Drob de iepure cu mousse de conopida

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
pampkin
Incepator
Mesaje: 8
Membru din: 09/11/2015 10:12
Localitate: Hunedoara
Contact:

Drob de iepure cu mousse de conopida

Mesajde pampkin » 20/04/2017 03:43

Pentru drobul de iepure:
Organele de la un iepure de 2 kg (ficat, plamani, inima, rinichi), in plus putina carne de iepure (partea aceia care atarna de coaste)
1 ou
3 linguri ulei de masline
Sare si piper proaspat macinat dupa gust
Cimbru si oregano dupa gust
1 legatura de patrunjel verde
4 fileuri de sardine(sau ansoa) + 1 lingura de ulei din conserva
Pentru mousse-ul de conopida:
1 conopida
Sare si piper alb dupa gust
50 gr unt gras 82% grasime
50 gr mascarpone
Pentru drob: se spala foarte bine organele si carnea. Se lasa sa se zvante. Intr-o tigaie, se pune putin ulei de masline, se adauga organele intregi si carnea. Se pune capac pe tigaie si se lasa sa se inabuse 10 minute. NU se prajesc organele si carnea de iepure. Dupa inabusire, se pun in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc foarte bine. Se transfera intr-un castron, se adauga oul, se asezoneaza cu sare si piper, se adauga cimbru si oregano si se amesteca compozitia cu mana. Se adauga apoi fileurile de sardine sau ansoa, taiate marunt, putin ulei din conserva de sardine, patrunjelul tocat fin. Se amesteca ingredientele. Se lasa compozitia sa se odihneasca 10 minute, apoi se pune intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei. Se da vasul la cuptorul incins, la 175 grade C si se coace compozitia pentru 20-25 minute, pana devine ferma la suprafata.

Pentru mousse-ul de conopida: conopida se spala, se inlatura frunzele si se taie/rupe in buchetele. Se fierbe la steamer (aburi) pentru 30 minute, pana patrunde cu usurinta o furculita prin ea. Asa fierbinte, se transfera conopida fiarta in vasul robotului de bucatarie. Se paseaza bine pana devine un piure foarte fin. Se adauga sare si piper alb dupa gust, untul si mascarponele. Se mixeaza/paseaza ingredientele pana capata consistenta spumoasa. Se asezoneaza dupa gust.

Se serveste drobul de iepure cu mousse de conopida, cu putin ulei de masline cu infuzie de chili, sos pesto sau un alt sos din tarhon, plante aromatice…
mousse-ul de conopida a fost suficient pentru 6 persoane
Fişiere ataşate
drob-de-iepure-cu-mousse-de-conopida-422769.jpg
drob-de-iepure-cu-mousse-de-conopida-422769.jpg (1.44 MiB) Vizualizat de 80 ori
drob-de-iepure-cu-mousse-de-conopida-422757.jpg
drob-de-iepure-cu-mousse-de-conopida-422757.jpg (2.31 MiB) Vizualizat de 80 ori
drob-de-iepure-cu-mousse-de-conopida-422756.jpg
drob-de-iepure-cu-mousse-de-conopida-422756.jpg (3.46 MiB) Vizualizat de 80 ori
drob-de-iepure-cu-mousse-de-conopida-422755.jpg
drob-de-iepure-cu-mousse-de-conopida-422755.jpg (3.46 MiB) Vizualizat de 80 ori
drob-de-iepure-cu-mousse-de-conopida-422754.jpg
drob-de-iepure-cu-mousse-de-conopida-422754.jpg (3.87 MiB) Vizualizat de 80 ori
drob-de-iepure-cu-mousse-de-conopida-422753.jpg
drob-de-iepure-cu-mousse-de-conopida-422753.jpg (2.92 MiB) Vizualizat de 80 ori
drob-de-iepure-cu-mousse-de-conopida-422752.jpg
drob-de-iepure-cu-mousse-de-conopida-422752.jpg (2.72 MiB) Vizualizat de 80 ori
drob-de-iepure-cu-mousse-de-conopida-422751.jpg
drob-de-iepure-cu-mousse-de-conopida-422751.jpg (2.79 MiB) Vizualizat de 80 ori
drob-de-iepure-cu-mousse-de-conopida-422758.jpg
drob-de-iepure-cu-mousse-de-conopida-422758.jpg (1.34 MiB) Vizualizat de 80 ori
drob-de-iepure-cu-mousse-de-conopida-422760.jpg
drob-de-iepure-cu-mousse-de-conopida-422760.jpg (1.42 MiB) Vizualizat de 80 ori
pumpkinmona

Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori