Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

rocsi
Incepator
Mesaje: 156
Membru din: 03/10/2015 09:41

Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt

Mesajde rocsi » 10/04/2016 08:35

400 gr fasole boabe albe mai mari
2 linguri zarzavat
1 ceapa
1 morcov
1/2 gogosar
2 ardei kapia mari
250 gr rosii decojite in sos tomat
sare
piper
boia de ardei dulce
1 lingurita rasa cimbru uscat
1/2 legatura marar verde
1 foaie de dafin
1 catel mare de usturoi
3 linguri ulei
2 linguri pasta de tomate<br/><br/> Intai de toate, spalam fasolea, pe care o alegem inainte, o punem la inmuiat in apa clocotita pentru 3-4 ore. In acest timp, schimbam o data apa, dar punem tot clocotita.
Intr-o oala punem apa, o transferam pe foc.
Cand incepe sa fiarba, dam drumul la fasolea scursa si punem zarzavatul.
Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba binisor, nu sa fie sfaramata, dar nici sa ramana tare.
Ardeii kapia ii coacem, ii lasam sa se raceasca. Ii decojim, ii curatam de cotor si seminte, apoi ii taiem fasii pe lung.
Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mica.
Gogosarul il taiem fasiute.
Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa, morcovul si gogosarul, 2-3 minute.
Adaugam fasolea fiarta si scursa de zeama, amestecam.
Rosiile decojite le facem cubulete, le punem peste fasole, presaram sare, piper, boia de ardei si cimbrul uscat.
Turnam 850 ml apa clocotita, punem fasiile de ardei kapia copt si pasta de tomate.
Amestecam bine, lasam sa clocoteasca 3-4 minute.
Stingem focul, turnam tot acest amestec intr-un vas de ceramica.
Curatam usturoiul, il taiem pe jumatate, il punem deasupra si foaia de dafin rupta bucatele.
Tocam mararul verde, il presaram peste si amestecam usor cu o lingura.
Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Lasam fasolea la cuptor cam 40-45 de minute, in functie de cat de scazuta doriti sa fie. O puteti verifica cam dupa 35 de minute sa vedeti daca va place consistenta.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin la racorit.
Se serveste calda, bineinteles cu muraturi! Sa aveti pofta! <br/><br/>
Fişiere ataşate
fasole5_4292.jpg
fasole5_4292.jpg (108.16 KiB) Vizualizat de 1038 ori
fasole6_3463.jpg
fasole6_3463.jpg (141.48 KiB) Vizualizat de 1038 ori
fasole13_178_1_9183.jpg
fasole13_178_1_9183.jpg (124.07 KiB) Vizualizat de 1038 ori
fasole10_186_9266.jpg
fasole10_186_9266.jpg (126.34 KiB) Vizualizat de 1038 ori

Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] și 13 vizitatori