Faina de Quinoa - preparata in casa -

Suferiti de o boala care va determina sa tineti regim? Si totusi nu percepeti asta ca pe o corvoada deoarece cunoasteti nenumarate combinatii ale mancarurilor permise? Faceti si altora viata mai usoara prezentand aceste mancaruri dietetice si de regim.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Faina de Quinoa - preparata in casa -

Mesajde pupi » 28/01/2011 10:39

Continui seria fainilor preparate in casa cu faina de Quinoa.
Cantitati nu sant , faina iese din orice cantitate..


150 gr seminte Quinoa
vas de fiert
sita pentru strecurat
si sita foarte , foarte fina , pentru cernut


Semintele de Quinoa, se spala in mai multe ape, numarul turelor de apa schimbate, depinde de cantitatea de seminte folosita. Eu, la circa 150 gr seminte, am schimbat apa de 4 ori.
Deci , semintele se pun intr-un vas mai mare, se pune apa peste ele si se spala cu mana, prin frecare. Apa va avea un aspect tulbure , chiar foarte tulbure. Se va schimba apa de atatea ori pana va ramane limpede.
Semintele se pun in strecuratoare de fiecare data cand schimbam apa si se pot tine si putin sub jetul de apa .
Dupa spalare, se pun pe servetele absorbante pentru a putea elimina excesul de apa. Din cand in cand se schimba servetelele si se mai rasfira semintele. Cand sant uscate ( poate 2 ore) se pun in tava si se dau la cuptor pentru cateva minute, la temperatura medie, mai rasfirandu-le din cand in cand.
Se scot din cuptor ( aveti grija sa nu se coaca sau sa se arda) se lasa la racit.
Reci, se pun cam 2 linguri odata in masina de macinat cafea ( sau moara mica daca aveti) si se macina. Se pune intrun vas praful grunjos rezultat.
Dupa ce am terminat de macinat toate semintele, trecem la pasul urmator...cernerea prin sita foarte fina. Vor rezulta doua faini, una fina si una grunjoasa. Cea fina se puna intr-un vas , iar cea grunjoasa in alt vas. Pe cea grunjoasa o vom mai macina inca odata si vom repeta procesul de cernere. Amestecam fainile obtinute si gata, avem faina pe care o putem folosi cu succes la paini fara gluten, la biscuiti energizanti, muffinsuri etc.
Daca , eventual mai ramane faina grunjoasa dupa a doua tura de macinere, se repeta si a treia oara macinarea si cernerea pana nu mai ramane nimic grunjos.
Fişiere ataşate
019 fainile mele.jpg
019 fainile mele.jpg (37.38 KiB) Vizualizat de 3120 ori
013 faina Quinoa.jpg
013 faina Quinoa.jpg (32.76 KiB) Vizualizat de 3120 ori
011 faina Quinoa.jpg
011 faina Quinoa.jpg (27.71 KiB) Vizualizat de 3120 ori
010 faina Quinoa.jpg
010 faina Quinoa.jpg (21.92 KiB) Vizualizat de 3120 ori
003 faina Quinoa.jpg
003 faina Quinoa.jpg (31.09 KiB) Vizualizat de 3120 ori
001 faina Quinoa.jpg
001 faina Quinoa.jpg (26.75 KiB) Vizualizat de 3120 ori
015 faina Quinoa.jpg
015 faina Quinoa.jpg (37.66 KiB) Vizualizat de 3120 ori
014 faina Quinoa.jpg
014 faina Quinoa.jpg (31.37 KiB) Vizualizat de 3120 ori
012 faina Quinoa.jpg
012 faina Quinoa.jpg (35.03 KiB) Vizualizat de 3120 ori
011 faina Quinoa.jpg
011 faina Quinoa.jpg (58.64 KiB) Vizualizat de 3120 ori
007 faina Quinoa.jpg
007 faina Quinoa.jpg (51.55 KiB) Vizualizat de 3120 ori
006 faina Quinoa.jpg
006 faina Quinoa.jpg (68.88 KiB) Vizualizat de 3120 ori
005 faina Quinoa.jpg
005 faina Quinoa.jpg (58.25 KiB) Vizualizat de 3120 ori
004 faina Quinoa.jpg
004 faina Quinoa.jpg (35.49 KiB) Vizualizat de 3120 ori
003 faina Quinoa.jpg
003 faina Quinoa.jpg (26.98 KiB) Vizualizat de 3120 ori
001 faina Quinoa.jpg
001 faina Quinoa.jpg (47.62 KiB) Vizualizat de 3120 ori
011 faina Quinoa.jpg
011 faina Quinoa.jpg (27.71 KiB) Vizualizat de 3120 ori

Înapoi la “Sanatate - diete si regimuri alimentare”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori