Five spices (5 arome)- Condiment chinezesc, pregatit in casa

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Five spices (5 arome)- Condiment chinezesc, pregatit in casa

Mesajde lucia_bp » 07/01/2016 03:14

-1 lingurita bucatele de cassia sau de scortisoara
-1 lingurita cuisoare
-1 buc anason stelat /1 lingurita seminte de anason
-½ lingurita piper sichuan
-½ lingurita fenicul
<br/><br/> Prajiti piperul de Sichuan 1-2 minute, intr-o tigaie incinsa, la foc potrivit spre mic.
Adaugati bucatelele de cassia/scortisoara, anasonul, cuisoarele, semintele de fenicul si prajiti inca 30-40 secunde, amestecand continuu.
Transferati totul intr-un mojar si pisati mixtura pana se trensforma in pudra sau procesati cu ajutorul unei rasnite de cafea.
Cerneti apoi amestecul pentru a indeparta particulele ramase mari.
Pastrati in recipient bine inchis, la adapost de lumina si umezeala.
Folositi cu atentie, in cantiteti mici, deoarece amestecul are gust puternic.

<br/><br/> Nota:
- Cassia se poate inlocui cu scortisoara ( cele doua condimente sunt foarte apropiate ca gust si aroma).
- Piperul de Sichuan nu se poate substitui cu piper negru. Piperul de Sichuan are un gust mai putin picant, cu nuante sarate si salcii, iar iuteala sa este intarziata si are efectul de a amorti putin limba.
- La nevoie, anasonul stelat poate fi substituit cu anason simplu, dar trebuie tinut cont de faptul ca acesta din urma are gust si aroma mai slabe, deci cantitatea trebuie sa fie marita cu circa 25-30 %.
Fişiere ataşate
cimg4498_6607.jpg
cimg4498_6607.jpg (70.95 KiB) Vizualizat de 2143 ori
cimg4499_1750.jpg
cimg4499_1750.jpg (77.42 KiB) Vizualizat de 2143 ori
cimg4500_8881.jpg
cimg4500_8881.jpg (83.11 KiB) Vizualizat de 2143 ori
cimg4501_8560.jpg
cimg4501_8560.jpg (55.92 KiB) Vizualizat de 2143 ori
cimg4502_1548.jpg
cimg4502_1548.jpg (59.02 KiB) Vizualizat de 2143 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 13/02/2016 11:10

Lucia, =D> :love: , foarte, foarte bun la casa omului si cred ca da un gust minunat preparatelor! De cand l-am vazut mi-am adus aminte de reteta mea :blushing: de chifle condimentate! http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... ate-11670/
MIKI

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 17/02/2016 09:40

O salvez ca si mie imi place sa-mi fac propriile amestecuri.
http://cartederetete.ro

Avatar utilizator
angela_de
Bucatar
Mesaje: 1064
Membru din: 25/07/2015 04:09

Mesajde angela_de » 18/02/2016 12:31

Lucia, mai scriu o data! Nu inteleg de ce lipsesc acum de la reteta/postare, minunata si atit de informativa introducere, dar si comentariile mele!

Iubesc acest amestec de condimente (il cumpar gata preparat :blushing: :blushing: :blushing: ) si nu-mi lipseste niciodata din casa; il folosesc de la mincare chinezeasca, la varza rosie calita, tocana de vita de iarna, turta dulce, placinta cu dovleac si compot mere + gutui!

Dar ideea de a-l prepara in casa e extraordinara! =D> =D> =D>
Multumesc ptr reteta!


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 20 vizitatori