Cum gatim meniuri sanatoase dar cu putine calorii?

Ai constatat ca greutatea ta a scapat din frau? Sau tocmai ai obtinut greutatea visata in urma unei cure de slabire eficiente? Aici poti posta cum ai reusit sa slabesti sau poti citi cum ai putea sa slabesti cat mai sanatos si eficient.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
seniorita
Incepator
Mesaje: 162
Membru din: 25/06/2008 02:50

Mesajde seniorita » 29/06/2008 12:26

Si eu pusesem cateva kg in plus(2-3)de cand m-am casatorit,pt ca nu prea mai faceam miscare,tot cu masina am circulat si am si inceput sa mananc dulciuri mai multe.Inainte mancam f rar dulce,acum zilnic :? .
Dar am reusit sa slabesc la loc :D ...nu am mai mancat dupa ora 18,paine aproape deloc,f rar si nici dulce nu prea mai mananc.
Plus cateva exercitii zilnic.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 29/06/2008 09:16

Eu stiu ca o solutie e sa nu mancam dupa ora 18. Dar cum sa nu mancam dupa 18 daca la 18 suntem inca la job si venim cu o foame de care discutam juma de ora :wink: :lol: ?

Azi e duminica, e si sarbatoare, o sa facem rabat de la regulile gatitului sanatos. Dar de maineeeee :vis: :paguba: GATA CU CALORIILE.


Am luat saptamana trecuta pestisor mic, marinat (hamsie, cred). Am incercat si creveti din aceia mari.

Marele secret e tot in sesiunea de cumparaturi: daca nu cumparam chestii foarte calorice, n-au cum sa ajunga altfel la noi in frigider :P
Drept pentru care .. am luat mai multi morcovi, broccoli, ciuperci am luat si cateva fructe. Legumele le fac ori la abur ori fripte pe gratar (mai ales ciupercile.. sunt atat de bune fripte!! :hug: )

Am combinat mereu carnea cu salatele sau legume fripte/fierte(mai putin cartofi- ca despre astia am citit ca n-ar trebui sa fie serviti cu carne- oricum... am "uitat" sa cumpar cartofi.. deci cand s-a pus problema sa-i facem... i-ai de unde nu-s..)

Am mai cumparat salata de sfecla rosie la borcan si salata de varza rosie la borcan (super fain preparate si cu fooooooarte putine calorii).

Am facut macar o data pe saptamana salata de varza alba (pe asta ma pricep sa o fac) :peace:

Doua zile pe saptamana am reusit :clipocit: sa sarim peste masa de seara si in aceleasi zile nu s-a mancat deloc paine (nu exista paine in casa.. si nici n-am facut.. deci n-am avut de ales..) Zilele astea n-au fost succesive, au fost disparate- seara am venit cu promisiunea ca a doua zi o sa fie un mic-dejun copios.

Saptamana asta care a trecut n-am gatit deloc chestii dulci. .. Dar ma gandesc ca daca am pus cate doua lingurite de zahar la niste latte caramel macchiato... ..s-a cam compensat- deci nu ma pot lauda cu asta..

Ieri (sambata) am refacut proviziile- morcovi, pepene, iaurt fara grasimi, peste, carne vita, cascaval cu continut redus de grasime, lapte.. si ..nu mai stiu...
Am evitat sa iau unt, margarina, oleginoase ( pentru ca astea sunt foarte calorice- ma refer la fistic, arahide,alune, masline negre..
etc). Tot ieri, pentru ca era zi libera, am unit masa de pranz cu cea de seara- adica s-a mancat pe la 4 si apoi deloc..
Treaba buna, nu??

:cafea:


Am vazut pe un program nemtesc un mod interesant de a prepara carnea de vita ( muschiul intreg se pune cateva secunde intr-o tigaie in care am topit in prealabil un pic unt si se frige in mod uniform- si apoi se pune la cuptor cu condimente- rosmarin, piper, sare,si ce mai vrem.. si se lasa trei ore in cuptorul incalzit la 80°C.-) E vorba doar de 80°- nu de mai mult!! Eh, si dupa asta, carnea ar trebui sa iasa roza si foarte buna... well.. eu o sa o fac.. experimentez .. saptamana care vine, si pun reteta aici- asa .. ca la carte.. sa o vedeti si sa vedeti ce mi-a iesit :peace: si mai ales DACA a iesit ce trebuie sa iasa :? La tv arata minunat :hug: :blushing: :sfant: :cafea:


ps: thea, am vazut meniul propus de tine. Esenta mesajului tau e ca trebuie sa facem miscare (iar 'noi' asta nu facem deloc... :( :( :( :(
abia ne convingem sa iesim trei pasi pana la masina.. iar cumparaturile daca le facem impreuna .. le facem numai de la centre comerciale unde-s toate magazinele la un loc... s-apoi ne miram de ce suntem la pragul de sus al supraponderabilitatii... :( :? Uneori am impresia ca oricat ma straduiesc, nu o sa fie efectul scontat.. dar.. totusi.. macar ce tine de mine .. adica gatitul.. sa fie facut ok.. hopocaloric.. :? )

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 29/06/2008 10:34

Cara, buna ideea cu ,,am uitat sa cumpar catofi " :wink: . Mie imi plac mult cartofii, mai ales cei preparati ,,natur" adica fierti si apoi prajitit in unt 3-4 minute decorati la final cu marar si patrunjel :roll: ; asa cartofi imi plac alaturi de o salata, dar S si R ii prefera mereu alaturi de carne, o combinatie total nesanatoasa :x
Legumele alaturi de carne sunt foarte sanatoase si foarte bune; mie , dar doar mie imi plac mult :x .
Azi avem in meniu carne la gratar(pe carbuni -am citit undeva ca nu e prea sanatos sa fie astfel preparata carnea) , vinete si dovlecei la gratar si salata; desert fructe si inghetata.
Cina... ora 18. Cum zicea si Cara... este dificil... de obicei pe la ora 19 sosim acasa :x , pregatim cina si servirea se face undeva pe la ora 20-21, cam tarziu :o mai ales ca uneori servim si desert :lol:
Cina de azi nu am gandit-o , probabil va fi ceva de genul ... sandwish :wink:
Cara, Interesanta reteta cu carne e vita :)
O duminica minunata va doresc :hug:

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 29/06/2008 12:12

V-am mai spus ca am o "fituica" cu dieta hipocalorica, de la care medicul meu zice sa nu ma abat.Bineinteles ca uneori mai calc si in strachini.
Din regulile acestei diete:
-se permit o data la 2 zile 2 cartofi marime medie copti sau fierti-bineinteles cu iaurt sau sana, caci unt nu exista in vocabulrul dlui.
-3 mese obligatorii/zi, nimic altceva intre mese( nici fructe-eu aici buctez), iar cina la ora 20.Chestia cu ora 18 este exagerata.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 29/06/2008 10:47

miha1950 scrie:V-am mai spus ca am o "fituica" cu dieta hipocalorica, de la care medicul meu zice sa nu ma abat.Bineinteles ca uneori mai calc si in strachini.
Din regulile acestei diete:
-se permit o data la 2 zile 2 cartofi marime medie copti sau fierti-bineinteles cu iaurt sau sana, caci unt nu exista in vocabulrul dlui.
-3 mese obligatorii/zi, nimic altceva intre mese( nici fructe-eu aici buctez), iar cina la ora 20.Chestia cu ora 18 este exagerata.


miha :rugaciune: cred ca trebuie sa ne spui tot ce spune domnul acela enervant - adica toate regulile..- poate ne mai inspiram si noi :wink:
Despre cartofi stiu ca sunt mai putin calorici daca ii coacem in coaja- (merg chiar si cu iaurt dietetic si eventual cu un pic usturoi amestecat.. - chiar, ai voie usturoi?),

De acord: cina la orele 18 este utopie :P dar macar cand suntem acasa mai incercam imposibilul (azi am mancat pizza hut in oras... pe la 17 :P =)) deci am dat-o nasol in bara =)) :P :? :blushing:
Mai bine mancam la orele 20 :? ... decat sa mancam pizza... si cativa cartofi prajiti :cry: :cry: :cry: :cry:

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 29/06/2008 10:57

thea scrie: . Mie imi plac mult cartofii, mai ales cei preparati ,,natur" adica fierti si apoi prajitit in unt 3-4 minute decorati la final cu marar si patrunjel :roll: ; asa cartofi imi plac alaturi de o salata, dar S si R ii prefera mereu alaturi de carne, o combinatie total nesanatoasa :x
Legumele alaturi de carne sunt foarte sanatoase si foarte bune; mie , dar doar mie imi plac mult :x .
Azi avem in meniu carne la gratar(pe carbuni -am citit undeva ca nu e prea sanatos sa fie astfel preparata carnea) , vinete si dovlecei la gratar si salata; desert fructe si inghetata.
Cina... ora 18. Cum zicea si Cara... este dificil... de obicei pe la ora 19 sosim acasa :x , pregatim cina si servirea se face undeva pe la ora 20-21, cam tarziu :o mai ales ca uneori servim si desert :lol:
Cina de azi nu am gandit-o , probabil va fi ceva de genul ... sandwish :wink:
Cara, Interesanta reteta cu carne e vita :)
O duminica minunata va doresc :hug:



Da, cartofii preparati asa.. sunt o nebunie!!!! :hug: Si noi vrem cartofii in combinatie cu carne. Daca nu e carne pe langa ei.. strambam din nas- dar daca avem carne si n-avem cartofi.. nu observam.. Importanta e carnea in ecuatie :wink:

Am citit si eu ca gratarul facut pe carbuni nu e tocmai sanatos- in special daca se foloseste lichid inflamabil.. Nu stiu daca chiar asta e realitatea- o sa mai aprofundez subiectul. Ceea ce am inteles e ca e preferabil sa facem gratar cu lemne, fara lichid inflamabil. Eu am grill electric- l-am cumparat anul asta.. e bun.. da un gust excelent fripturii (o sa ii fac o poza sa il vedeti).

Referitor la cina in varianta sandwich..- e bine sa evitam cat putem painea seara. Chiar vroiam sa va intreb.... in legatura cu variantele pentru cina.. Ce sa gatim ca sa fie usor de digerat, sa nu implice painea, pastele fainoase si dulciurile.. :? :?:

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 30/06/2008 12:46

Din memorie:
Alimente interzise:
Dulciuri( cu ele incepe lista):
prajituri, dulceta, compot, inghetata, creme, etc.
Painea, pastele fainoase, galustile.
Grasimi de orice fel, se admite ulei cat pt. o salata sau o ciorba( deci si in ciorba se pune cat intr-o salata)
Frisca, smantana, laptele gras
Carnea grasa si mezelurile
Din categoria fructe: bananele, perele si strugurii
Din categoria legumelor-cele uscate( fasolea, lintea, mazarea uscata)
Tot la interdictii intra prajelile,tocatura :!: :!: , sosurile :!:
Condimentele prea puternice.
Permise:
Carnea de pasare( gaina, pui, curcan) , vita, vitel, iepure-de casa, miel , ied( surprinzator, dar mielul este gras, dupa parerea mea)fiarta, la gratar sau coapta in folie.
Toate legumele cu exceptia celor de mai sus.
Toate fructele, tot cu exceptia celor de mai sus.Cu cartoful v-am povestit. Eu aproape ca i-am sters de pe lista.
In cantitati limitate: mamaliga si painea de malai, orez, cereala, fulgi de porumb.
Sana si chefir.
Absolut nimic intre mese; se poate bea apa,apa minerala, sifon, ceai neindulcit.

Daca mi-a scapat ceva, voi reveni.

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 30/06/2008 10:45

Cina ...
la cina uneori prepar :
- somon la plita cu brocolli preparati la steamer + sos de usturoi(sana + catei de usturoi striviti, sare) + zeama de la 1 lamaie
- vinete sau dovlecei la plita alaturi de o salata de rosii + cubulete de branza feta
- dovlecei cu sos de marar( dovleceii ii rad pe razatoare , ii calesc 2-3 min fara ulei, doar cu sare apoi adaug putina smantana si mult marar - daca e prea lichida compozitia folosesc un pic de gris :wink: )
- salata de cruditati cu sos de iaurt si verdeturi
- salata de fructe + fructe din compot
- salata de vinete + paine :( si rosii
- salata de icre(din comert) + paine si masline
- musaca de vinete cu carne servita (uneori) fara paine
- ghiveci de legume cu orez
- carne la gratar cu salata
- legume la gratar cu peste
atat imi aduc aminte acum.... le consider meniuri relativ sanatoase si destul de usor de digerat
De cele mai multe ori la cina servim carbohidrati, ma refer strict la paine.
Miha, ai dreptate, intre mese nu se serveste nimic, nici macar fructe :x .
Cara , din cand in cand 1 pizza hut ... cred ca nu e chiar asa de grav pentru sanatate...nici pentru silueta.
:flower:

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 30/06/2008 11:59

Vad ca foarte multe aveti in meniu somon. Fie el si la gratar, somonul este totusi un peste gras.

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 30/06/2008 12:35

Pai da, e un peste gras, dar are alte proprietati: contine acizi grasi polinesaturati (omega 3) care protejeaza de cancerul intestinal si scad nivelul de colesterol (ca si macroul, heringul..etc). Eu il am in meniu in special pentru proprietatile lui anticancerigene. Nu stiu daca m-am exprimat bine.. dar cam astea sunt argumentele.
Eu obisnuiesc sa fac file de somon la aburi sau la gratar (fara adaos de grasimi)- iese foarte bun.
Pe de alta parte, sa nu va imaginati ca mananc somon din snobism sau pentrru anumite aparentze.. nooooo.. E unul dintre putinii pesti (congelati) pe care ii gasesc la cativa km de casa la lidl, penny sau rewe si singurul peste proaspat de la supermarket care imi place (mai sunt si macrouri- iau mai rar- sardine- din care nu mancam nici acasa- si hering. Deci somonul e singura optiune buna- nu e extrem de scump aici- 250 g fileuri congelate sunt 2.35 euro- iar proaspat- 9 euro pe kg. As manca cu foarte mare placere stavride sau somn sau hamsie sau laban, chefal etc.. insa nu am parte de astfel de delicatese decat daca merg la cumparaturi in franta... sau daca merg acasa in ro..

:?

Acum fac un ghiveci de legume :wink: ... care sper sa se manance..


Înapoi la “Cure de slabire”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator