Friganele cu verdeata

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Friganele cu verdeata

Mesajde lucia_bp » 08/04/2009 06:23

O sambata frumoasa,graba mare sa iesim la padure.
Un mic dejun facut la mare repezeala.

Ingrediente:

-8 felii de paine
-2 oua
-100 ml lapte
-2 linguri pesmet
-1 legatura de verdeata(patrunjel sau marar)
-sare
-2-3 catei de usturoi,zdrobiti(dupa preferinta)
-ulei pentru prajit

Preparare;

Puneti laptele la fiert cu un praf de sare,dupa care lasati-l sa se raceasca bine.
Intre timp,bateti ouale cu verdeata tocata marunt si usturoiul zdrobit.
Cu un pahar sau forme de fursecuri sau un cutit ascutit,taiati feliile de paine rotunduri sau altfel de forme.Important in aceasta operatiune este sa se indeparteze coaja.
Treceti rapid feliile de paine prin laptele racit,apoi prin ou si pe urma ,prin pesmet.
Rumeniti-le in uleiul incins,pe ambele parti.
Scoateti friganelele pe o hartie absorbanta,dupa care serviti-le cat sunt fierbinti,langa o cesca de ceai.
Pofta buna !
Fişiere ataşate
CIMG7206-1.JPG
CIMG7206-1.JPG (19.89 KiB) Vizualizat de 7436 ori
CIMG7213-1.JPG
CIMG7213-1.JPG (24.16 KiB) Vizualizat de 7436 ori
CIMG7210-1.JPG
CIMG7210-1.JPG (31.75 KiB) Vizualizat de 7436 ori
CIMG7216-1.JPG
CIMG7216-1.JPG (31.51 KiB) Vizualizat de 7436 ori
CIMG7201-1.JPG
CIMG7201-1.JPG (27.6 KiB) Vizualizat de 7436 ori
CIMG7199-1.JPG
CIMG7199-1.JPG (24.12 KiB) Vizualizat de 7436 ori
CIMG7194-1.JPG
CIMG7194-1.JPG (29.35 KiB) Vizualizat de 7436 ori
CIMG7198-1.JPG
CIMG7198-1.JPG (24.88 KiB) Vizualizat de 7436 ori
CIMG7191-1.JPG
CIMG7191-1.JPG (32 KiB) Vizualizat de 7436 ori
CIMG7189-1.JPG
CIMG7189-1.JPG (29.24 KiB) Vizualizat de 7436 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pussycat
Bucatar in devenire
Mesaje: 306
Membru din: 12/01/2009 06:27
Localitate: Bucuresti, Romania

Mesajde pussycat » 08/04/2009 07:53

f buna reteta :hug: ...cand eram mica ne facea matusa mea mie si verisorilor mei niste friganele dulci cu paine , zahar, lapte si ou. ce bune erau :)

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 08/04/2009 08:08

Asa este,pussycat.
Acestea sunt ceva mai aromate ,datorita verdetii adaugate si picante ,ca au usturoi.
Cu toate acestea le-am consumat rapid si cu pofta.
:hug: :love: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pussycat
Bucatar in devenire
Mesaje: 306
Membru din: 12/01/2009 06:27
Localitate: Bucuresti, Romania

Mesajde pussycat » 08/04/2009 08:17

sunt convinsa ca s-au halit repede :D imi fac si eu maine dimineata ca mi-e pofta.

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde sabina1609 » 08/04/2009 08:51

Lucia, draga mea, adaug si eu la acest topic o varianta inrudita cu friganele cu verdeata.

Paine Pakoras se numeste (m-am inspira dintr-un site indian, de aici si numele asa ciudat).

Sper sa nu te superi. Dar m-am gandit sa facem un duet :D

*4 felii de paine
*3 linguri de faina
*sare, piper
*oregano
*praf de chimen
*boia de ardei iute/ardei uite tocat
*patrunjel tocat marunt
*o cescuta de lapte
*3 oua (in imagine doar unul)
*patrunjel tocat
*ulei pentru prajit
*ketchup sau sos picant de rosii (pentru final)

Amestecam ingredientele. Obtinem o pasta prin care trecem feliile de paine, avand grija sa le imbibam potrivit. Le prajim apoi in tigaia de teflon cu putin ulei. Se servesc cu sos picant de rosii sau ketcup.
Fişiere ataşate
2_resize.jpg
2_resize.jpg (45.54 KiB) Vizualizat de 7372 ori
1_resize.jpg
1_resize.jpg (68.32 KiB) Vizualizat de 7372 ori
3_resize.jpg
3_resize.jpg (56.06 KiB) Vizualizat de 7373 ori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 08/04/2009 10:06

Sabina,
Cum sa ma supar,draga mea?
Mi-ai facut o mare surpriza si o bucurie,totodata !
Imi place ideea de duet,asa ca pe viitor voi fi mult mai pe faza si voi veni si eu cu completari la retetele tale(sper sa-mi iasa !)
Traiasca duetul !
:hug: :love: :flower:
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 09/04/2009 01:48

Felicitari la amandoua. Ideea cu duetul (sau pot fi si mai multe variante :wink: ) este minunata. Asa ai de unde te inspira =D> =D> =D>

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 09/04/2009 02:30

Letelor, faina idea si bune si painicile. Rapide si consistente :hug: :hug: . S-a notat. =D>

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 09/04/2009 02:31

Fetelor, faina idea si bune si painicile. Rapide si consistente :hug: :hug: . S-a notat. =D>

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 09/04/2009 03:05

Lucia,Sabina,felicitari la amindoua... =D> :hug: :flower:
Am sa incerc ambele variante... :wink:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 17 vizitatori