File de peste alb cu crusta aromata

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Ema Hurdugaci
Incepator
Mesaje: 5
Membru din: 11/01/2017 01:23

File de peste alb cu crusta aromata

Mesajde Ema Hurdugaci » 10/06/2018 03:06

Câteva fileuri de pește alb, grosime medie
Sare, piper
1 lămâie
50 de grame ierburi aromatice la alegere
80 de grame pesmet
80 de grame cașcaval ras
50 ml ulei de măsline
3 roșii
Mujdei de usturoi
Pătrunjel verde
Cartofi noi , cca. 1 kg
Frunze de busuioc proaspete
Ulei
Sare, piper
Nu sunt mare fan pește, dar îl gătesc de multe ori, fiind mai sănătos decât orice tip de carne. De altfel am mai postat o rețetă asemanatoare pe acest site.
Fileurile de pește se asezoneaza, se stropesc cu puțin suc de lămâie.
Se mixeaza ierburile aromatice, la alegere, cu uleiul, sare, piper, apoi se amesteca cu restul ingredientelor până rezultă o compozitie compactă.
Se așază peste fiecare file. Roșiile se feliaza ca pentru salată, se strecoară printre bucățile de pește, se asezoneaza.
Totul se stropeste cu puțin ulei.
Se coace peștele la temperatura medie cca. 10 -12 minute sau până se pătrunde.
Fileurile se servesc cu mujdei de usturoi și pătrunjel, sos pe care îl prefer oricând unuia gras, pe bază de unt sau maioneza, cu roșiile alături, precum și cu cartofii noi copti, feliati pe jumătate și curatati în prealabil, cca. 40 de minute la temperatura ridicată, împreună cu frunzele de busuioc și puțin ulei.
Poftă bună!
Fişiere ataşate
2018-06-10-14-48-13.jpg
2018-06-10-14-48-13.jpg (686.84 KiB) Vizualizat de 758 ori
1528631224810.jpg
1528631224810.jpg (567.24 KiB) Vizualizat de 758 ori
2018-06-10-14-47-40.jpg
2018-06-10-14-47-40.jpg (583.32 KiB) Vizualizat de 758 ori

partisan
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 14/11/2010 05:27

Re: File de peste alb cu crusta aromata

Mesajde partisan » 19/06/2018 11:36

dacă prăjești un fileu de pește fără pieliță 10-12 minute, îl omori a doua oară. vrei ca pielița peștelui să fie crocantă îl prăjești ca.7 minute pe pieliță, apoi îl pui la cuptor, sub grătar ca să se rumenească și compoziția. dacă stropești peștele cu lămîie și îl lași prea mult timp, peștle începe să se coacă la rece și îl poți mînca ca ceviche. dar asta este o altă rețetă

Ema Hurdugaci
Incepator
Mesaje: 5
Membru din: 11/01/2017 01:23

Re: File de peste alb cu crusta aromata

Mesajde Ema Hurdugaci » 03/07/2018 08:28

În primul rând fileul nu avea pielita, în al doilea rând nu a fost lasat mult cu suc de lămâie pe el. Ar trebui să nu mai vorbiți în necunoștință de cauză!

Ema Hurdugaci
Incepator
Mesaje: 5
Membru din: 11/01/2017 01:23

Re: File de peste alb cu crusta aromata

Mesajde Ema Hurdugaci » 03/07/2018 08:47

Și în plus, a fost perfect copt, conform asertiunii dumneavoastră malițioase, l-am fi mâncat crud! Nu știu cine sunteți, văd că vă ascundeti sub protecția anonimatului, dacă aveți vreo treabă cu bucătăria, dar eu știu toate aceste lucruri, nu am nevoie de sfaturi, gătesc de foarte mult timp și știu destule despre bucătărie!


Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori