Cremsnit rapid cu crema de vanilie

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Cremsnit rapid cu crema de vanilie

Mesajde lucia_bp » 03/11/2011 10:04

Ingrediente:

-1 pachet aluat foitaj ( 800- 1000 g)
-unt

Crema de vanilie:
-3 cutii smantana pentru frisca, cu min 30% grasime, de 250 ml fiecare
-2 pachete praf de budinca de vanilie, instant ( OlĂŠ, dr. Oetker)
-zahar pudra, dupa gust, optional si / sau daca este cazul, functie de smantana pentru frisca pe care o aveti

Pentru ornat:
-zahar praf ( vanilat), dupa dorinta

Preparare:

Decongelati aluatul.
Asezati o foaie de aluat in tava unsa cu unt, apoi ungeti si foaia cu unt topit si racit. Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana este coapta si frumos rumenita.
Procedati la fel cu a doua foaie.

Crema de vanilie:
Mixati la viteza mare, aproximativ 3 min, smantana pentru frisca rece impreuna cu praful de budinca si zaharul pudra, dupa gust ( optional si / sau daca este cazul) sau pana ce devine o crema tare, teapana.
Turnati crema peste prima foaie racita, nivelati si asezati deasupra foaia a doua.
Pudrati cu zahar praf ( vanilat), dupa dorinta.

Cremsnit-ul poate fi consumat imediat, portionat, sau se poate lasa peste noapte in frigider ori in loc racoros ( foile se vor inmuia putin- sunt chiar mai bune).


Precizari:
1/ Pentru ca foaia de aluat sa nu creasca prea mult in inaltime la copt, intepati aluatul cu dintii unei furculite, inainte de a-l da la cuptor. Daca nu ati facut acest lucru, puteti acoperi imediat aluatul copt, atunci scos din cuptor, cu un prosop ud si stors bine.
2/ Pentru a putea taia prajitura frumos, fara sa se sfarme blatul de deasupra, portionati prin taiare in patrate foaia a doua, inainte de a fi asezata in tava pentru copt. Patratelele coapte si racite asezati-le peste crema, in aceeasi ordine in care au stat in foaie, inainte de taiere.
3/ Crema este delicioasa, nu curge cand este consumata prajitura si ramane ferma mai multe zile ( in comparatie cu cea pregatita pe foc).
Fişiere ataşate
CIMG5092.JPG
CIMG5092.JPG (118.84 KiB) Vizualizat de 26263 ori
CIMG5090.JPG
CIMG5090.JPG (115.89 KiB) Vizualizat de 26263 ori
CIMG5088.JPG
CIMG5088.JPG (117.77 KiB) Vizualizat de 26263 ori
CIMG5085.JPG
CIMG5085.JPG (117.62 KiB) Vizualizat de 26263 ori
CIMG5081.JPG
CIMG5081.JPG (124.4 KiB) Vizualizat de 26263 ori
CIMG5078.JPG
CIMG5078.JPG (123.32 KiB) Vizualizat de 26263 ori
CIMG5075.JPG
CIMG5075.JPG (94.62 KiB) Vizualizat de 26263 ori
CIMG5069.JPG
CIMG5069.JPG (96.43 KiB) Vizualizat de 26263 ori
CIMG5066.JPG
CIMG5066.JPG (95.38 KiB) Vizualizat de 26263 ori
CIMG5063.JPG
CIMG5063.JPG (97.25 KiB) Vizualizat de 26263 ori
CIMG5055.JPG
CIMG5055.JPG (80.47 KiB) Vizualizat de 26263 ori
CIMG5050.JPG
CIMG5050.JPG (90.7 KiB) Vizualizat de 26263 ori
CIMG5034.JPG
CIMG5034.JPG (109.16 KiB) Vizualizat de 26263 ori
CIMG5019.JPG
CIMG5019.JPG (95.83 KiB) Vizualizat de 26263 ori
CIMG5023.JPG
CIMG5023.JPG (68.9 KiB) Vizualizat de 26263 ori
CIMG5014.JPG
CIMG5014.JPG (60.48 KiB) Vizualizat de 26263 ori
CIMG5016.JPG
CIMG5016.JPG (81.18 KiB) Vizualizat de 26263 ori
CIMG5008.JPG
CIMG5008.JPG (94.28 KiB) Vizualizat de 26263 ori
CIMG5007.JPG
CIMG5007.JPG (88.38 KiB) Vizualizat de 26263 ori
CIMG5013.JPG
CIMG5013.JPG (116.91 KiB) Vizualizat de 26263 ori
CIMG5012.JPG
CIMG5012.JPG (103.12 KiB) Vizualizat de 26263 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 03/11/2011 10:36

waaaw, ce bine arata!si foietajul zici ca e desprins din povesti!foarte frumos e!al meu iese mereu albicios si nerumenit.

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 03/11/2011 11:55

o prajitura de nota maxima!!!! :hug:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 03/11/2011 12:42

Foarte usur de pregatit...si foarteeeeeeeeeee.....apetisant :buuun: :buuun: :buuun:
=D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 04/11/2011 06:29

black_sweet_crush scrie:waaaw, ce bine arata!si foietajul zici ca e desprins din povesti!foarte frumos e!al meu iese mereu albicios si nerumenit.


Multumesc frumos, draga mea !

Mie intotdeauna mi se aureste in cuptor, nu pot sa-mi explic ce se intampla la tine :? :? :?

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 04/11/2011 10:19

cred ca-i cuptorul de vina...sau aluatul. eu cu Linco nu m-am impacat nicodata, nu creste deloc si lasa foarte multa grasime in tava.. Cel bulgaresc sau ce natie e, Bella e foarte bun (era, acum nu mai stiu). eu iau de la magazinul rusesc, dar niciodata nu au ambalaje la fel ca sa stiu sa iau din nou ce-am mai luat altadata.

dariamih
Incepator
Mesaje: 64
Membru din: 19/09/2010 04:24

Mesajde dariamih » 04/11/2011 11:53

Arata frumos. Mie nu mi-a iesit cand am facut ultima data.:(

Avatar utilizator
Flyingroo
Incepator
Mesaje: 65
Membru din: 22/03/2007 11:26
Localitate: California

Mesajde Flyingroo » 05/11/2011 02:14

Lucia draga mea, bine te-am regasit :flower: :flower: :flower:

Mmm cremsnit... delicios. =D>

Cateva mici notite daca nu te superi :peace:

- aluatul si tava nu necesita ungere cu unt - aluatul contine unt deja, in proportie foarte mare, nu se va lipi garantat - de ce sa adaugam mai multe calorii daca nu e necesar? :D

- desi ai intepat foile tot au crescut un pic cam mult fata de cele de la patiserie.
Pentru a preveni aceasta se foloseste urmatorul procedeu: se intinde aluatul in tava, se inteapa cu furculita si apoi se pune peste el o tava de aceleasi dimensiuni cu tava in care este intins, in asa fel incat fundul tavii nr 2 sa apese peste aluat

- pentru a se taia frumos, nu e necesar sa se taie portiile dinainte insa e necesar un cutit serat (din cel pentru taiat paine) care se scufunda in apa fierbinte, se scoate si se sterge se apa apoi imediat se taie prajitura - se procedeaza astfel la fiecare taietura

- nu as sfatui pe nimeni sa foloseasca praful de budinca fara a fi preparata inainte, din motive de sanatate; contine praf de oua si implicit ar putea contaminat cu anumite bacterii care pot provoca cel putin o indigestie. Prepara budinca, si o cantitate egala de frisca batuta si amesteca-le - rezulta o crema deliciosa, asemenatoare cu cea de diplomat, insa fara gelatina. Aceasta crema va fi benefica si foilor, facandu-le maleabile fara a fi insa ude fleasca :lol:

:pup:

P.S. Apropo de gradul de rumenire - aceasta depinde si de tipul tavilor folosite, nu numai de cuptor - cele care sunt inchise la culoare (ca de exemplu cele antiaderente) vor rumeni mai tare, cele de sticla, tabla sau aluminiu, mai putin. Daca doresti sa iasa mai rumenite, muta grilajul un pic mai sus, ca sa fie mai aproape de plafonul cuptorului si deci aceasta sa reflecte mai mult catre suprafata prajiturilor. La multe cuptoare se poate ajusta distanta nu numai prin mutarea grilajelor ci si prin rotirea acestora, dosul devine fata

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 05/11/2011 03:49

Yaya6
D_dana_a

Sunteti niste dragute !!! Multumesc !!!

Flyingroo

Sunt binevenite precizarile ! Voi tine cont de ele ! Multumesc !

:hug: :hug: :hug:
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 06/11/2011 01:22

Arata tare bine si un dulce pe placul tuturor! :roll: :buuun: :flower:


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator