se deformeze.

*** Inainte de rulare puteti pune intre discuri gem / marmelada sau amestec de albusuri batute spuma cu zahar si nuca macinata; rahat; gem amestecat cu nuci ori doar nuci.

Taiati cu grija fiecare rotocol in doua, la mijloc si rotunjiti putin partea cu taietura. Aceasta va fi baza trandafirului.
Transferati intr-o tava de briose tapetata cu hartiute speciale, cu baza in jos si aranjati / rasfrangeti putin “ petalele “.
Puneti tava la frigider pentru cca 25 min ( ca trandafirii sa-si pastreze forma si sa nu se lase aluatul la copt).
Optional, puteti presara zahar tos / zahar vanilat si / sau scortisoara pudra.
Dati la cuptorul preancalzit pentru cca 15 min, la 180 grade sau pana ce fursecurile sunt coapte.
Scoateti pe un gratar si lasati fursecurile la racit.

Savurati “ trandafirii “ langa un ceai sau cafea.
Fişiere ataşate
cimg7184.jpg
cimg7184.jpg (62.63 KiB) Vizualizat de 2351 ori
cimg7189.jpg
cimg7189.jpg (66.84 KiB) Vizualizat de 2351 ori
cimg7190.jpg
cimg7190.jpg (38.32 KiB) Vizualizat de 2351 ori
cimg7193.jpg
cimg7193.jpg (60.34 KiB) Vizualizat de 2351 ori
cimg7194.jpg
cimg7194.jpg (41.82 KiB) Vizualizat de 2351 ori
cimg7195.jpg
cimg7195.jpg (89.5 KiB) Vizualizat de 2351 ori
cimg7225.jpg
cimg7225.jpg (91.01 KiB) Vizualizat de 2351 ori
cimg7231.jpg
cimg7231.jpg (72.43 KiB) Vizualizat de 2351 ori
cimg7233.jpg
cimg7233.jpg (61.95 KiB) Vizualizat de 2351 ori
cimg7245.jpg
cimg7245.jpg (67.8 KiB) Vizualizat de 2351 ori
cimg7251.jpg
cimg7251.jpg (69.96 KiB) Vizualizat de 2351 ori
cimg7258.jpg
cimg7258.jpg (48.67 KiB) Vizualizat de 2351 ori
cimg7263.jpg
cimg7263.jpg (48.98 KiB) Vizualizat de 2351 ori
cimg7264.jpg
cimg7264.jpg (49.06 KiB) Vizualizat de 2351 ori
cimg7272.jpg
cimg7272.jpg (83.25 KiB) Vizualizat de 2351 ori
cimg7277.jpg
cimg7277.jpg (96.62 KiB) Vizualizat de 2351 ori
cimg7280.jpg
cimg7280.jpg (84.81 KiB) Vizualizat de 2351 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 02/04/2014 07:33

Tocmai postasem raspunsul si a disparut totul... :cry:

...deci,scrisesem ca mai avem un "chinez" pe RC... :master: =D> :flower:

Lucia,am mai spus-o si ma repet,ai maini de aur draga mea... :peace:

Ultima fotografie este de revista! :wink:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 02/04/2014 07:50

De acord cu Danieluta ...ultima fotografie chiar este de revista :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master:
Chiar aveti maini de aur :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 03/04/2014 07:04

Danieluta scrie:Tocmai postasem raspunsul si a disparut totul... :cry:

...deci,scrisesem ca mai avem un "chinez" pe RC... :master: =D> :flower:

Lucia,am mai spus-o si ma repet,ai maini de aur draga mea... :peace:

Ultima fotografie este de revista! :wink:


Multumesc :master: :love:

Mereu mi se intampla ca pozele sa se incarce aiurea si nu in ordinea pusa de mine...asa ca am sters si revenit cu postarea :D

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

luckycake
Incepator
Mesaje: 145
Membru din: 06/01/2014 11:30
Localitate: satu mare
Contact:

Mesajde luckycake » 03/04/2014 09:30

ce frumos :flower:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 03/04/2014 07:47

Superbe Lucia esti fenomenala =D> =D> =D> :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 03/04/2014 07:59

Lucia, imi place la nebunie forma lor. Stiu metoda asta de formare a trandafirilor dar nu am facut niciodata...trebuie sa incerc pentru ca au un efect mare si , dupa ingrediente, sant 100% sigura ca sant tare buni biscuitii astia.Mersi de retete, de idee, de poze care sant o incantare pentru ochi si inima :hug: :hug: :pup: :pup: =D> =D> :master: :master:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 04/04/2014 12:49

Aspectoase si delicioase...brava! =D> :buuun: :roll:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 06/04/2014 08:38

d_dana_a scrie:De acord cu Danieluta ...ultima fotografie chiar este de revista :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master:
Chiar aveti maini de aur :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master: :master:
:hug: :pup: :flower:


:pup: :blushing:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 08/04/2014 06:43

luckycake scrie:ce frumos :flower:


:pup: :pup: :pup: ...si de efect :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori