Friptura de miel cu ierburi, usturoi si vin

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Friptura de miel cu ierburi, usturoi si vin

Mesajde roxanavmv » 29/04/2008 09:26

Mama face ceva intre reteta asta si friptura Veronicai, adica pulpa cu cimbru, impanata cu usturoi si stropita cu vin la tava, dar cum am atatea ierburi de pe balcon, am vrut sa incerc si alte arome.

Ingrediente:
8 bucati pulpite (partea inferioara) de miel - pt. ca au fost mai fragede decat pulpele intregi de pe aici
3-4 catei usturoi
rozmarin
cimbru
cimbrisor
250 ml vin alb
200 ml apa

Se condimenteaza carnea de miel cu sare si piper, apoi se da prin faina, se scutura sa nu ramana prea multa faina pe carne si se prajeste cate 2 minute pe fiecare parte, cat sa se aureasca, in foarte putin ulei. Dupa ce s-au prajit toate bucatile se pun in tava in care se vor coace.
Din usturoi si ierburi se face un mujdei cu 3 linguri de ulei, care se va toarna impreuna cu vinul si apa in cratita in care am prajit mielul, peste uleiul ramas si se aduce la clocot, apoi se toarna peste bucatile de miel in tava.
Se acopera cu folie si se da la cuptor la temp medie timp de o ora, apoi se da folia la o parte si se rumeste friptura timp de inca 20-30 minute, depinde de bucata de carne folosita, udandu-se mereu cu sosul din tava.
Imi pare rau ca nu am poza cu o farfurie, ci numai pe platou alaturi de paprikas, fara garnitura, dar mi se intampla des in ultima perioada.
Fişiere ataşate
friptura de miel 7.jpg
friptura de miel 7.jpg (48.63 KiB) Vizualizat de 64497 ori
friptura de miel 6.jpg
friptura de miel 6.jpg (44.75 KiB) Vizualizat de 64497 ori
friptura de miel 5.jpg
friptura de miel 5.jpg (47.55 KiB) Vizualizat de 64497 ori
friptura de miel 4.jpg
friptura de miel 4.jpg (32.09 KiB) Vizualizat de 64497 ori
friptura de miel 3.jpg
friptura de miel 3.jpg (36.72 KiB) Vizualizat de 64497 ori
friptura de miel 2.jpg
friptura de miel 2.jpg (37.43 KiB) Vizualizat de 64497 ori
friptura de miel.jpg
friptura de miel.jpg (43.65 KiB) Vizualizat de 64497 ori

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 29/04/2008 09:32

:x eu inteleg ca reteta mamei a fuzionat cu cea a veronicai si cu alte posibile retete cu savori noi, dar au fuzionat si mieii?? s-au infratit, sau ce? :? de unde atatea pulpisoare de miel?? traditia zice sa sacrificam unul (maxim unul :x ), nu toata turma :P

well, friptura e destul de tentanta..
:buuun:
nu mai comentez :cafea:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 29/04/2008 09:32

Roxana imi inchipui ce gustoasa trebuie sa fie asa data prin faina, e putin bomba calorica dar odata pe an merge :wink:
arata tare bine =D>

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 29/04/2008 09:39

Cara, a trebuit sa fuzioneze, ca am fost 7 adulti plus Clara la masa, nu puteam sa numar din doi in doi :D . Comentariile sunt binevenite, ca nu stii cum se vine vreo idee noua si se schimba reteta, de iese si mai minunata.
Meli, sa stii ca am fost reticenta cu prajitul, dar am pus cred ca 3 linguri de ulei numai si am scuturat bine faina de pe carnitza, iar de mancat numai barbatii au terminat o bucatat interaga, noi fetele n-am putut. Insa mie mi-au placut aromele, au mers tare bine cu vinul.

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 29/04/2008 09:44

sunt ferm convinsa ca a fost foarte bun :roll:

=D> =D> Roxana :flower:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 29/04/2008 09:48

Multumesc mult, Lia, ma bucur mult daca iti place si tie :hug: .

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 29/04/2008 10:01

ce-aveti domle cu vinu` rosu, sec? lia foloseste vin alt, tu alb..
ba chiar mi s-a zis ca bordeaux-ul e un rasfatz :? :o pai la 2 euro.. io zic ca nu-i chiar intangibil ( noi il folosim in loc de apa plata :P =)) - unde-i cris sa ma urecheze sa-mi mearga fulgii??? )

eu zic ca vinul rosu, sec mergea brici cu mieii astia..

sclifositelor mici :rusine:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 30/04/2008 02:40

Vezi daca aavem de unde alege, ce ti-e si cu democratia asta :D . Eu pun vin alb la gatit mai mereu, cu exceptia carnii de vita, unde vinul rosu merge mai bine, sau o sosurilor reduse, unde trebuie rosu, pun rosu. Acum un rosu ar fi patat carnea, facand-o mai vinata, si nu cred c amergea cu ierburile mele si coaja de lamaie, na ca am uitat sa scriu de ea, ma duc sa modific.
Dar de baut am avut rosu, pe cuvant ca a mers bine :peace:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 30/04/2008 08:05

acum serios: la mine acas` friptura de miel se facea cu vin rosu sec (se adauga un pahar de vin spre final- in ultimele 10 minute de prepare) - sosul iese foarte bun iar carnea are o savoare deosebita. poate ca ai mei se ingrijeau mai putin de estetica si mai mult de stomac :wink: iar eu duc traditia culinara a familiei mai departe :hug:
deci: cum vad un miel in cuptor, cum il atac cu un vin sec rosu :twisted:


ps: roxi, daca nu ati incercat cu vin rosu, merita sa o faceti macar o singura data. friptura are o savoare foarte placuta.


***daca aveai coaja de lamaie in ecuatie.. deh :? apai vin rosu n-avea ce cauta :sfant:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 01/05/2008 01:19

cara scrie:ce-aveti domle cu vinu` rosu, sec? lia foloseste vin alt, tu alb..
ba chiar mi s-a zis ca bordeaux-ul e un rasfatz :? :o pai la 2 euro.. io zic ca nu-i chiar intangibil ( noi il folosim in loc de apa plata :P =)) - unde-i cris sa ma urecheze sa-mi mearga fulgii??? )

eu zic ca vinul rosu, sec mergea brici cu mieii astia..

sclifositelor mici :rusine:


:lol: nu ne place decat vinul alb ,cara :hug:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori