cum se prepara icrele de somon,de hering si de pastrav???

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

galateea
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 17/12/2007 07:51
Localitate: Constanta,Romania
Contact:

cum se prepara icrele de somon,de hering si de pastrav???

Mesajde galateea » 13/01/2008 04:52

:( Stie cineva cum se prepara icrele de somon de hering sau de pastrav??? Toate se gasesc in magazin sarate.Pe cele de crap sau stiuca stiu sa le prepar dar acestea,nu.Ma gandesc sa nu aiba alte pretentii,nu ca cele traditionale :?
galateea

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Re: cum se prepara icrele de somon,de hering si de pastrav??

Mesajde Leila » 13/01/2008 04:58

galateea scrie::( Stie cineva cum se prepara icrele de somon de hering sau de pastrav??? Toate se gasesc in magazin sarate.Pe cele de crap sau stiuca stiu sa le prepar dar acestea,nu.Ma gandesc sa nu aiba alte pretentii,nu ca cele traditionale :?


cele de pastrav la fel se prepara ca cele de crap

de celelalte nu stiu ca nu am avut asa ceva :)

galateea
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 17/12/2007 07:51
Localitate: Constanta,Romania
Contact:

Re: cum se prepara icrele de somon,de hering si de pastrav??

Mesajde galateea » 13/01/2008 05:04

Leila scrie:
galateea scrie::( Stie cineva cum se prepara icrele de somon de hering sau de pastrav??? Toate se gasesc in magazin sarate.Pe cele de crap sau stiuca stiu sa le prepar dar acestea,nu.Ma gandesc sa nu aiba alte pretentii,nu ca cele traditionale :?


cele de pastrav la fel se prepara ca cele de crap

de celelalte nu stiu ca nu am avut asa ceva :)
Asa ma gandeam si eu ,dar imi trebuia o confirmare...pentru celelelalte poate ,vom afla alta data .MULTUMESC FRUMOS! :hug:
galateea

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Re: cum se prepara icrele de somon,de hering si de pastrav??

Mesajde Leila » 13/01/2008 05:34

galateea scrie::( Stie cineva cum se prepara icrele de somon de hering sau de pastrav??? Toate se gasesc in magazin sarate.Pe cele de crap sau stiuca stiu sa le prepar dar acestea,nu.Ma gandesc sa nu aiba alte pretentii,nu ca cele traditionale :?


m-am documentat , si icrele de hering se prepara la fel ca cele de crap , si pastrav

cele de somon am impresia ca se servesc pe trtine unse cu unt sau pe felii de paine prajita unse cu unt si peste se pun icrele de somon , da mai asteapta poate stie vreuna din fete :flower:

Avatar utilizator
TIN-TIN
Incepator
Mesaje: 117
Membru din: 09/01/2008 06:32
Localitate: AR.ROMANIA

buna!

Mesajde TIN-TIN » 13/01/2008 06:08

eu din cate stiu icrele se prepara la fel:se pune apa la fiert si se face un pireu mai tare de garis,se lasa la racit apoi se mixeaza cu icrele impreuna adaugand ulei ca la maioneza(uleiul e bine sa fie rece) se mai adauga zeama de lamaie,apa minerala,ceapa razalita.daca compozitia se lipeste de deget inseamna ca mai primeste ulei...eu asa fac mereu si nu mi s-a taiat niciodata.
TIN-TIN

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 13/01/2008 07:34

tin -tin era vb despre icrele de somon :o

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 14/01/2008 07:17

icrele de somon sunt mari si rosii ... dar eu stiu ca se tin in sare ca si icrele negre ....deci pt cele negre ( de sturion ) se pun intr.un castron cu sare ... sa nu ma intrebati cita ca nu stiu mama punea la ochi, apoi cu grija se freaca cu sare ca sa se dezlipeasca pielita care le tine legate una de alta ... se curata cu grija de pielitza care se dezlipeste si asa cu sare pe ele se pun in borcan ... tb sa fie identic si pt cele rosii .. caci se maninca asa crude doar sarate ... din pacate rosii am mincat numai din borcan sau conserva

galateea
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 17/12/2007 07:51
Localitate: Constanta,Romania
Contact:

Re: buna!

Mesajde galateea » 14/01/2008 09:48

TIN-TIN scrie:eu din cate stiu icrele se prepara la fel:se pune apa la fiert si se face un pireu mai tare de garis,se lasa la racit apoi se mixeaza cu icrele impreuna adaugand ulei ca la maioneza(uleiul e bine sa fie rece) se mai adauga zeama de lamaie,apa minerala,ceapa razalita.daca compozitia se lipeste de deget inseamna ca mai primeste ulei...eu asa fac mereu si nu mi s-a taiat niciodata.
:hug: multumesc,fiul meu ,amator de icre si peste va fi incantat :flower:
galateea

galateea
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 17/12/2007 07:51
Localitate: Constanta,Romania
Contact:

Mesajde galateea » 14/01/2008 09:57

crista scrie:icrele de somon sunt mari si rosii ... dar eu stiu ca se tin in sare ca si icrele negre ....deci pt cele negre ( de sturion ) se pun intr.un castron cu sare ... sa nu ma intrebati cita ca nu stiu mama punea la ochi, apoi cu grija se freaca cu sare ca sa se dezlipeasca pielita care le tine legate una de alta ... se curata cu grija de pielitza care se dezlipeste si asa cu sare pe ele se pun in borcan ... tb sa fie identic si pt cele rosii .. caci se maninca asa crude doar sarate ... din pacate rosii am mincat numai din borcan sau conserva
multumesc pentru sfat! Este de retinut pentru cand vom avea icre proaspete .Astea pe care le-a gasit baiatul meu in supermarket sunt deja curatate si sarate....acilea devenea problema , ca d-astea ,de somon, n-am prea facut in casa si nici nu stim cum naiba se mananca. :hug: :love:
galateea

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 14/01/2008 10:50

pai astea de la magazin rosii sau si cele negre cumparate in borcan sau conserva nu se mai pregatesc .. se maninca asa cum sunt :

- piine prajita sau doar inalzita, unsa cu unt si pui putine incre pe ea .. nu tapetezi toata felia ci asa din loc in loc ...

- poti sa ornezi niste felii de somon afumat cu ele , sau oua umplute cu maioneza

si uite citeva retete de pe net :

Imagine
asta e supa crema de conopida in mijlocul careia au pus niste icre de somon ...

Imagine

asta e un ou fiert ornat cu icre de somon nu vrea sa se vada poza asa ca da clic pe linkul asta de mai jos ...

http://www.seafoodfromnorway.it/page?id=875&key=19150

pasta fiarta si umpluta cu mozzarella amestecata cu sunca ( prosciutto crudo) dar poti sa amesteci si cu somon afumat si apoi ornata cu icre de somon

Imagine

piine taiata ( curatata de coaja) unsa cu unt peste care se aseaza felii taiate pe lung de dovlecel oparit in care este un crevete copt ( coada adica ) si ornat cu icre de somon


Imagine

aici sunt barcute din piine sau din alt aluat gen tarta dar sarat .. umplute cu omleta si ornate cu icre de somon

concluzia finala e : icrele astea de somon merg bine cu dovlecel, cu o brinza tip mozzarella ( cred ca merg si cu urda ) , cu conopida ... cu oul de gaina fiert sau omleta ...


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori