Cum gatim meniuri sanatoase dar cu putine calorii?

Ai constatat ca greutatea ta a scapat din frau? Sau tocmai ai obtinut greutatea visata in urma unei cure de slabire eficiente? Aici poti posta cum ai reusit sa slabesti sau poti citi cum ai putea sa slabesti cat mai sanatos si eficient.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 28/07/2008 07:19

Supa crema de varza dulce
Fişiere ataşate
2007_0626Paste0022.JPG
2007_0626Paste0022.JPG (12.22 KiB) Vizualizat de 3487 ori

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 28/07/2008 07:48

alina_i scrie:Daca ai curaj - o salata de vinete si daca vrei ceva dulce - o salata de fructe la care pui mai putina frisca :) Le gasesti aici:
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... rece-1801/
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... ucte-1769/

Alina am incercat salata de vinete la rece, dar a fost un fiasco total, dei am respectat intocmai indicatiile; oricat de bine le-am stors tot amare erau vinetele, iar maioneza a iesit foarte subtire, aproape ca apa, desi am facut exact ce ai scris, oare ce am gresit?! :?

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 29/07/2008 09:18

melianda scrie:Maria ce bine arata dovlecelul acela umplut cu branza, mai ca as hali daca ar fi altceva in loc de dovlecel, nu sunt deloc buna prietena cu el :lol:
Si eu stiu daca vrei sa fie varza moale se freaca cu sare inainte si iese buna
oricum niciodata nu va iesi salata ca cea din oras :lol:
eu azi am vacut vinete pe teflon cu sos de iaurt si usturoi
bune rau

Am facut si eu, 2 seri la rand, a 2-a am facut si dovlecel si e la fel de bun, multumim si mai asteptam sugestii pentru cina! :flower:

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 03/08/2008 11:49

elena.elena scrie:
alina_i scrie:Daca ai curaj - o salata de vinete si daca vrei ceva dulce - o salata de fructe la care pui mai putina frisca :) Le gasesti aici:
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... rece-1801/
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... ucte-1769/

Alina am incercat salata de vinete la rece, dar a fost un fiasco total, dei am respectat intocmai indicatiile; oricat de bine le-am stors tot amare erau vinetele, iar maioneza a iesit foarte subtire, aproape ca apa, desi am facut exact ce ai scris, oare ce am gresit?! :?


Elena - imi pare rau ca n-a iesit cum am promis :( Noi mancam adesea vinete astfel pregatite ... Cand scurg vinetele folosesc multe prosoape de hartie si le schimb cand se umezesc ... iar la sosul de maioneza folosesc iaurt natural gras (nu Danone desi scrie pe el "natural"). Rezultatul este un sos maioneza consistent dar totusi sos (adica curge :lol: ) Salata rezultata o las la rece cateva ore. La preparatele fara foc este important sa le lasi un ragaz ca sa se combine aromele iar ingredientele sa se combine natural .... pentru gustul final foarte importante sunt si plantele aromatice folosite.
Sper ca am lamurit cate ceva... :D
:hug: :pup: :hug: :pup: :hug:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 11/08/2008 07:23

vinetele nepreparate termic sunt amarui- nu stiu cum si daca putem scapa de asta :?

Am recitit o discutie in care soothe spunea ca n-ar trebui sa combinam la o masa carbohidrantii (cartofii, pastele, orezul, painea) cu carnea- si multi participanti la discutie erau de acord... Sunt si eu de acord cu treaba asta, insa de la teorie la practica.. e cale lunga. Dupa o lunga perioada de pauza de gatit :? trebuie sa fac iarasi aprovizionarea. O sa ma orientez spre carne slaba...si spre vegetale. O sa incerc sa uit ca trebuie sa iau cartofi.. O sa uit pur si simplu si sa vad ce fac cam ma apuca pofta de cartofi.. Orez nu consumam din principiu :wink: pentru ca suntem sclifositi. In ultima vreme nu ne saturam nici cu paste+sos+ceafa afumata.. :x
Din cate am mai citit eu pe ici pe colo.. sunt buni si carbohidrantii astia.. dau energie :? deci nu trebuie evitati total...
Asa ca nu prea stiu ce sa fac.. : iau sau nu iau cartofi ? :?

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 11/08/2008 07:33

Cara, ca sa scapi dee amareala vinetelor, le tai feli si le tii o jumatate de ora acoperite de apa cu sare. Ai sa vezi ca apa se coloreaza in maron, iar vinetele raman albe si la fel de gustoase.


Cartofi poti gati odata pe saptamana, desi fiecare specialist are teoria lui: ca sunt buni si necesari, iar altii ca nu. Oricum sunt indicati fierti sau copti.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 12/08/2008 07:49

Cu vinetele chiar asa fac, inainte sa le gatesc- nu am incercat sa le mananc crude- dar am senzatia ca nu pot sa fie altfel decat amare daca nu sunt preparate :lol:
**ar trebui sa le incerc si crude ca sa vorbesc in cunostinta de cauza :wink:

Pana la urma am luat si cartofi. Ideea e sa nu ii combin cu carne. Parca ma vad ca fac cartofi prajiti :P ceea ce o sa fie mai 'nociv' decat daca ii combin cu carne :wink:

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 12/08/2008 08:18

Cara, sunt atatea retete cu cartofi, super bune, fara sa prajesti cartofii.
Incearca sa-i faci gratinati.Ies foarte buni. :wink: :flower:
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 12/08/2008 12:21

gratinati? :? as vrea sa ii fac, dar nu stiu cum.. :blushing:
**cu conditia sa nu iasa prea calorici :wink:

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 12/08/2008 02:12

http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... nati-3632/


Uite linkul unde gasesti doua variante. :wink:
La reteta mea poti inlocui untul cu ulei, smantana cu iaurtul, si vezi tu ce mai poate. :flower:
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."


Înapoi la “Cure de slabire”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator