-1 lingurita bucatele de cassia sau de scortisoara
-1 lingurita cuisoare
-1 buc anason stelat /1 lingurita seminte de anason
-½ lingurita piper sichuan
-½ lingurita fenicul
<br/><br/> Prajiti piperul de Sichuan 1-2 minute, intr-o tigaie incinsa, la foc potrivit spre mic.
Adaugati bucatelele de cassia/scortisoara, anasonul, cuisoarele, semintele de fenicul si prajiti inca 30-40 secunde, amestecand continuu.
Transferati totul intr-un mojar si pisati mixtura pana se trensforma in pudra sau procesati cu ajutorul unei rasnite de cafea.
Cerneti apoi amestecul pentru a indeparta particulele ramase mari.
Pastrati in recipient bine inchis, la adapost de lumina si umezeala.
Folositi cu atentie, in cantiteti mici, deoarece amestecul are gust puternic.
<br/><br/> Nota:
- Cassia se poate inlocui cu scortisoara ( cele doua condimente sunt foarte apropiate ca gust si aroma).
- Piperul de Sichuan nu se poate substitui cu piper negru. Piperul de Sichuan are un gust mai putin picant, cu nuante sarate si salcii, iar iuteala sa este intarziata si are efectul de a amorti putin limba.
- La nevoie, anasonul stelat poate fi substituit cu anason simplu, dar trebuie tinut cont de faptul ca acesta din urma are gust si aroma mai slabe, deci cantitatea trebuie sa fie marita cu circa 25-30 %.
Five spices (5 arome)- Condiment chinezesc, pregatit in casa
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Five spices (5 arome)- Condiment chinezesc, pregatit in casa
- Fişiere ataşate
-
- cimg4498_6607.jpg (70.95 KiB) Vizualizat de 2491 ori
-
- cimg4499_1750.jpg (77.42 KiB) Vizualizat de 2491 ori
-
- cimg4500_8881.jpg (83.11 KiB) Vizualizat de 2491 ori
-
- cimg4501_8560.jpg (55.92 KiB) Vizualizat de 2491 ori
-
- cimg4502_1548.jpg (59.02 KiB) Vizualizat de 2491 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-
- mikirafaela
- Bucatar de elita
- Mesaje: 2795
- Membru din: 19/01/2013 05:58
Lucia,
, foarte, foarte bun la casa omului si cred ca da un gust minunat preparatelor! De cand l-am vazut mi-am adus aminte de reteta mea
de chifle condimentate! http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... ate-11670/



MIKI
-
- Bucatar
- Mesaje: 983
- Membru din: 15/02/2011 12:06
- Localitate: M-Ciuc
- Contact:
Lucia, mai scriu o data! Nu inteleg de ce lipsesc acum de la reteta/postare, minunata si atit de informativa introducere, dar si comentariile mele!
Iubesc acest amestec de condimente (il cumpar gata preparat
) si nu-mi lipseste niciodata din casa; il folosesc de la mincare chinezeasca, la varza rosie calita, tocana de vita de iarna, turta dulce, placinta cu dovleac si compot mere + gutui!
Dar ideea de a-l prepara in casa e extraordinara!
Multumesc ptr reteta!
Iubesc acest amestec de condimente (il cumpar gata preparat



Dar ideea de a-l prepara in casa e extraordinara!



Multumesc ptr reteta!
Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 27 vizitatori