Fructe uscate umplute

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 19/04/2011 10:16


Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 19/04/2011 10:21


Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 19/04/2011 10:25


Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 19/04/2011 12:35


cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 19/04/2011 12:43

http://cartederetete.ro

unqzz
Bucatar in devenire
Mesaje: 601
Membru din: 07/04/2011 10:08

Mesajde unqzz » 19/04/2011 02:45

Happy cooking!
(gateala placuta!)

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/04/2011 11:06

Mitinita, mersi :hug: , da asta era reteta de care iti spuneam....este foarte buna dar trebuie mare atentie la caramelizarea zaharului...doar o secunda de neatentie si se arde zaharul , amarand fructele...are mare trecere....mie imi plac nucile , smochinele si curmalele...o imbinare de gusturi rafinate :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/04/2011 11:09

Yafa, chiar ma gandeam cum de numai eu stiu de reteta asta...cu cine am vorbit nimeni nu avea nici cea mai mica idee despre ce vorbesc....am inteles ca ar fi o reteta israeliana sau libaneza care a fost preluata de europeni si asa a ajuns si pe la noi pe la Roumanie....ma bucur ca ti-am trezit amintiri frumoase.....una din placerile mele de copil au fost dulciurile astea....bunica uneori le cumpara alte ori le pregatea acasa.....bune tare :buuun: :buuun: :hug: :pup:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 20/04/2011 12:58

Pupi, nici eu nu stiam reteta asta (unde s-o fi ascuns ea in Roumanie???)

Caise umplute cu nuca...singura umplutura pe care-o cunosc (de la dulceata de caise - deci caise proaspete, in nici un caz uscate), dar cu gris :shock: , niciodata n-am auzit!

Te cred pe cuvant ca sunt tare bune la gust - fructele fiind uscate, concentreaza in ele toata zaharimea cea sanatoasa/naturala/organica :wink: - si acoperite cu un pic de caramel amarui, senzational :!:

Dar aspectul e cel care m-a cucerit - tot uitandu-ma la pozele facaturilor astea mititele, mi se pareau niste bijuterii (sa stii ca la prima vedere mi-au incoltit in minte traznai de genul: midii in aspic, bite-size - si alti viermusi de mare, imbracati in aspic aromat si frumos asezati pe o frunza :D )

Tare sunt aspectuoase... :flower: =D> =D> =D>

Ma pregatesc sa dau pe spate si eu niscai musafiri, cu fructisagul asta (cum nu am facut niciodata, e prima pe lista cam lunguta - dar o sa renunt la cele care sunt deja cunoscute si voi face numai noutati...si astea sunt noutate pentru mine si ai mei)

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 20/04/2011 08:02



Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori