Ezogelin- Supa de linte rosie, de post

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Ezogelin- Supa de linte rosie, de post

Mesajde lucia_bp » 06/12/2016 04:59

- 350-400 g linte rosie
- 2-2,5 l apa
- 2 cepe tocate marunt
- 1 ardei rosu, taiat cubulete
- 1 morcov, ras (mai mare)
- 1 radacina de patrunjel, rasa (mai mare)
- radacina de telina rasa (cat un ou mare)
- 2 rosii mari, fara pielita, taiate in cubulete mici/1 cutie de cubulete de rosii in bulion ( 400 g)
- 3-4 catei de usturoi, trecuti prin presa
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingura rasa sare marina
- 1 lingurita piper proaspat macinat
- 1 lingurita paprika dulce/boia dulce
- 2 frunze de dafin
- 1 lingurita chimion macinat
- 1 lingurita boabe de coriandru macinate
- 1 legatura patrunjel verde, tocat marunt
Spalati lintea in mai multe ape si puneti-o la scurs, intr-o strecuratoare.
Puneti apa la fiert, intr-un vas.
Curatati si spalati legumele.
Tocati marunt ceapa si taiati ardeiul cubulete.
Dati morcovul, radacina de patrunjel si telina prin razatoarea cu ochiuri mari.
Curatati rosiile de pielita si taiati-le cubulete.
Treceti cateii de usturoi curatati prin presa.
Incingeti uleiul de masline intr-o oala de supa, adaugati ceapa, ardeiul, morcovul, radacina de patrunjel si de telina si caliti pana se inmoaie legumele, amestecand des.
Adaugati apa fierbinte, apoi lintea scursa.
Indepartati, pe cat posibil, spuma groasa care se formeaza deasupra lichidului, de indata ce acesta incepe sa fiarba.
Puneti deodata sarea, piperul, paprika, frunzele de dafin, chimionul, coriandrul si amestecati.
Reduceti imediat focul la minim si lasati sa fiarba 15- 20 min, acoperit, sau pana ce lintea este aproape facuta si supa usor ingrosata.
Adaugati cubuletele de rosii/conserva cu bulion cu tot, usturoiul zdrobit si lasati sa clocoteasca la foc mic inca 2-3 min.
La sfarsit, potriviti gustul de sare si piper.
Stingeti focul, adaugati aproape tot patrunjelul verde tocat marunt si amestecati.
Acoperiti vasul cu un capac si lasati 5 min in asteptare sa se imprieteneasca bine aromele.

Serviti supa fierbinte, presarata cu patrunjel verde tocat si optional, garnisita cu un strop de ulei de masline, alaturi de felii de paine prajita, parfumate cu putin usturoi.

Fişiere ataşate
cimg4858.jpg
cimg4858.jpg (486.72 KiB) Vizualizat de 1166 ori
cimg4857.jpg
cimg4857.jpg (509.44 KiB) Vizualizat de 1166 ori
cimg4856.jpg
cimg4856.jpg (481.33 KiB) Vizualizat de 1166 ori
cimg4855.jpg
cimg4855.jpg (542.04 KiB) Vizualizat de 1166 ori
cimg4854.jpg
cimg4854.jpg (571.55 KiB) Vizualizat de 1166 ori
cimg4853.jpg
cimg4853.jpg (497.33 KiB) Vizualizat de 1166 ori
cimg4852.jpg
cimg4852.jpg (471.52 KiB) Vizualizat de 1166 ori
cimg4851.jpg
cimg4851.jpg (518.2 KiB) Vizualizat de 1166 ori
cimg4850.jpg
cimg4850.jpg (594.36 KiB) Vizualizat de 1166 ori
cimg4849.jpg
cimg4849.jpg (546.77 KiB) Vizualizat de 1166 ori
cimg4848.jpg
cimg4848.jpg (613.39 KiB) Vizualizat de 1166 ori
cimg4847.jpg
cimg4847.jpg (523.12 KiB) Vizualizat de 1166 ori
cimg4846.jpg
cimg4846.jpg (633.04 KiB) Vizualizat de 1166 ori
cimg4845.jpg
cimg4845.jpg (636.66 KiB) Vizualizat de 1166 ori
cimg4844.jpg
cimg4844.jpg (629.46 KiB) Vizualizat de 1166 ori
cimg4843.jpg
cimg4843.jpg (477.6 KiB) Vizualizat de 1166 ori
cimg4842.jpg
cimg4842.jpg (756.25 KiB) Vizualizat de 1166 ori
cimg4841.jpg
cimg4841.jpg (562.67 KiB) Vizualizat de 1166 ori
cimg4840.jpg
cimg4840.jpg (348.68 KiB) Vizualizat de 1166 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori