Eclere cu crema de ananas

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
ancarm
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 17/10/2015 02:26

Eclere cu crema de ananas

Mesajde ancarm » 18/05/2017 01:55

Pt aluatul :
-125 gr faina
-100 gr ulei sau margarina
-250 ml apa
-putina sare
-3 oua mari
Pt crema :
-1 cutie compot de ananas
-vom folosi toata pulpa si 100 ml sirop
-150 gr zahar
-30gr amidon
-3 galbenusuri
-100 ml frisca
-100 gr mascarpone
Eclerele
Intr-o craticioara de 1 litru, se pun la fiert apa, grasimea si sarea. Cand da primul clocot, se da deoparte craticioara si se adauga toata faina, amestecand energic. Amestecam pana cand aluatul se strange tot si se desprinde de pe peretii vasului. Lasam aluatul la racit.
Cand este aprope rece, se adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
Pe o tava mare, tapetata cu hartie de copt, formam eclerele, cu ajutorului unui pos. Lasati distanta intre ele, deoarece vor creste la cuptor.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C.
Atentie mare: nu deschidem cuptorul in primele 20 minute. Trebuie coapte cam 30 -35 minute, nu mai putin.

Crema :

Dintr-o conserva de ananas, vom folosi toata pulpa si doar 100 ml sirop.
Conserva de ananas o strecuram.
Pulpa de ananas o punem intr-un blender si o pasam bine ca sa obtinem un piure. Intr-o oala, punem galbenusurile, amidonul, sucul de ananas si zaharul si le amestecam bine ca sa nu fie gogoloase.
Punem oala pe foc mic si amestecam in continuu, pana cand obtinem o crema groasa ca si o budinca.
Lasam la racit acoperita cu o folie alimentara.
Separat, batem 100 ml frisca cu 100 gr mascarpone.
Cand crema este rece bine, amestecam frisca cu mascarpone cu crema fiarta si cu piureul de ananas, fara zeama pe care o mai lasa.
Umplem eclerele si le decoram dupa cum ne place,

Aluatul copt se poate pastra mai mult timp, in hartii de plastic inchise ermetic sau congelate.

Fişiere ataşate
dscn1749.jpg
dscn1749.jpg (32.46 KiB) Vizualizat de 226 ori
dscn1748.jpg
dscn1748.jpg (32.16 KiB) Vizualizat de 226 ori
dscn1742.jpg
dscn1742.jpg (34.88 KiB) Vizualizat de 226 ori
dscn1786cu-nume.jpg
dscn1786cu-nume.jpg (102.37 KiB) Vizualizat de 226 ori

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori